Šta je novo?

Jamo E680 gde to ima kod nas ?

sp@le

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2004
Poena
619
Koja firma je prestavnik za JAMO u nasoj zemlji??
I jedno pitanje ne vezano za ovo kako jamo svira nesto jaci bas tipa techno muzike,neka iskustva bi mi dobro dosla.

Vidjao sam u Tehnomarketu na dusanovcu te zvucnike. Ponesi svoj disk, i zamoli da ti puste, pa ces cuti sam. To je i najbolje.

Ako mene pitas, ima mnogo boljih resenja (i skupljih naravno). No, ako ti je Tehno preokupacija, kvalitet zvuka i nije presudan.

Poslednja izmena:
Ok al reci mi sta ti mislis da treba da pogledam jos od kutija za techno muzik

Zaobidji Jamo...

Delija je napisao(la):
Zaobidji Jamo...

Daj delija objasni mi zasto???

Zoran Milosevic je napisao(la):

Zorane znam da su kvalitetniji ti zvucnici sto ti predlazes al ja ne jurim sam vrh hifi,a i cena im je vrh 70000din naspram e680 su mnogo skuplji.Taj model koji si naveo ima po 1 vufer od 160cm naspram 2vufera od200cmm kod e680 modela.Sto za muzku koju ja slusam je presudno,znaci jacina basa.

Poslednja izmena od urednika:
Ponekad precnik mebrane nije presudan za jacinu basa, a i on ne zavisi samo od zvucnika. ;)

@sp@le
Jednostavno zato sto su im zvucnici iz ove najnize klase katastrofa... Video sam im komponente van kutije (za starije modele iz E serije), tako da znam o cemu pricam...

Za techno je MNOGO bitna brzina bass-a, a sa tim Jamo-om bass ima da ti zvuci ko... necu da nastavim recenicu... :d Jednostavno, kutije sa 2 bass-a od 8" nije uopste jednostavno napraviti da dobro zvuce i da ne "muljaju" bass + to kosta...

A tezina kutija - 13.8Kg za kutiju visine 1 metar i sirine i dubine preko 25cm sa 2 basa od 8"??? :trust: Pa samo iverica od 1.5cm debljine za tu velicinu je teza od toga... :S:

http://www.jamospeakers.com/Default.asp?ID=3825&M=Shop&PID=10705&ProductID=16851

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
@sp@le
Jednostavno zato sto su im zvucnici iz ove najnize klase katastrofa... Video sam im komponente van kutije (za starije modele iz E serije), tako da znam o cemu pricam...

Za techno je MNOGO bitna brzina bass-a, a sa tim Jamo-om bass ima da ti zvuci ko... necu da nastavim recenicu... :d Jednostavno, kutije sa 2 bass-a od 8" nije uopste jednostavno napraviti da dobro zvuce i da ne "muljaju" bass + to kosta...

A tezina kutija - 13.8Kg za kutiju visine 1 metar i sirine i dubine preko 25cm sa 2 basa od 8"??? :trust: Pa samo iverica od 1.5cm debljine za tu velicinu je teza od toga... :S:

http://www.jamospeakers.com/Default.asp?ID=3825&M=Shop&PID=10705&ProductID=16851

http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=E100/230&cat=NRE&ser=NRE

JBL gde to kod nas ima??,, nasao sam nesto interesantno pogledajte..

OK delija daj predlozi nesto da nelutam previse ,,nesto sto ima kod nas da se uzme.

Zeznuto je jako, posto to sto tebi treba kosta...
Koliko max para bi dao?

Ovo su moji prvi zvucnici koje sam pravio.Iako sam imao na raspolaganju obilje stolarskih masina i mnogo vremena na raspolaganju napravio sam nesto sasvim solidnog izgleda ali ne i zvuka.Posto su SAL-ove jedinice bile u pitanju to je sasvim solidno zvucalo al mi sad treba nesto bolje i da je gotovo,nemam vise zivaca da pravim.
Evo i slicice..

Delija je napisao(la):
Zeznuto je jako, posto to sto tebi treba kosta...
Koliko max para bi dao?

Do 600evra ,pa necu valjda da kupim Z5500 logitech :S:

Prilozi

• Picture 1.jpg
    Picture 1.jpg
    258.4 KB · Pregleda: 89
  • Picture 2.jpg
    Picture 2.jpg
    223 KB · Pregleda: 84
Onaj JBL E100 sto si stavio link, kod nas u prodavnici kosta 630 eura, a po oglasima sam nailazio i za 550.
Izgleda stvarno impozantno uzivo, 2 x 10", kutija pored mnogo prodavanih i hvaljenih Wharedale Diamond 9.5 izgleda kao da mu je mama :) Ali nisam ih cuo, a i da jesam ne smatram se bas kompetentan za neko misljenje.
Sigurno je bolje od jamo-a, a opet 630 eura mi nesto malo deluje za nesto toliko a da bude lepo odradjeno. A opet, ipak je JBL :trust:

