Šta je novo?

Jacina DVB-C signala

Zuba1970

Znamenit
Učlanjen(a)
08.12.2011
Poena
1,465
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam nov tv i kad na njemu gledam razne kablovske digitalne kanale nije isti kvalitet slike. Na primer RTS nista posebno (cak i njihov HD) ili na primer StudioB. Dok opet s'druge strane kvalitet Prve, Al Jazeera i jos nekih uglavnom stranih(neracunam par HD kanala) je dobar. Interesuje cisto laicki sta utice na kvalitet digitalnog signala?
Da li ima veze od same televizije i njene emisione tehnike? I da li neko zna koliki bi trebalo da bude jacina tog signala da bi bio kvalitetan?

U pravu si, kvalitet slike zavisi od samog izvora slike tj kako emiter isporučuje sliku ka provajderu kablovske TV. Na TV obično postoji jačina i kvalitet signala. Kod mene je jačina između 50% i 65% a kvalitet 100% tako da je kvalitet mnogo značajniji parametar.

Videcu sutra koliki su % za jacinu a koliki za kvalitet signala kad koristim Amiko DVB-C/T2 resiver. Jer kad te parametre gledam na tv-u svugde su oba 100% sto je prosto nemoguce. Samo znam da kod resivera je jedno polje (nisam siguran da li jacina ili kvalitet) popunjeno u pocetku sa nekih 50-tak % ili malo vise a onda padne skroz na nulu. Ne bih to ni znao da mi nije na to obratio paznju covek od koga sam kupio resiver.
Setio sam se ovoga apropo one teme sa D3i od SBB-a. Doduse tamo je striming u pitanju.
Napisacu sutra kad je resiver u pitanju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno