Šta je novo?

JavaScript ucenje

dzavi

Cenjen
Učlanjen(a)
01.05.2015
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
Surfacebook
Mobilni telefon
Iphone x
Pametni uređaji
Samsung active 2
Pozdrav, interesuje me sta vam je najvise pomoglo da naucite/ukapirate javaScript?
Moje ucenje je doslo do tog stadijuma da projekte koje pratim i izradjujem kao npr maze generator, pocinju da me zbunjuju, kao da nista nisam ukapirao do sada. Takodje se osecam da nikada necu moci da smizlim nesto svoje a kamo li da napisem kod.

Učenje programrskog jezika je beskrajan proces, a stadijum u kojem se ti nalaziš je, da kažemo, normalan u procesu učenja.

Kako neko savladava tehnologiju je skoro uvek individualna stvar. Uvek bih preporučio Udemy i YT kurseve, ali nemoj da izostavljaš i zvaničnu dokumentaciju koja je na početku uvek konfuzna i neupotrebljiva ali vremenom postane i jedini izlaz, pa je nikako ne treba zanemarivati.
Usredsredi se na savladavanje malih stvari i stalno vežbaj, kopiraj neke aplikacije sa neta, zašto mora uvek da se smisli nešto naše? Vremenom i iskustvom će možda pasti i neka fenomenalna ideja, ali neka to bude sporedni cilj koji će se spontano dogoditi.
Pokloni malo vremena i HTML-u i CSS-u.

Ne znam da li želiš da savladaš baš baš čist JavaScript, ako da, lepa ti je ideja, ali možda će produktivnije biti da kreneš i sa neki frameworkom, kao što su React ili Angular.
NodeJS (Express.js) za "backend" deo ako to više voliš.
To su stvari koje su tržišno aktuelne, a mogu pomoći da se pokupe neki lepi koncepti koji bi dodatno upotpunili znanje iz JS-a.
Ali to je svakako dug i mukotrpan proces, tako da nemoj da očekuješ da ćeš "preko noći" išta naučiti, nego samo uči, uči i uči, čak i sa 3 god radnog iskustva, ljudi i dalje dosta toga ne znaju i konstantno uče. To je lepota programiranja :)

JavaScript sam preso ceo kurs,sad se uci React :) jasnije je jer se dosta toga iz samog jezika js ne primenjuje u praksi. Ima dosta ponavljanja sintaxi iz projekta u projekat i za sada mi ide ok. Videcemo kako ce da se odvija na dalje.

Nazad
Vrh Dno