Šta je novo?

Jazz Speakers 9940 ?

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
drug je pre 2 dana kupio doticne zvucnike,e sad,moze da se pojaca do 80max (fabricki) , tek od 20-25 krece da se cuje nesto i kad se pojaca na max nije glasno uopste ? integrisana ac97 (5.1) *isto se desava i sa Sweex 5.1* a kad se zakaci na skyvision *dvd player* zvuk krece tek oko 35-40 ?

Imao sam te zvucnike jedno 3-4 godine....jos sa 20 bi trebalo da urla (nikada nisam pojacao ni do 60 zbog prozora :))
Glavno pojacalo je u centralnom zvucniku tj. na onom cudu gde je volume i ostalo.
Odnesi to kod elektronicara da pogleda dali je unutra sve u redu (posto sada nije)...

slobo,na koju si zvucnu kacio ? :)

Poslednja izmena:
Kod mene se i na 5 već čuje. Na reklamaciju sa tim!

Prvo su bili na live 5.1, posle na kratko na integrusi (mislim da je ona via ili nesto slicno), a posle na audigy 2 zs, ali sto kaze Proday vec na 5 se cuje, a na 20 je glasno, tako da je sigurno tu interno pojacalo odlepilo...
Ne bi trebalo da bude puno da se popravi, jedino ako nije glavni IC...

Inace taj par zvucnika je nesto najbolje sto sam do sada imao :D

malo o tome

Ja imam te zvucnike i kao sto su ostali rekli,mora da se cuju i na 20 extra. ja sam moje pojacavao i na svih 80 ali mogu slobodno reci da to ne moze da se pripise normalnoj osobi jer sam uzbunio ceo sprat.

Jedina losa stvar koja se meni desava sa njima je da je tockic za volume na centralnom u nekom kvaru i desava se da ga samo pipnes a on grune na svih 80 ili na nesto manje,znaci ne pojaca ga uvek realno koliko hocu vec moram pazljivo sa njim.

Uzgred ako neko zna sta i kako sa njim,i kojeg je stepena doticni kvar,mislim na finansijsku komponentu,nek pomogne i posavetuje.

Inace sistem je zlo i sa odgovarajucim drajverima da i mp3 radi na 5.1 pravi izbor vredan svakog placenog dinara.

Sto se tiče tog dugmeta za pojačavanje i ja imam problema sa njim oduvek. Znači dešava se da ja okrećem da se pojačava, a on se smanjuje i slično (malo okrenem a on skroz pojača). E sad imaš dva rešenja za to (treće je popravka). Prvo je da koristiš daljinski uvek, a drugo i po meni najbolje je to da kupiš tastaturu koja na sebi ima volume up i down. Pojačaš jazz na nekih recimo 60 ili koliko već hoćeš max, ostaviš tako i onda samo na tastaturi smanjuješ!

Zamena potenciometra bi trebalo da bude mnogo manja investicija od multimedijalne tastature.

Kako bi bilo

Čitao sam ove komentare, pa me interesuje da li bi ovi zvučnici odgovarali za kafić do 80 m2?
Hvala na svakoj pomoći ! Johnny

80m2 je previše za te zvučnike, ako je u planu pravljenje žurki. ako misliš da ih puštaš da stvore ambijent, poslužiće ti dovoljno dobro.

ako zahtevaš nešto više od toga, preporučio bih ti da razmotriš kupovinu pojačala i dovoljnog broja dobrih zvučnika :)

:wave:

Čitao sam ove komentare, pa me interesuje da li bi ovi zvučnici odgovarali za kafić do 80 m2?
Hvala na svakoj pomoći ! Johnny

U opustenoj atmosferi bi radili posao bez problema. Ako ce da bude malo urlanja onda razmisli o logitech z5450 ili z5500 modelima.

neće mu ni ti Logi zvučnici završiti posao za žurke - 80kvm je ipak mnogo za kopjuterske sisteme (ma kako oni dobri bili)

Nazad
Vrh Dno