OZZY83
Čuven
- Učlanjen(a)
- 16.02.2004
- Poena
- 865
Ovako: Pre par dana su me pozvali prijatelji i rekli da im iskace neko obavestenje o legalnosti win-a. odmah sam pomislio da su pokupili onaj update koji identifikuje piratske sisteme, i rekao da cu da dodjem sutra i da to sredim. Medjutim, odmah sam se setio da je u pitanju fujitsu siemens notebook i da je uz njega isporucen originalan xp home sp2...i odmah mi je bilo sumnjivo. Kad sam juce dosao, pri paljenju racunara i ulaska u win, zatekla me je poruka, prozor, velicine kao kad se ubaci win cd i startuje na desktopu, koja glasi ovako: Serijski broj vaseg win-a je aktiviran od strane nekog drugog korisnika. kako bi sprecili pirateriju, molimo vas da popunite sledeci formular..itd. I postoje samo dve opcije, da se pristupi formularu..u kome mora da se upise ime, prezime, e-mail,i pazite sad ovo BROJ KREDITNE KARTICE (??!!) pored koje pise da se nece izvrsiti nikakvo tarifiranje vec ce samo posluziti za identifikaciju. i drugo dugme no tnx i will do it latter, posle kog, ako ga kliknete, se racunar ugasi!
Nikakva manipulacija windowsom nije bila moguca (start, ctrl alt delete...nista ne reaguje dok je poruka na ekranu). Isto tako napominjem da je izgled tog prozora veran, tj isti kao i prozor windowsa (boje su iste, font je isti), jednom recju zaista lici na prozor npr koji se pojavi ako hocete da podignete sistem sa desktopa.
Naravno, prva pomisao je zvanje tehnicke podrske microsfta..medjutim call centar radi samo do pola 5 i to samo radnim danima.
Da li je imao neko iskustva sa ovim..i da li mozda zna resenje? Hvala puno..i izvinite na malo sirem obrazlozenju :wave:
Nikakva manipulacija windowsom nije bila moguca (start, ctrl alt delete...nista ne reaguje dok je poruka na ekranu). Isto tako napominjem da je izgled tog prozora veran, tj isti kao i prozor windowsa (boje su iste, font je isti), jednom recju zaista lici na prozor npr koji se pojavi ako hocete da podignete sistem sa desktopa.
Naravno, prva pomisao je zvanje tehnicke podrske microsfta..medjutim call centar radi samo do pola 5 i to samo radnim danima.
Da li je imao neko iskustva sa ovim..i da li mozda zna resenje? Hvala puno..i izvinite na malo sirem obrazlozenju :wave:
Poslednja izmena: