Šta je novo?

Jabber client + server!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
U pitanju je domenska mreza od 30 klijenata, i recimo da mi je potreban IM klijent lokalni i server, instalirao sam PSI i ejabberd server sam instalirao na domensku masinu jer ona mi je stalno u funkciji, i zasad nemam niti jedan server koji mi je manje bitan i da bih na njega instalirao server, problem kada logujem im klijen potreban mu je sertifikat, i server se stopira kada izlogujem user-a sa windows server 2003 dc-a. Treba mi neko jednostavno resenje za IM u firmi, a interfejs od PSI je sasvim ok!

Openfire mi trazi aktivnu sql bazu, to mi je previse posla za jednostavno lan chat-anje. Ima li kakvo jednostavno resenje, koje ukljucuje windows masinu, bez linux-a, jer ako na kraju nista ne uradim onda cu da uzmeme posebno masinu za linux!

hm
citaj pazljivo
Openfire stores all data in a back-end database. If you choose to not use the embedded database, you must setup and manage an external database for the application

a uputstvo za instalaciju na windows platformi je krajnje komplikovano
Windows
Run the Openfire installer. The application will be installed to c:\Program Files\Openfire by default.
sto je otprilike jednako instalaciji npr winampa opet manje komplikovano od krekovanja igre

Poslednja izmena:
Vidim da je openfire dosta ozbiljnije IM resenje, ali negde sam vidio ja client server aplikaciju slicnu ovom messaging sistem, mislim da je server naziv pocinjao sa A slovom, i da je on u obliku exe aplikacije interfejsa poput messenger-a, koji se podigne na nekoj lan mashini i ostali se konektuju na njega na nekom random portu, jer meni je potrebno najjednostavnije resenje.

Da to sam vidio, connection manager sad cu pokusati da ga importujem, valjda mi zahtjeva SRV record na dns-u premda mislim da je nepotreban jer nece raditi clustering niti ce se kaciti na drugi server, recimo da cu mozda imati tu najvise 100 korisnika i moram da proverim da li je to jedini nacin da se poveca broj konekcija.

Super 😉

Nazad
Vrh Dno