Šta je novo?

Java virtual Machine na XP

Sava_ks

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2002
Poena
604
Zbog sugavog spora izmedju microsoft i jave ne moze se gledati java zezancije na netu. Microsoft Java Virtual Machine je resavala ovo. E sada, posto mi svi imamo piratsku verziju XPa onda ne mozemo da instaliramo updateove sa microsoft.com. Kaze Not valid Cd key, piraterija bla bla.
Kako da nateram da mi radi Java na XPu.
Nemoj sada neko da mi odgovara sa revolucionarnom idejom "nadji originalni CD key"...

Hvala unapred,
Sava

resenje 1:
skini Sun-ovu Javu: http://java.sun.com/getjava/index.html

resenje 2:
promeni serijski broj XP-a (vrlo lako se radi, pretrazi malo Net i ovaj forum), pa instaliraj PRVU verziju SP1 (onaj koji sadrzi Javu!)

PS. za resenje 2 - ako ne uspes nista da nadjes, posalji mi e-mail ili PM, pa cu ti ja to objasniti... lako je, a posle mozes bez problema da skidas apdejtove i da instaliras SP1!

O ovome smo dosa pricali....dovoljno je da potrazis u ovoj sobi o tome!

kUdtiHaEX je napisao(la):
O ovome smo dosa pricali....dovoljno je da potrazis u ovoj sobi o tome!
Dobar ti izraz, soba 🙂

Pa jeste soba, kada se forum prevodi sa engleskog (room). Verovatno su oni koji su to prvi konstruisali mogli da nadju precizniji izraz.

Ovo oko VM mi malo nije jasno. Jel` to znaci da je MS ponovo dao da se cela VM skida sa njihovog sajta (za one koji imaju validan broj), kao neki naknadni SP1 update.
Posto su imali spor sa SUN-om, pre nekih 7-8 meseci su sklonili VM sa svojih sajtova, medjutim nema nikakvih problema ukoliko se VM instalira na wXP proff.
Ja npr. imam od pre godinu dana skinutu ms-ovu VM, i nikakvih problema nemam kada to instaliram na XP (na kome ne instaliram SP1, odnosno koji ima blacklisted broj zbog koga npr. ni ne moze da instalira SP1 [ako se ne promeni]).

Inace, hocu da kazem i da se bez problema skida i instalira bilo koji update sa Windows Update, osim SP1 [i oni koji ga zahtevaju], cak iako se ima broj koji nije bas originalan.

Pa jeste soba, kada se forum prevodi sa engleskog (room).

Molio bih te da budes precizniji sta mislis pod ovim room kao i to gde si na Bechmarkovom forumu video (procitao) ???

Glupi Zmaj je napisao(la):
Molio bih te da budes precizniji sta mislis pod ovim room kao i to gde si na Bechmarkovom forumu video (procitao) ???
To je opsteprihvaceni pojam za forume, ali nisam siguran da li ces to negde "zvanicno" procitati na Bench-u (nisam citao uputstvo 🙂)

Sto se VM-a tice, trebalo bi da bez problema radi i stara verzija koju je svojevremeno M$ sklonio sa svog sajta, ali je mogla da se nadje na drugim serverima. S obzirom da su izgubili spor sa Sun-om (sto DS rece) na osnovu presude su prisiljeni da podrsku za Javu implementiraju u sve svoje proizvode, te da u skladu s tim plate Sun-u paprenu licencu. Logican sled dogadjaja bi bio da ponovo omoguce download VM-a...

Glupi Zmaj je napisao(la):

Kako rece Crni, to je postao opsteprihvacen naziv. Nekako su programeri morali da da nazovu celinu u kojoj se skupljaju (i vide) svi thread-ovi koji imaju zajednicku temu. Jes` da zvuci malo kabasto prevedeno na srpski, al` je moglo i gore.

Evo par primera
WebChat WebChat is an chat application for JavaScript compatible web browsers, made in PHP. It features multiple rooms, no browser flicker between message ...

Totalscripts.com: The ultimate Perl, CGI, PHP, ASP Scripts ...
... This freeware software allows for multi rooms, last 50 messages, sensoring, and more. Very easy to customize and install on your server." ...

Zhavaljujem na odgovoru.

Inace neka za VM instalira operu 7 i sa java podrskom i tamo ce dobiti najnoviji VM. Ili neka ga skine sa SUN-ovog sajta.

Nazad
Vrh Dno