Šta je novo?

Jazz Speakers 9940!?

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
Zainteresovan sam za ove zvucnike,pa bih molio one koje ih imaju ili koje
ih dobro poznaju da mi odgovore na sledeca pitanja:
-Da li se zajedno sa njima dobijaju stalci za zadnje satelite?
-Koliko su im dugacki kablovi?
I uopste me zanimaju utisci vezani za pomenute zvucnike...kao i to gde se i po kojoj ceni mogu nabaviti.
Unapred hvala!!!
Pozdrav!

P.S.Zanima me jos i koja je razlika izmedju 9940 i 9940B?
Pozdrav!

bojanakov je napisao(la):
-Da li se zajedno sa njima dobijaju stalci za zadnje satelite?
-Koliko su im dugacki kablovi?
I uopste me zanimaju utisci vezani za pomenute zvucnike...

1.ne,ja nisam dobio stalke....

2.moraces da kupis tri komada chinc->stereo kabla (ako ih povezujes na pc),posto se dobijaju samo cincevi....

3.ustisak......i da mi upere pistolj u glavu,nebi ih dao.... cheers

razlika je u dekoderima, 9940 ima samo analogne izlaze (i naravno dekoder),dok B ima i digitalni izlaz (i opet dekoder)......

Uzeo sam pre neka 2 meseca pomenute zvucnike i stvarno sam prezadovoljan. Nisam dobio stalke za zadnje zvucnike. A sto se tice kvaliteta zvuka, sta da kazem, slazem se sa twix-om.
Pozdrav.

Twix je napisao(la):
...

razlika je u dekoderima, 9940 ima samo analogne izlaze (i naravno dekoder),dok B ima i digitalni izlaz (i opet dekoder)......

Hoce li neko malo da pojasni ovo? Planiram kupovinu zvucnika i dvoumim se izmedju ovih i Genius Sw Home Cinema (zbog mogucnosti prikljucenja vise uredjaja)

Kupujes one Genius drvene? Nisu uopste losi za svoju cenu.
Sto se tice Jazz 9940, ko voli sirovu snagu, eto mu dobrih zvucnika. Za neku sofisticiranost, pre bih uzeo Creative zvucnike 5500 (cenovni rang oko 200 €).

Pa na vecini zvucnih kartica (sb live!,audigy,audigy2...) imas digitalni konektor,sto ce reci da ceo sistem povezujes preko jednog kabla,a ne preko 3........
Da li to sve ima razlike u zvuku,ne znam......
Konkretno ja imam 9940B,ali sam sve povezao preko cinceva,i radi fenomenalno......sto kaze nesharm,sirova snaga.......cak sam morao da smanjim bas na -3 :) odvaljuje mi prozore :mrgreen:

Ako imas prostora i mogucnosti (komsije,ukucani.....) ne oklevaj nego uzimaj.......mnogo su dobri.........Sto se tice genius-a,nesto me bas i nisu odusevili (cuo sam ih par puta),dok je creative isto odlican izbor.....

Prosudi sam,ali u svakom slucaju sa jazz-om se neces pokajati....

To uvezi stalaka mi je jako veliki problem,jer na toj strani sobe na kojoj treba da mi stoje zadnji sateliti su mi neki regali koji se ne mogu pomeriti tako da uh ne mogu okaciti na zid,a na svim slikama koje sam video za 9940 zadnji sateliti stoje na nekim stalcima,i ti stalci bi mi bas pomogli...
Zna li neko gde se mogu nabaviti onakvi stalci???
E a to u vezi povezivanja ne jedan kabl mi nije bas jasno jer nisam bas neki strucnjak za tehniku;dakle svi sateliti se povezu na jedan kabl i onda se on ubode u sub,ili?
Kako ste vi resili problem montiranja zadnjih satelita?Isto tako me i zanima da li zadni sateliti moraju da budu ona dva mala,ili se oni mogu staviti da budu sa leve i desne strane,a ona dva velika da budu zadnja...to pitam jer ako je to moguce onda bi mi to resilo veliki problem oko montaze istih...
Pozdrav!

Cuj, ako zivis u stanu, ne uzimaj Jazz 9940B, pogotovo ako imas tanke zidove. Oni su bas jaki, i treba ih slusati tako, znaci BUKA u modi :). Meni se oni ne svidjaju, bas sto su sirovi, presirovi za moj ukus, ko slusa techno ili neki metal/hc, odlicno resenje. Ko hoce nesto mirniju muziku, nek ih komotno zaobidje.