Poslednja izmena:
Lappy je napisao(la):
Onaj JBL E100 sto si stavio link, kod nas u prodavnici kosta 630 eura, a po oglasima sam nailazio i za 550.
Izgleda stvarno impozantno uzivo, 2 x 10", kutija pored mnogo prodavanih i hvaljenih Wharedale Diamond 9.5 izgleda kao da mu je mama :) Ali nisam ih cuo, a i da jesam ne smatram se bas kompetentan za neko misljenje.
Sigurno je bolje od jamo-a, a opet 630 eura mi nesto malo deluje za nesto toliko a da bude lepo odradjeno. A opet, ipak je JBL :trust:

posalji mi na pm gde to moze da se nadje ,da se ne reklamiramo ovde :)

sp@le je napisao(la):
Zorane znam da su kvalitetniji ti zvucnici sto ti predlazes al ja ne jurim sam vrh hifi,a i cena im je vrh 70000din naspram e680 su mnogo skuplji.Taj model koji si naveo ima po 1 vufer od 160cm naspram 2vufera od200cmm kod e680 modela.Sto za muzku koju ja slusam je presudno,znaci jacina basa.

secam se nekog oglasa, gde lik prodaje Kinyo ili kako se vec zovu zvucnici, uz komenat "bije bas kao u diskoteku!!!" :,,:
od veleicine zvucnika mnogo su bitnije sitnice, koje vecini ne upada u oci...
mislim da bi ti mogao da posetis neki showroom, pa na kraju i jamo-ov, onda komentarisite... bose npr. ima mozda i najmanje precnike zvucnika a nije merilo kvaliteta?!?!?!?!? sve zavisi kakav bas hoces...

pogledaj:

www.korato.com

posalji mi na pm gde to moze da se nadje ,da se ne reklamiramo ovde :)

A sto da ne reklamiramo, reklama je bitna za posao :)

Video sam u BGB studio, u Brankovoj ulici, ne znam koji broj, ali videces sigurno. Sa leve strane ulice kada se ide od Zelenog Venca ili sa desne, logicno, ako se ide od Brankovog mosta.
Tamo je 630eura. Mozes da ih cujes i sve to.

A sta mislis da ipak ponovo sam napravis kutije, ali iz "malo" vise klase, sa recimo Visaton driverima, koje ce 100% zvucati bolje od bilo cega fabrickog sto mozes da pazaris za te pare?

Experience V20 je ono sto tebi treba! ;)
http://www.visaton.com/english/artikel/art_567_6_21.html

U Dayensu je trenutno kit-komplet oko 550evra, tako da za oko 700 evra mozes da imas BOMBE od kutija koje ce da pojedu za dorucak vecinu kutija koje su i 50% skuplje od njih, al' moraju pazljivo da se odrade... ;) :,,:

Probaj da nadjes i da cujes Wharfedale Zaldek seriju zvucnika, posebno model 2000. Napravljeni su bash za ono sto ti trazis a i cena je prihvatljiva. Moja druga preporuka je svakako Bose.

Poz.

Lappy hvala za adresu al mislim da je delija bio presudan,opet cu da pravim :S: kutije, al se nadam da su prave ipak je to Visaton,nemci bree.

Aj kad budem nesto poceo da :smash: okacicu koju sliku.Hvala svima sto ste odvojili malo vremena za mene POZ

Ako te ne mrzi, skokni do Dayens-a u Sapcu (i tako treba da pazaris komponente), oni imaju gotove te kutije (bar su imali) i dace ti da se igras sa njima. Razdusevices se. ;) Jedino su bas velike, al' ako imas prostora... :banana:

BTW, ja imam kutije iste velicine, sa ista ta 2 bass driver-a od 8" (W200S), ali samo sa jednim srednjim (W130S - Exp ima 2 komada) i visokotoncem iz nize klase (ali secenim dosta vise) i to svira fenomenalno. I ja bih pravio Exp20, al' tada su cene bile vise i nisam imao kinte za njih. :(

p.s. Eto ti info-a iz prve ruke! ;)

E da...

U tom kitu za 550 evra (inace je 650, al' daju neki popust od 15%, ne znam koliko dugo ce da traje) dobijas SVE osim kutija... Znaci: driver-i, skretnice, damping materijal, srafovi, bass-reflex tube... Znaci ostaje ti SAMO kutije da napravis, a za njih dobijas detaljne nacrte.

Hvala ti pa se cujemo na Benchu sta sam uradio.

Ih zaboravih da te pitam jer si ti pravio kabinete ili si kupio gotove ??
Ako jesi daj neku fotku da vidimo :p

Pravio mi ih je momak iz NSa...

Fotke su matore i sa nekim totalnim krsh aparatom, pa se bas i ne vidi najbolje (a morao sam i da ih smanjim), a ne mogu sad ponovo da ih slikam, posto sam u NSu, a oni u VSu... :(

p.s. Mnogo lepse izgledaju "live"... ;)

BTW, gotovih ovakvih kabineta nema. Jedinstveni su u svetu... :p

Verovatno i za vise od placenog. :)
Iskreno, vrlo sam zadovoljan...

pozdrav :wave:

Nazad
Vrh Dno