Šta je novo?

Java igre Nokia - promena rezolucije

malizmaj

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
309
Ovo sam iskopao na nekom sajtu pa ako nekome zatreba... Ukoliko imate neku java igru, cija rezolucija ne odgovara rezoluciji vaseg mobilnog, otvorite jar fajl sa winrarom ili sl. Otvorite folder META-INF i u fajlu MANIFEST.MF dodajte donja dva reda.

Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 176,208
Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 240,320

Prvi predstavlja rezoluciju igre, a drugi ciljnu rezoluciju.

Pod ciljnom rezolucijom podrazumevas rezoluciju ekrana mobilnog telefona,jel tako!?E tom slucaju MORAS DA NAGLASIS da to vazi za samo nekoliko modela (Samsung D600 i slicni... Nokia N73,N93 i slicni...) dok se za ostale upisuje rezolucija ekrana koja je native za njihov telefon!!
Pozdrav ,)

Pa ja sam ovo naveo kao primer, pretpostavio sam da ljudi kapiraju da treba postave rezoluciju koja odgovara njihovom telefonu.

Poslednja izmena:
P.S. Kapiram da ljudi kojima to nije jasno nece sami ni znati da edituju fajl.

Znas kako se kaze kod nas:"Ako djak nesto NE MOZE da nauci (znaci ne da nece) to je zato sto profesor ne ume da objasni"pa ako posle tvog objasnjenja neki ne znaju da edituju ni da upisu odgovarajuce podatke... znaci da ti ne valja tutorial,objasni bolje onda! :p
Pozdrav ,)

U svakom slucaju veoma korisno samo da radi.Thanks

Moze l' to isto da se koristi i za programe u Javi? :)

Java igrica je Java aplikacija,Java program je,naravno,Java aplikacija,logika (i slatka T'Pol :eyebrows:) kaze da moze da se upotrebi i za programe pa probaj!?
Pozdrav ,)

Inace ovo se ne moze izvesti,ili ja negde gresim,bas sam naleteo na jednu igricu koja mi se svidja ali je u maloj rezoluciji (interesantno da je centrirana na ekranu,ne u cosku kao kod vecine) i otvorio sam .jar fajl,otvorio MANIFEST.MF i ne moze da se upise nista u njemu!? :trust:
Pozdrav ,)

samo da naglasim da kad se dodaju ona dva reda, grafika igrice i dalje izgleda lose, jer se samo razvuce slika dok java igrice koje su pravljene za rezoluciju 240x320 extra izgledaju, bas imam splinter cell double agent koji je preradjen dodavanjem ova dva reda i onaj koji je native 240x320, razlika je vise nego ocigledna, .sis i .sisx igrice necemo da komentarisemo jer su graficki do j**a. Pozz

Poslednja izmena:
Inace ovo se ne moze izvesti,ili ja negde gresim,bas sam naleteo na jednu igricu koja mi se svidja ali je u maloj rezoluciji (interesantno da je centrirana na ekranu,ne u cosku kao kod vecine) i otvorio sam .jar fajl,otvorio MANIFEST.MF i ne moze da se upise nista u njemu!? :trust:
Pozdrav ,)

Otvori jar fajl u winrar-u(ili necem slicnom), nadji manifest.mf i kopiraj ga negde. Onda taj fajl otvori u obicnom text editoru, izvrsi promenu, snimi, vrati fajl u jar preko rar-a i trebalo bi da radi.

Poslednja izmena:
Meni radi za neke igrice, a za neke ne.
Problem je sto mi fon u 320x240, pa je slika, i kad uspe, razvucena.
Imam par igrica koje su za 320x240 u kojima je grafika bruka, i stvarno ne moze da se poredi sa ovim starijim igrama!

Nazad
Vrh Dno