Sto se tice kabla...5.1 zvucnici se analogno povezuju u zvucnu kartu sa 3 kabla, dok digitalno vezivanje podrazumeva samo jedan kabl. Sateliti su svi povezani sa kablovima, a kako, to je pitanje vec od modela do modela. Najcesce resenje je da su srednji satelit i subwoofer povezani zasebno i po par satelita, sto znaci da je sistem kacenja 3x2 (analogno povezivanje). Ako imas digitalni konektor, to se najcesce resava tako sto svi kablovi idu u woofer (eventualno centralni satelit), pa onda poseban kabl u zvucnu kartu. Sve ovo moze da bude kao sto sam naveo, i ne mora, kao sto rekoh, zavisno od modela do modela. Logicno, kvalitetniji zvuk daju oni sistemi koji imaju digitalni dekoder (mada opet zavisi od kvaliteta celog sistema :)).
Al sam iskomplikovao :)....

To uvezi stalaka mi je jako veliki problem,jer na toj strani sobe na kojoj treba da mi stoje zadnji sateliti su mi neki regali koji se ne mogu pomeriti tako da uh ne mogu okaciti na zid,a na svim slikama koje sam video za 9940 zadnji sateliti stoje na nekim stalcima,i ti stalci bi mi bas pomogli...
Zna li neko gde se mogu nabaviti onakvi stalci???
E a to u vezi povezivanja ne jedan kabl mi nije bas jasno jer nisam bas neki strucnjak za tehniku;dakle svi sateliti se povezu na jedan kabl i onda se on ubode u sub,ili?
Kako ste vi resili problem montiranja zadnjih satelita?Isto tako me i zanima da li zadni sateliti moraju da budu ona dva mala,ili se oni mogu staviti da budu sa leve i desne strane,a ona dva velika da budu zadnja...to pitam jer ako je to moguce onda bi mi to resilo veliki problem oko montaze istih...
Pozdrav!

Ja sam zadnje okacio na zid, ali tebi je to problem, da nemas mozda neke police na ragalu gde bi mogao da stavis zadnje zvucnike. Sto se tice stalaka za zadnje, oni se ne dobijaju uz zvucnike, ali na nekim mestima sam video da su opcioni, tj. da ih imaju, ali trebas dodatno da ih kupis, a mozes i sam da ih napravis, nije to neka nauka. Sto se tice kabla, to znaci da ces umesto 3 kabla koje ubadas u zvucnu, sa 9940b imati samo jedan kabl, koji ubadas u dig. ulaz na zvucnoj, bar sam ja razumeo da to tako ide, posto ja imam 9940(bez b), pa imam samo analogne izlaze, tj. 3 komada. A sto se tice zamene, da ti prednji budu zadnji, a zadnji prednji, nije nikakav problem, samo zadnje ubodes na mesto na gde treba da se ubodu prednji i obrnuto. Ako sam u necemu mozda pogresio, nek me ispravi neko ko mozda ima vise iskustva sa ovim zvucnicima.
Pozdrav

Pa dobro znaci to u vezi kablova mene nista ne kaci jer i ja uzimam 9940(bez B).
A bas bi me zanimalo strucno misljenje(posto ti nisi siguran)u vezi te zamene prednji-zadnji da li je moguce,i ako jeste ima li to nekih vecih posledica po zvuk i tako to...????(ja nisam bas siguran da li su mali prednji ili su zadnji,no u svakom slucaju ponavljam da bi ja velike stavio pozadi a male napred...da ne bi bilo zabune oko replika (D) .)
A gde si video da ima tih stalaka i po kojoj ceni?Ima li ih i nt-soft-u?
Gde se jos mogu nabaviti 9940 sem u nt-u?
Pozdrav!

1.Glupost je stavljati napred zadnje,a nazad prednje....zasto? Zadnji zvucnici su poprilicno slabiji od prednjih,a samim tim gubis efekte pri gledanju dvd filmova......u teoriji je valjda moguce.......mada gledaj da to ne radis,vec nesto nabudzi.....

2.Stalke mozes i da napravis u nekoj radnji koja obradjuje metal,ili od drveta......to je bar najmanji problem.....

3.9940 i 9940B se isto povezuju cinc->stereo kablovima! (jedino B ima mogucnost vezivanja i preko dig. kabla,ali neznam gde taj kabal ima da se nadje).

Pa dobro znaci to u vezi kablova mene nista ne kaci jer i ja uzimam 9940(bez B).
A bas bi me zanimalo strucno misljenje(posto ti nisi siguran)u vezi te zamene prednji-zadnji da li je moguce,i ako jeste ima li to nekih vecih posledica po zvuk i tako to...????(ja nisam bas siguran da li su mali prednji ili su zadnji,no u svakom slucaju ponavljam da bi ja velike stavio pozadi a male napred...da ne bi bilo zabune oko replika (D) .)
A gde si video da ima tih stalaka i po kojoj ceni?Ima li ih i nt-soft-u?
Gde se jos mogu nabaviti 9940 sem u nt-u?
Pozdrav!

