Šta je novo?

Java za Nokiju 6100?

nenadiX

Čuven
Učlanjen(a)
19.02.2003
Poena
609
Gde mogu da se nadju Java igrice,melodije,.... za Nokiju 6100,naravno for free,ja sam trazio i ne mogu nigde da nadjem,svuda se placa ?

/me wants that cell phone 🙂

anyway, stvarno ne znam gde bi to moglo da se nadje... ali me zato zanimaju utisci o tom mobu, pa ako te ne mrzi iskuckaj neshto 🙂

kakav je za kucanje sms-ova, koliko traje baterija, koliko si ga platio, itd...

e stvarno hajde reci gde si ga uzeo i koliko je placen i naravno prva iskustva sa njim..

hvala unapred
poz.Bane ,)

Evo za prvu pomoc 😉
homepage.ntlworld.com/mrwalker

Misha je napisao(la):
/me wants that cell phone 🙂

anyway, stvarno ne znam gde bi to moglo da se nadje... ali me zato zanimaju utisci o tom mobu, pa ako te ne mrzi iskuckaj neshto 🙂

kakav je za kucanje sms-ova, koliko traje baterija, koliko si ga platio, itd...

e i ja bih taj phone 🙂
ima moj drug 6100 pa mu trebaju razne dzidza bidze za njega,nije za mene,nisam ga jos ni video,ali kad pogledam napisacu kakav je...

barakuda je napisao(la):
e stvarno hajde reci gde si ga uzeo i koliko je placen i naravno prva iskustva sa njim..

hvala unapred
poz.Bane ,)

Reci cu ti detaljno kad budem sve ispitao...

hvala unapred
poz.Bane ,)

barakuda je napisao(la):
hvala unapred
poz.Bane ,)

zasto nam se uvek svidjaju iste stvari... ? 🙂

ivanhoe je napisao(la):
Evo za prvu pomoc 😉
homepage.ntlworld.com/mrwalker

e hvala,ima ovde svega,a od kog jos modela mogu da idu java igrice za 6100,da li mogu sa 7650,7210,...???

jel zna jos neko neki sajt za 6100?

ja mislim da mogu sa 7210, ali nemoj da me drzish za rech ako sjebesh fon od 1k maraka 😀

Ni 6100, ni bilo koji drugi noviji Nokia telefon nije vredan toliko koliko kosta. Jedino sto trenutno valja na trzistu, a kosta malo vise, su Siemens S55, SE T68i, Nokia 7650, i SE P800. Osim, naravno, ako se palite na izgled i ime 😉

Taj telefon je zakon i ne moze nijedan pravi telefon da mu pridje... Shvatite jednom da telefon nikada nece biti PDA, a da valja, vec samo telefon sa nekim opcijama PDA. PDA mora da ima odredjene dimenzije i tezinu zbog ekrana i malog racunara unutra, a telefoni bi trebalo da budu mali... bas kao sto je recimo 6100 🙂

Jesi li video i drzao ipaq 1910? Ne bih se zalio da imam dva u jednom te velicine 🙂 Ne svidja mi se minimalisticki trend koji fura Nokia. U softveru se ne nalazi bog-zna-sta, a za tu cenu od telefona ocekujem vise od izgleda ili velicine. Pa 6100 nema bluetooth, ir je bedan, bagovi u softveru, polifonija sa samo 4 kanala, itd. A kosta 😉

OK, slazem se da je nokia preskupa (pa T68i je u 20e blizak telefonu 6510, a 6100 je 80% skuplji!!!)... mada je nokia telefon, a ostali se primaju na nekakve kombo uredjaje. Po meni je P800 super stvar, to stoji, ali da imam love i potrebe za mocnim PDA uredjajem, pre bih nosio 6100 i neki mocan Palm nego P800 ili 7650... O tome se radi. Jer, ako sam neki biznismen i uvece izadjem negde, i javljam se na telefon, a ono cigla, koja se vidi kroz odelo... PDA je PDA i ne nosi se svuda, a telefon telefon... Naravno, ja tako razmisljam pa to i prenosim... ne kazem da me ne odusevljava ta tehnologija i da ne cenim ono sto Siemens nudi...

