Šta je novo?

Ja Kupih His R9500pro...

BNN

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
604
Kupio i razocarao se. roll
Kartica ne izgleda bas nesto! (po meni kuler i ventilator nisu najsrecnije odradjeni; mnogo su mali).

U Full Packu dobio sam Dukem Nukema (na HIS sajtu pise Balistic) i jos par stvarcica. Sto se tice kartice jos je nisam ubacio u komp. Zanima me kako da proverim da li je to bas R9500PRO a, ne R9500.(rekao bih da na oko izgledaju isto). Memorija moje je Infeon 3.3ns. Na gornjem kraju kartice pise "PN 109-A05600-00". Da li je to HIS R9500PRO ili ne? confused

Kupio si kartu a pojma nemas. Razocarao se-ne izgleda nesto-nisi je ubacio u komp?!?!?! Eeeeeeeee bre.....
Potrazi slike radeona pa ces vrlo lako utvrditi da li je 9500 pro ili nije...

BNN je napisao(la):
...Zanima me kako da proverim da li je to bas R9500PRO a, ne R9500.(rekao bih da na oko izgledaju isto). Memorija moje je Infeon 3.3ns. Na gornjem kraju kartice pise "PN 109-A05600-00". Da li je to HIS R9500PRO ili ne? :confused:

Pa to je bar prosto. Jesu li 4 kockasta memoriska cipa poredjana jedan do drugog u liniju u gornjem desnom uglu kartice (dok gledas u GPU) ? Naravno sa suprotne strane kartice je ista stvar.
Ako jesu, imas 9500Pro 128MB a ako imas samo dva cipa sa vecim razmakom izmedju njih, sa jedne i isto to sa druge strane karte, onda je to 9500 64MB nonPro.

E bre Maxeru HIS radi 9500 128 Mega non-pro.

BNN je napisao(la):
Kupio i razocarao se. :rolleyes:
Kartica ne izgleda bas nesto! (po meni kuler i ventilator nisu najsrecnije odradjeni; mnogo su mali).

Mislim stvarno!!!
Pa niko normalan je ne bi ni sekund drzao van racunara, nakon sto je odro' kozu da bi kupio dotinu kartu i pricao kako je nezadovoljan!!

Ne pravi se to da bi je Bosko nosio kao bros na nekoj reviji, nego da bi ti uzivao u pristojnom frame rate-u i vrhunskom kvalitetu real time 3d grafike, a bogami i perfektnom prikazu u 2d-u!

Ne budi lud nego ubacuj to u komp, pa vidi da li ima razloga za kukanje!

Ajd poz

Arahne je napisao(la):
E bre Maxeru HIS radi 9500 128 Mega non-pro.

Pa ne sumnjam ja da radi i nju, ali posto svi kazu da te karte nema na nasem trzistu, rekoh da ne bunim decka sa tom varijantom.

Pa ja sam je kupio od Simpsona a mislim da su i josh neki, znachi ima je. E sad shto ima 128 bitnu memoriju to je drugi problem. Pozdrav.

HIS 9500Pro je odlicna kartica... Ja joj nisam nasao zamerki!

Ok ljudi, nemojte da me ubijete. Nisam ja rekao da je HIS R9500PRO losa kartica. (

Posto sam se dvoumio izmedju LEADTEKA WINFAST A280TD i HISa (Leadtekova kartica je oklopljen hladnjacima sa svih strana i ima 2 ventilatora), ucinilo mi se je HIS osljario hladjenje. (Slican ventilator HISu imaju i neke GF2 kartice).

Sto se tice cene platio sam je 180e i 650din. Mesto(radnju) gde sam je kupio necu da reklamiram.( posaljimi pm ako te zanima) )

PS Ja nisam normalan

;P

Arahne je napisao(la):
Pa ja sam je kupio od Simpsona a mislim da su i josh neki, znachi ima je. E sad shto ima 128 bitnu memoriju to je drugi problem. Pozdrav.

Sta se bagra dosetila, majku im ...
Znaci (ako sam dobro shvatio) ima 128MB u L rasporedu (sa obe strane, kao 9700) a magistrala je ipak 128bit-na kao kod 9500Pro ?
I kad je otkljucas-modujes dobijes 9500Pro, umesto 9700.

A koja im je razlika u ceni izmedju te HIS 9500 NP 128 i prave 9500Pro 128 ?

Pa bilo je vesti o tome. Nije L nego ---- i pomereno napajanje od 12 V. Mislim da je negde oko 25-30 evra.

Arahne je napisao(la):
Pa bilo je vesti o tome. Nije L nego ---- i pomereno napajanje od 12 V. Mislim da je negde oko 25-30 evra.

E onda debelo gresis u izjavama.

Kad je memorija ---- (u liniji gore desno) to je 9500Pro 128MB a ne kako ti rece: "E bre Maxeru HIS radi 9500 128 Mega non-pro."
Znaci to je Pro verzija !

A ja imam nonPro 128MB verziju.
Cipovi u L, izgleda isto kao 9700 i naravno 256bit-na ...

