Šta je novo?

Jako nervirajuci bug na Windows 7

rseke

Slavan
Učlanjen(a)
25.06.2007
Poena
365
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700x3d
Matična ploča
ASUS Rog Strix B550
RAM
Kingston 32gb @3600
GPU
NVIDIA RTX 3080 FE
Storage
512gb + 2tb + 1TB
PSU
Chieftec 850w GOLD
Monitor
DELL G2724D
Miš & tastatura
Logitecg MX Master 2S
Laptop
Thinkpad T480s
Mobilni telefon
OnePlus Nord 2 5g
Pristup internetu
  1. ADSL
Dobar dan,nadam se da tu mogu naci neke malo pametnije ljude koji su imali ili imaju isti problem ko sto imam i ja i da su imali srece da ga rese.
Problem je sledeci,posle malo duzeg rada racunara pojavljuje se problem oko zapinjanja zvuka dok slusam neku pesmu video ili slicno. Neznam kako da objasnim taj zvuk ali kao da procesor nemoze da dekoduje zvuk pa se javljaju neki digatalni zvukovi loseg dekodiranja,jos pre sam mislio da je problem oko muzicke kartice koju sam koristio,a to je Creative (nisam napisao tacan model jer sam ih koristio vise) Imao sam Creative audigy 2 platinum edition,driveri kao sto se zna nema oficialni izdat od strane Creative firme pa sam skidao milion verzija drivera da vidim da li je do drivera,ali taj problem nikako nije nestajao.
Znaci promenio sam vise Creative audigy kartica jer sam mislio da je do kartice,pa onda sam pokusavao vise vrsta drivera za doticnu seriju ali opet nista. Samo da dodam da mi se ovaj problem uvek javljao iako sam izvrsio instalaciju novog sistema. Pa onda posle nekog vremena sam menjao plocu (ne zbog tog problema) i naravno problem se opet pojavljivao znaci da nije do ploce,i nakon svega pokusavao sam da koristim integrusu na ploci i problem opet nije NESTAO.
znaci neznam vec sta da radim da bi resio to cudo od problema. U zadnje vreme sam primetio da jako secka zvuk kad pokrenem firefox i to bas JAKO,i sve dok se otvara firefox sve vise cujem taj zavijajuci zvuk i uvek mislim da ce mi se zakucati komp zbog toga,ali pored tog zvuka cak i mis pocinje da mi secka dok pomeram.
Znaci ako neko ima slican problem i uspeo je da ga resim MOLIM GA ko boga da mi pomogne.
Koristim Windows 7 x64
zvuk mi je povezan preko digitalnog prikljucka (coax)
Ploca je menjana cpu je menjan u toku ovih godina i problem se uvek pojavljivao.
Reinstalacija sistema bila par puta i naravno problem uvek ostajao.

A da probas sa nekom drugom audio karticom osim Creative xxxxxx?

Meni zvuk ponekad zabada dok je torrent ukljucen. Ne zabada mi mis i slicno nego samo zvuk.

Tako da, vidi da pogasis neke aplikacije koje ti rade u pozadini.

Cekaj, ako sam te dobro razumeo, sve si menjao, sa sve reinstalacijom OSa, i opet imas isti problem? Jesi menjao mozda zvucnike (pod uslovom da ih koristis), ili kablove od istih? Takodje ako ti kabl ide tik uz strujni recimo (kanalica mozda) razdvoji kablove.

Menjao si slot kartice?
Menjao si coax kabl?
Da probas sa integrisanom audio kartom ?

^ probao i sa integrusom koliko sam ja procitao.

Zar pre neku godinu nismo imali temu o pucketanju na creative karticama i windows 7, ili beše vista? Bila je neka nekompatibilnost između kartica i čipseta, ako se ne varam. Ali koliko vidim, ovde je problem neke druge prirode, s' obzirom šta je sve menjano. Meni deluje da neki proces zakucava procesor na 100% i da se zato javljaju problemi. Kada počne seckanje, pokreni task manager i proveri zauzeće procesora i koji proces zauzima najviše procesorskog vremena. Nemoguće da sa više instalacija, sa različitim zvučnim karticama i promenom komponenti uvek imaš isti problem.

Tesko da dva puta sa razlicitim CPUom ima isti problem. Ovo meni "smrdi" na nesto van samog racunara...kablovi, zvucnici...ne znam da li je pomenuo PSU, da li je i napajanje menjano?

@obi_van
Ko zna šta sve on instalira na taj sistem. Moguće da bude i do napajanja, ali tada bi imao i drugih problema, ne samo seckanje zvuka i problem sa seckanjem miša. Ja i dalje tipujem na neki proces koji zauzme 100%.

Moguće je ali ovo kako on opisuje liči na neku interferenciju koja može da potiče od lošeg uzemljenja može da potiče od nekog loše izolovanog kabla npr. od kablovske itd

Kod racunara mi je sve menjano,ploca procesor muzicka jedino napajanje ostalo isto. Ali coax kabel nisam menjao i resiver na koji mi je prikljucen komp.
Ali u tome je fora da posle restarta racunara nemam taj problem neko vreme,tek posle nekoliko sata rada racunara pocne to da mi se desava. Procese sam gledao da li se neki zakucava na 100 % ali retko mi se to desava jer imam quad 9300 pa tesko ga mogu zagusiti sa pokretanjem obicnih programa kao sto su firefox winamp i torrent.
Probao sam sa integrusom ali isto mi se desava ali ne toliko cesto ko na Creative muzickoj.

Jesi mrdao kablove? Jel koristis zvucnike, jesi probao sa necim drugim?

Nisam mrdao kablove,da koristim zvucnike. U tome je problem da najverovatnije nije do zvucnika,jer u to vreme kad mi pocne srati zvuk onda mi malo koci mis. Znaci kontam po nekoj logici je do kompa ali sta nemam pojma. Kabel je malo kvalitetniji nije bas kinez :)

Evo jedan snimak kako sere zvuk...

Prilozi

• Voice0001.rar
    437.9 KB · Pregleda: 24
Probao sam Linux ali tamo nisamimao problema,ali nisam ga ni dugo koristio pa neznam da li bi poceo da se isto ponasa posle duzeg koriscenja.

Vrh Dno