Šta je novo?

Jagged Alliance 3d

nisam nesto odusevljen... s obzirom da bi ovo trebao biti rimejk a ne nastavak dvojke sva inovativnost bi trebala biti u grafici... a ona nije impresivan ni malo... posle JA3d trebalo bi da izadje 3. deo...

ma tu vlada opsta konfuzija... developeri tvrde da ce biti potezna a izdavac da ce biti real time :)

pa ako ne bude potezna, sve će upropastiti. JA treba da ostaje JA, ako već menjaju grafiku neka promene samo to. Ipak se bojim da će hteti ceo koncept da malo "spuste u masu", pa da će biti pojednostavljena do bola... Mislim, na kraju možda izađe i za XB i PS... Žasu

G!!! je napisao(la):
ma tu vlada opsta konfuzija... developeri tvrde da ce biti potezna a izdavac da ce biti real time :)
Mislim da je obratno, izdavac je trazio da bude potezna, jer je na raznim forumima dosta kritikovan sistem "real time with smart pause", ali su ljudi iz firme koja radi igru hteli po svaku cenu RT, ali su navodno pristali na poteznu(a kao RT najavili novu igru African alliance, pa odustali od nje i sad ponovo vratili na RT) :wall:

Poslednja izmena:
ma nije toliko bitno ko hoce sta, lose je da se zna da se neckaju i da nemaju jasan cilj, sto ne implicira na to da ce biti bas kako treba :( (btw JA3d, JA3 i JA African alliance su razlicite igre po pisanju i tumacenju mnogih sajtova...bla)

a igru rade oni rusi, koji se bas nisu ni proslavili, mist lands, probao sam par njihovih igara i bile su sranjkaste manje vise....

sad pogledah malo i svuda po netu pise da ce ipak biti turnbased (mada ima likova koji i real time sa automatskom pauzom gledaju kao turnbase....) ...ma ima kojecega...

Poslednja izmena:
LoL, digao si iz mrtvih temu staru 3 i po godine.

^ Mozda jeste ali ova igra MNOGO podseca na FO2.
G!! ima da se usreci :)

Mislim da je G!!! vec zna za ovu igru. Pricalo se o tome na onom njegovom forumu (tamo gde mutanti ne zalaze).

Igram total influence već godinu dana i vjerujte naletio sam jednom na tipa sa ovih prostora. mislim da se zvao "serbian eagle". Ja sam iz hrvatske i nik mi je "HRrider" trenutno sam lvl10. Ne igram nikakve MMORPGove jer mi je to sve glupost ali kad sam vidio TOTAL INFLUENCE (registriran sam već 5-6 godina na www.pochta.ru i tamo sam vidio reklamu za ovu igru) morao sam probati. Mogu vam reći da je igra odlična. Svi oni koji žale što jagged alliance 3 nije ono što bi trebao bit neka instaliraju TOTAL INFLUENCE i uživaju.

Ja bi ovo igrao ali mi ruski predstavlja prepreku. Zar je moguce da bas nema nikakav english patch?

pa jagged alliance 3 nije josh izashao... kad ce, nemam pojma

TIonline sam pratio malo razvij i deluje interesantno, ali me je odbijalo uvek sto je sve na ruskom... mozda probam ovih dana, i onako neam sta pametno da se igra

kad instaliraš igru i počneš igrati vidjet ćeš da je sve na engleskom. Stranica je na ruskom ali ako malo kužiš ćirilcu nije problem instalirati.

na bugovom forumu imaš nešto malo uputa za instalaciju

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/jagged-alliance/15081.aspx

evo ja sam instalirao i probao... i zaista deluje simpatichno, samo sto mi je sve pomalo konfuzno zbog odsustva bilo kakvog objashnjenja na engleskom

ovde nema nikakvih misija ili ih ima? kako se dobijaju misije. za sada sam samo skapirao arenu i da dobijam 20 kredita kada izgubim :) prvi fajt sam krenuo goloruk na neprijatelja pa sam na pola shvatio da imaju kutije sa opremom :)

napravi se jedan karakter, ali vidim tamo da imam josh dva? kako njih koristish?

hajde daj neka uputstva i savete kako i sta :)

i da igra je potezna i ima finu falloutish grafiku , teshka je 23 mb, mmo na neki nachin i 90% su rusi :) meni na americkom serveru radi fino iako u pozadini radi torent

Nema misija !!!

Fajt sam podjelio na tri misije u objašnjenju na bug.hr !!! (samo se pridržavaj upute)

Igraj sa tri vojnika !!! Češće ćeš pobjeđivati i zaradit ćeš više kredita. Dva puta klikneš na karakter i on je spreman za fajt ali moraš u areni odabrati battle sa 2 ili 3 vojnika. Pazi da ti odrđeni vojnik uvije ima istu vrstu oružja: HEAVY WEAPONS, SUBMACHINE GUNS, LONG RANGED,... tako mu vježbaš skill za to oružje. Što je veći SKILL daješ veće oštećenje. Najbolje otpočetka vježbaj određenog vojnika za određeno oružje. Tako da uletiš u battle sa 3 vojnika koji trebaju: 1 HEAVY WEAPONS (shotgun, spas, M60,...), 1 SUBMACHINEGUNS (AK, M4, ...), 1 LONG RANGED (AWP, HKG3S&G, STAYER AUG, ...). Kad pokupiš oružje na brzinu izmenjaš kome što treba i pichi.