E, ali korisnici danas traze sve vise funkcija, hoce kameru, memoriju, veci i bolji ekran, bolju vezu od ir, bateriju koja drzi duze, i jos kojesta.
A 6100 je business wannabe telefon. Jeste mali, ali baterija pri intenzivnom koriscenju ne izdrzi ni ceo dan, kvalitet zvuka i prijema nije na zavidnom nivou, gasi se i vibrira samoinicijativno, i jos poneki sitni tripovi. Poslovni telefon treba da bude izdrzljiv i pouzdan. Nije prijatno kada te izda na pola dana ili moras da izadjes iz firme da bi pricao.
Ali nije sve crno, ekran je lep, softver lak za koriscenje, a okolina reaguje pozitivno i sa divljenjem 😉

E bre ivanhoe... Jel ti zelis takvu kameru kao sto je ima Siemens ili 7250? Pa bolju sliku daju no name web kamere... kome to uopste treba? Korisnici to hoce da bi rekli da njihov telefon ima digitalnu kameru i izazovu divljenje onih koji nemaju pojma sta je losh cmos i kako to mrljave slike daje... Bolja veza od IR-a, ok, to mogu da razumem, Bluetooth je na mestu...Ja sam za 215 mogao da uzmem T68i (nov), ili za 300e 7210, ali sam upravo zbog kolor ekrana odustao.. Pa ovaj 6510 drzi opako bateriju iako je mali, i to samo zbog toga sto nema kolor ekran, vec matricu osvetljenu LE diodama... S time je jasno da je 6310i odlican poslovni telefon, a to moze biti cak i 6510, ali 6610 i 6100 ne... kolor ekran jednostavno trazi makar 1000mAh, osim ako ne zelis svaki dan da punis bateriju...

Pa naravno da su kamere na telefonima trenutno loše, ali biće bolje, ne sumnjaj u to. Da, želim i takvu kameru, i veliki kolor ekran, i sličice i pesmice, i pda funkcionalnost, i wireless vezu, i sve što mogu u telefon da natrpaju. Bre kad krenem iz kuće nosim pet kila tehnike na sebi, ne bi škodilo da se to malo sabije. Kome treba samo telefon, naći će sigurno nešto za sebe.
Tehnika napreduje čoveče, vreme običnih telefona prolazi 😀

ivanhoe je napisao(la):
Pa naravno da su kamere na telefonima trenutno loše, ali biće bolje, ne sumnjaj u to. Da, želim i takvu kameru, i veliki kolor ekran, i sličice i pesmice, i pda funkcionalnost, i wireless vezu, i sve što mogu u telefon da natrpaju. Bre kad krenem iz kuće nosim pet kila tehnike na sebi, ne bi škodilo da se to malo sabije. Kome treba samo telefon, naći će sigurno nešto za sebe.
Tehnika napreduje čoveče, vreme običnih telefona prolazi 😀

Pa ako hoces da sve to bude natrpano u telefon, onda taj telefon ne moze biti mali, vec nezgrapan, a onda ponovo dolazimo na moj pretprosli post u ovom tredu... Za kvalitetnu sliku je potrebna dobra optika, a nju ne mozes da strpas u 1 kubni centimetar... PDA trazi veliki touch sensy ekran, opet apart mora biti veliki. A memorija i CPU i ostatak hardvera? I za sve to moras imati barem 1500mAh... (osim ako ne zelis da ti PDA traje dva sata 🙂). I opet, sa sadasnjom tehnologijom, to ne moze biti velicine jednog 6100, zar ne?

E, a ja mislio da 15" ekran, profi kamera i P4 mogu da se sabiju u 6100 😉 Naravno da ce takav telefon biti nesto veci, ali gde je zapisano da dobar telefon mora da bude minijaturan i da ga pravi Nokia?
Mozda je tebi 6510 najbolji ili najisplativiji, a meni je ruzan, premali i generalno nezanimljiv. Pa makar drzao i mesec dana bateruiju. Za slicne pare uvek bih uzeo nesto drugo. Sve je stvar ukusa i potreba.

byMaX je napisao(la):
...Ja sam za 215 mogao da uzmem T68i (nov), ili za 300e 7210..........

Gde ima Maxo da se kupe ti telefoni za te pare a da nisu kradeni....

radnja preko puta hale sportova... zvanicna cena 235, za mene 215, posto sam tamo kupio makar 20 telefona (za familiju, caletove prijatelje i sl.)...

Nazad
Vrh Dno