Ja sam uzeo zvucnike u nova computers-u, pre dva meseca, pravo da ti kazem, tada nisam ni pitao da li imaju zadnje stalke, jer mi nisu potrebni, ali sad bas gledam u najnovijem svetu kompjutera njihovu reklamu, i pise da su zadnji stalci opcija, znaci verovatno ih imaju.
Pozdrav.

Mislim da je jeftinije da se naprave, chesto firme 'klepe po usima' za takve stvari.

Kako su slabiji kada su svi sateliti ista voltaza?
-Ma to oko stalaka mi je problem jer zivim u jagodini a ovde ima malo takvih radnji gde ih mogu napraviti...
Pa dobro sem u nova computers i nt,ima li jos negde da se prodaju 9940?

Boox computers, ima ih u Jagodini i KG.

Kako su slabiji kada su svi sateliti ista voltaza?
-Ma to oko stalaka mi je problem jer zivim u jagodini a ovde ima malo takvih radnji gde ih mogu napraviti...
Pa dobro sem u nova computers i nt,ima li jos negde da se prodaju 9940?
Kakva voltaza???
Mozda si mislio na snagu?(W)

Voltaza nema nikakve veze za snagom zvucnika...rasmisli kako se cuju zvucnici u kolima i ako su na 12V :mrgreen: :mrgreen: ...kada dodjem kuci napisacu koliko su prednji,a koliko zadnji........
evo ti za pocetak dimenzije....prednji su oko 110cm (unutra imaju 3 zvucnika),a zadnji oko 20cm (unutra je 2 zvucnika)............vec samim tim se vidi koji reprodukuju jaci zvuk..........

Slusaj mene:``voltaza``bas sam se zeznuo!Ma da,mislio sam na snagu(watazu),koja je zaista kod svih satelita po 20W iako su oni drasticno razlicitih dimenzija...pa prema tome teoretski gledano ne bi trebalo da bude problema ako bih izvrsio gore navedenu zamenu!Ali bih ipak hteo da cujem misljenje ljudi koji se vise razmumeju od mene u zvuk...
Tacno je,ima ih u boox-u u Jagodini kao i u Link-u u jagodini ali samo im je cena ``malo``drugacija nego u bg(kao i cene svake druge kompjuterske robe) 15800din i 250e heh,pa ko voli nek izvoli cheers
Pozdrav!

Sluzili su me sjajno godinu dana, ali sada se cuje neko cudno pucketanje prilikom reprodukcije iz prednjeg levog
ne znam uopste sta da radim!
inace bas je ubistven
da li postoji neki program za proveru zvucnika tipa da emituje frekvencije pa da ustanovim da li je neki zvucnik otisao
NAPOMINJEM: da nije to neko pucketanje da ne moze da se slusa , cuje se samo kad priblizis glavu!

Sta mislite o Jazz 9902 5.1???

Pa dobro W12 ovo nije diskusija vezana za te zvucnike vec za 9940!
Bolje postavi novu diskusiju...
POZ!

[code:1]da li postoji neki program za proveru zvucnika tipa da emituje frekvencije pa da ustanovim da li je neki zvucnik otisao
[/code:1]

Tone generator[/code]

Twix je napisao(la):
Voltaza nema nikakve veze za snagom zvucnika...rasmisli kako se cuju zvucnici u kolima i ako su na 12V :mrgreen: :mrgreen: ...kada dodjem kuci napisacu koliko su prednji,a koliko zadnji........
evo ti za pocetak dimenzije....prednji su oko 110cm (unutra imaju 3 zvucnika),a zadnji oko 20cm (unutra je 2 zvucnika)............vec samim tim se vidi koji reprodukuju jaci zvuk..........

JAOOO!
Nemoj vise da se zapetljavas sa ovim (bez obzira na smajlije). :mrgreen:
Snaga koja prolazi kroz zvucnike je upravo U (napon) na kvadrat kroz R (prosecni otpor). Teoretski i priblizno. A 12 V akumulatora nema nikakve veze sa izlaznom voltazom iz pojacala. Pojacalo radi na 12 V akumulatora, ali je napon na izlazu varijabilan, zavisno od toga koliko se pojacalo optereti, tj. od voltaze (mala vrednost) predpojacavackog ulaznog signala. Postoji max. izlazna voltaza pojacala koja zavisi od parametara napajanja tj. trafoa i ako je ona npr. 2 X 24 V, onda je max. RMS snaga pojacala 72 W na 8 Ohma impendanci zvucnika, a na 4 Ohma je 144 W (teoretski i priblizno).

PoZ

Vrh Dno