Šta je novo?

jazz speakers 9940

• Začetnik teme svetlan
  • Datum pokretanja
S

svetlan

Guest
Da li neko ima iskustva sa ovim zvucnicima i da li mogu za te pare (240) evra da kupim nesto bolje? Uglavnom slusam muziku i gledam filmove pa ih zbog toga i kupujem. Doduse trenutno ih nema ali kazu stice za koji dan.

svetlan je napisao(la):
Da li neko ima iskustva sa ovim zvucnicima i da li mogu za te pare (240) evra da kupim nesto bolje? Uglavnom slusam muziku i gledam filmove pa ih zbog toga i kupujem. Doduse trenutno ih nema ali kazu stice za koji dan.

Ako osim gledanja filmova, intenzivno slusas muziku, bolje ti je za te pare kupiti neko dobro polovno pojacalo 80-90 E (nesto kao NAD 302), a za ostatak neke dobro ochuvane polovne hi-fi zvucnike matore 2-5 godina.
Za muziku jedno 6X bolje nego kompjuterski zvucnici, a i u filmovima opakije zvuci nego 5 kanti.

Najbolje da odes da ih cujes, ako hoce da ti puste, pa sam odluci.
Imas i druge varijante, po meni bolje od Jazz-a ali za malo vise para.
Ja sam isto bio u velikoj dilemi sta da kupim od zvucnika (5.1, 4.1, Dolby Digital, DTS ...)
Na kraju sam zavrsio sa 2 bookshelfa i stereo pojacalom i odusevljen sam. Shvatio sam da najveci deo svog vremena provodim slusajuci muziku, a ige i filmovi ne zvuce lose, naprotiv. Nijedan multimedijalni komplet ne moze da se poredi sa ovim, mozda jedino Videologic Sirocco Pro, ali se oni prodaju kao polu-pro monitori.

Za Notaxa: Meni je, a verovatno i drugim ljudima veliki problem da kupim polovno preko oglasa, jer se jednostavno ne razumem dovoljno. Kako mogu da znam da neki zvucnici nisu urnisani na zurkama ili da neko pojacalo nije bilo poliveno pivom (D) pa posle servisirano i slicno.
Mozda je zato lakse ljudima da kupe nesto poput ovog Jazz-a jer daju pristojan zvuk a novo je.
Ja sam istovario 700+ jura ali ponavljam, uopste se ne zalim, sigurno bih pogresio da sam dao 200-300 € za neke plastikanere :)

Ovaj notax-ov predlog mi deluje OK, ali je Steva u pravu za ono ako se ne razumes, ali evo moj predlog:
Nemoj da zuris. Preslusaj sve moguce varijante za otprilike tu lovu koju si spreman da izdvojis (probaj i skuplje, ali i jeftinije). Moze se desiti da se iznenadis sa nekim jeftinijim (ne mora da znaci da su i losiji). Ti sam znas sta hoces i sta ti se svidja. Probaj sto vise varijanti, pa odluci. Ipak je to velika cifra da bi se zaletao, pa da pazaris prvo na sta naidjes. Znaci, obidji sve firme, poslusaj sve sto nude, prevrni malo oglase, pogledaj te polovnjake, pa onda lezi, odspavaj, razmisli, pa kad sve dodje na svoje: papir, olovka, pa saberi utiske i onda se odluci....
:wave;

Ako si resen uzeti neki "racunarski" set zvucnika,dodaj nesto para i uzmi Logitech-a.U poredjenju sa "mocnoizglednim" Jazz-om idu u +50% sa kvalitetom zvuka.Dzebi ga,nema IR daljinski,ali mislim da je bitniji kvalitet zvuka...

Nazad
Vrh Dno