Inace sve 9500Pro su 128-bitne i nikada drugacije nisu ni bile.
9500 nonPro 64MB je takodje 128-bitna (jer joj fali drugih 64MB RAM-a da bi bila 256-bitna).

BNN je napisao(la):
PS: Ja nisam normalan

;P

Radeonu R300 nije potrebno hladjenje kao GF4Ti kartici. Ustvari, nije ni GF4Ti karti potrebno takvo hladjenje kao sto ga stavlja Leadtek, ali to je firma koja pravi kartice za OC, pa je zato njihovo hladjenje bolje... 99% Radeon 9500/9700 kartica, ima takvo hladjenje, i zato HIS nije nista losiji od ostalih... ne brini nista...

maxer je napisao(la):
...

E onda debelo gresis u izjavama.

Kad je memorija ---- (u liniji gore desno) to je 9500Pro 128MB a ne kako ti rece: "E bre Maxeru HIS radi 9500 128 Mega non-pro."
Znaci to je Pro verzija !

A ja imam nonPro 128MB verziju.
Cipovi u L, izgleda isto kao 9700 i naravno 256bit-na ...

Inace sve 9500Pro su 128-bitne i nikada drugacije nisu ni bile.
9500 nonPro 64MB je takodje 128-bitna (jer joj fali drugih 64MB RAM-a da bi bila 256-bitna).

Aman maxeru, pa dokle vise te tvoje price da imas 9500 koji moze da se moduje u 9700.

Inace sada je vecina 9500nonpro 128MB kao i 9500pro, znaci memorija u liniji iznad gpu, 128bit, imaju isti PCB, samo sto je kod nonpro verzije iskljuceno 4pipelinea. I neke od njih mogu da se moduju samo u 9500pro.

DusaN je napisao(la):
...
Inace sada je vecina 9500nonpro 128MB kao i 9500pro, znaci memorija u liniji iznad gpu, 128bit, imaju isti PCB, samo sto je kod nonpro verzije iskljuceno 4pipelinea. I neke od njih mogu da se moduju samo u 9500pro.

Nije tacno !!!

Gresis i to debelo. Pogledaj malo sta se prodaje i radi po svetu (Evropa i Amerika).
Sve sto sam rekao je cista istina.
Ali nemam nameru da ubedjujem nikoga ...

maxer je napisao(la):
...

Nije tacno !!!

Gresis i to debelo. Pogledaj malo sta se prodaje i radi po svetu (Evropa i Amerika).
Sve sto sam rekao je cista istina.
Ali nemam nameru da ubedjujem nikoga ...

http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=2389

Slika govori vise od hiljadu reci. A takve 9500 nonpro 128MB prave i to vecinom i ostali ATi partneri.
I mogu da se moduje jedino otkljucavanjem 4 pipelinea i tada dobijas 9500pro.

DusaN je napisao(la):
...
http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=2389

Slika govori vise od hiljadu reci. A takve 9500 nonpro 128MB prave i to vecinom i ostali ATi partneri.
I mogu da se moduje jedino otkljucavanjem 4 pipelinea i tada dobijas 9500pro.

Lepo pise "Radeon 9500 w/128MB DDR (128-bit)"

Ja o ovoj NOVOJ kartici ne govorim.
Pricam sve vreme o ATi Radeon 9500 128MB, bez ikakvih dodatnih oznaka a doticna karta se i dalje prodaje na veliko ... ali ako ti mislis drugacije ... OK !

No problemo !

P.S.
Ne sporim da ce verovatno (jer to svi misle) ATi vremenom prestati da proizvodi 9500 128MB na PCB-u od 9700-tke.
Jednom sam vec spomenuo ali opet cu: to je NajProdavanija karta ATi-ja u Americi, pocevsi od Januara na ovamo (verovatno i u Evropi).
To sto je niko u YU nije uvozio ti je dovoljan dokaz ... jednostavno je nema u tim kolicinama, nemogu da zadovolje ozbiljnije zemlje a ne tamo neku YU.

maxer je napisao(la):
...

Lepo pise "Radeon 9500 w/128MB DDR (128-bit)"

Ja o ovoj NOVOJ kartici ne govorim.
Pricam sve vreme o ATi Radeon 9500 128MB, bez ikakvih dodatnih oznaka a doticna karta se i dalje prodaje na veliko ... ali ako ti mislis drugacije ... OK !

No problemo !

P.S.
Ne sporim da ce verovatno (jer to svi misle) ATi vremenom prestati da proizvodi 9500 128MB na PCB-u od 9700-tke.

Radeon 9500 w/128MB DDR (128-bit) je Radeon 9500 nonpro with 128MB DDR (na PCBu od 9500pro.)

Imas na kutiji bar kod pa uporedi sta si kupio pomocu pretrazivaca.

Stavio sam karticu u kuciste i kao sto mozete pretpostaviti promenio sam misljenje. beat

Povlacim sve sto sam rekao u negativnom kontekstu za HIS R9500PRO. S

Nazad
Vrh Dno