AP (Action Poens)

otvaranje vrata 1 AP
otvaranje kutije 4 AP
stavljane oružja i armora na vojnika 2 AP
mjenjanje oružja 1 AP

pucanje
UZI 3 AP
HK MP5 4 AP
AK, M4, FAMAS, SHOTGUN, MAGNUM 5 AP
SPAS, AUG, FLASH GRANATE 6 AP
GROZA, VINTOREZ, SKS, FRAG GRANATE 7 AP
M60, AWP 9 AP
MINIGUN, HK G3S&G 10 AP
RPG 12 AP

Imaš i REITING. Probaj držati reiting pozitivan.
Kad ubiješ dva neprijatelja s istim vojnikom reiting se povećava za 1. PAZI !!! Ako si ubio jednog i imaš drugog na nišanu gledaj da ga ubiješ s istim vojnikom kojim si ubio prvog neprijatelja.

CREDITS
Što više oštećenja primiš dobiješ više kredita na kraju fajta ali samo ako si ispalio metak. NEMA PUCANJA = NEMA KREDITA.

IMAŠ nekoliko gradova. NE IGRAJ IZVAN REZERVATA sa 1-3 lvl !!! Jer si najepo.

Poslednja izmena:
nije loshe, igrao sam 4 vs 4 cini mi se, i kako to da likovi 1. ili 2. lvl imaju onako dobru opremu koju nisu pokupili na borbenom polju? mislim ovim tempom treba mi ne znam ni sam koliko ubistava da bi sakupio love za najsnovniju opremu

Mogu ti dati nešto armora i oružja ali moraš mi reći nick i moramo se dogovoriti kada i gdje.

Pored JA, za mene je vrh bio i Incubation... Potezna squad based SF 3d igra sa odlicnom pricom i atmosferom (odlicna filmska muzika, voice acting), prebacivanje iz izometrijskog u first person pogleda prilikom nisanjenja, itd....
Zasto niko nije pokusao da napravi nastavak u savremenoj tehnologiji - nemam pojma!

potezna strategija u savremenoj tehnolohiji? to je jeres u danashnje vreme, ko zna mozda ce te spaliti na lomachi

Upravo sam poceo da igram i dopada mi se samo ne znam ruski pa nemam ideju kako da nadjem klan. Jel neko od vas u nekom klanu pa da garantuje za mene?

Ja sam u klanu "LastHope". Ulaskom u klan ne dobivaš ništa. Osim oružja ili armora a to ti može dati bilo tko. Kod nas u klanu ima mjesta. Razgovarat ću sa vođom klana pa ti javim. Reci mi kakav ti je raiting?

Pazi, u klanu ostaju samo aktivni igrači jer donose bodove (influence) tom klanu. Neki klanovi imaju tjedni influence minimum koji moraš ostvariti a sve je stvar dogovora. Ja relativno malo donosim u svoj klan zato jer igram u gradu Military Outpost. Gradovi u kojima možeš igrati su: Denver, Reservation, Military Outpost (MO), Military Zone, New York. Svaki grad ima drugačiji Influence rate, Experience rate i Profit rate. U MO nemožeš ponijet svoje oružje dok u drugim gradovima možeš. Ali ako nisi iz rusije nemaš mogućnost kupovanja zlata. Zlato je valuta unutar igre koju kupuješ za novac porukom ili pozivom s mobitela, na bankomatu, ... Pošto mi nemamo mogućnost kupnje zlata ostaje nam da igramo u MO dok ne zaradimo dosta kredita da možemo kupiti oružje, armor, ... ali MO ima najmanji Influence rate. Dakle kad igraš u MO relativno malo influece-a donosiš u klan. Besplatna igra.

Ja sam u klanu "LastHope". Ulaskom u klan ne dobivaš ništa. Osim oružja ili armora a to ti može dati bilo tko. Kod nas u klanu ima mjesta. Razgovarat ću sa vođom klana pa ti javim. Reci mi kakav ti je raiting?

Pazi, u klanu ostaju samo aktivni igrači jer donose bodove (influence) tom klanu. Neki klanovi imaju tjedni influence minimum koji moraš ostvariti a sve je stvar dogovora. Ja relativno malo donosim u svoj klan zato jer igram u gradu Military Outpost. Gradovi u kojima možeš igrati su: Denver, Reservation, Military Outpost (MO), Military Zone, New York. Svaki grad ima drugačiji Influence rate, Experience rate i Profit rate. U MO nemožeš ponijet svoje oružje dok u drugim gradovima možeš. Ali ako nisi iz rusije nemaš mogućnost kupovanja zlata. Zlato je valuta unutar igre koju kupuješ za novac porukom ili pozivom s mobitela, na bankomatu, ... Pošto mi nemamo mogućnost kupnje zlata ostaje nam da igramo u MO dok ne zaradimo dosta kredita da možemo kupiti oružje, armor, ... ali MO ima najmanji Influence rate. Dakle kad igraš u MO relativno malo influece-a donosiš u klan. Besplatna igra.

Nisam znao da je tako zategnuta borba za influence. Ja sam vise bio zainteresovan za "casual" pristup igranju. Deo vezan za klan mi je bio interesantan zbog potencijalne mogucnosti taktickog igranja u grupi. Igracu i dalje opusteno nemam toliko slobodnog vremena da bi "na silu" igrao za influence bodove, pa ako se zaludim videcu onda za klan. Pozdrav i hvala.

Ej ljudi imam Oružja i armora u vrijednosti od 20 000 creita za podijeliti. Ako je netko zainteresiran nek se javi.

Pokrenut je Total Influence server u americi za ne ruske igrače. Možete se registrirati i skinuti klijent na stranici: http://totalinfluenceonline.com/
Konačno je sve na famoznom engleskom

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno