Šta je novo?

Jako cudna stvar oko vajerlesa

Filipenko666

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2009
Poena
169
mam Tenda TWL541U USB stik i neki Telekom ADSL ruter koji ima i AP (Intra nesto). Na istom kompu je Windows 7 x64 i Windows XP servisni pak 3. Isto imaju Eset Smart Security i najnovije drajvere za bezicnu mrezu (usb drajv). Internet radi skroz kako treba na Windows 7 a nece pod windows XP (ali radi preko LAN kabla). Ne nalazi mi nijednu mrezu. U ruteru je podeseno kao Open i sve automatski. Imam i SSID.

Dali mi neko moze pomoci i odgonetnuti sta je problem sto pod XP nece da vidi mrezu a u device manager lepo stoji uredjaj i kako da ovo resim?

Hvala svima na trudu

kada se instaliraju drajveri, sa neko cd najcesce, obicno se instalira i dodatni program za wireless (znaci NE windows, vec od samog proizvodjaca)

E sad, windows ne trpi dva programa za istu stavku i moras jedan da skines.

Moj savet, kada instaliras drajvere ne idi na autorun i ono default install, vec idi preko device manager, pa na uredjaj pa na update driver i sam ga upucaj da povuce drajvere sa cd

Tako mora da radi

Pozdrav

Na Win 7 radi i Wireless i LAN a na XP radi samo LAN! Ne znam gde se moze menjati kanal i IP na ruteru i u Winu? moze li neko pojasnjene?

Ne pomaze nista ta aplikacija ali i ako je skinem isto je. Ne vidi uopste u XP bezicnu mrezu cak ni manuelno ako unosim SSID i ostalo

Poslednja izmena:
Koji je chip u tom USB WLAN adapteru? Bilo je problema sa Broadcom chipovima da ne vide nista ako u Regional settings-u za lokaciju stoji Srbija - vrati na United States, pa reinstaliraj drajver...

Nazad
Vrh Dno