Šta je novo?

j70 blokira

Q

qaz

Guest
Ima j70 star 10 dana
Dosada mi se blokirao jedno 5-6 puta a ugasio se sam od sebe 3 puta.
Jedini nacin da ga "ozivim" posle blokiranja je da izvadim i vratim bateriju.
1. Jel ovo normalno. Znam da su neki telefoni fabricki bili lose pravljeni pa su blokirali (mitsubisi). Al mi cudno da sony tako ray. Jel se vama desava slicno i u tolikoj meri?
2. Kada izvadim bateriju dok je telefon ukljucen (ali blokiran) dali to steti bateriji, dal joj skracuje vek i efikasnost?

hvala na odgovorima

nemoj da se patis sa tim telefonom vec ga lepo vrati tamo gde si ga kupio i trazi da ti zamene....

Imao sam slican problem sa Z5. Jedino sto se kod njega desavalo da ako ga neko veme ostavis tako zamrznutog (2-3 minuta) on se resetuje i radi OK.

Drugar je imao slican problem sa Nokiom i odneo ga je u servis (ne tamo gde je kupio vec na neko drugo mesto) i rekli su mu da je to zbog mreze.....
Mozda nisu znali u cemu je problem, pa ga otkacili, a mozda su i upravu...

Kako ti blokira? Jel ga nesto drndas pa se to desi ili sam od sebe?
Meni se pre neki dan ugasio prilikom par poziva ali mi je baterija bila pred crkavanje pa je verovatno bilo do toga?
Bas me interesuje kada se tebi to desava.

Pozdrav

Hvala na odgovrima. Zvao sam ih i rekli su mi da ga vratim. Odneo sam ga nazad i uradio je factory reset. &*^*@ To sam mogao i sam da uradim. Videcemo kako ce sad da se ponasa

Meni se blokirao sam od sebe. Ono, nediram ga, stoji, niko nezove, ja nezovem nikog, i kad hocu da ga korsitim ono smrznut. Dakle nije kad stisnem neko dugme ili nesto. Nego onako u "stanju mirovanja"

Slicno je i sa gasenjem. Ali je bilo jednom da sam stisnuo neko dugme a ovaj se ugasio. I to bez one animacije

Dali steti bateriji kad je vadim dok je telefon smrznut. Pitao sam u radnji dal to smeta i rekli su mi da ne (sta bi drugo inace bi zahtevao drugu bateriju). Pa sam ih pitao a sto na garantnom listu pise da se nesme vaditi baterija dok je ukljucen pa su rekli da je to zbog softwera a da to nesteti bateriji i kad je telefon smrznut onda je softwer svakako zeznut vec.
Pa ja se bas i nerzumem, mogu da me farbaju jel neznam. Sta vi znate o tome?

qaz je napisao(la):
Hvala na odgovrima. Zvao sam ih i rekli su mi da ga vratim. Odneo sam ga nazad i uradio je factory reset. &*^*@ To sam mogao i sam da uradim. Videcemo kako ce sad da se ponasa

Meni se blokirao sam od sebe. Ono, nediram ga, stoji, niko nezove, ja nezovem nikog, i kad hocu da ga korsitim ono smrznut. Dakle nije kad stisnem neko dugme ili nesto. Nego onako u "stanju mirovanja"

Slicno je i sa gasenjem. Ali je bilo jednom da sam stisnuo neko dugme a ovaj se ugasio. I to bez one animacije

Dali steti bateriji kad je vadim dok je telefon smrznut. Pitao sam u radnji dal to smeta i rekli su mi da ne (sta bi drugo inace bi zahtevao drugu bateriju). Pa sam ih pitao a sto na garantnom listu pise da se nesme vaditi baterija dok je ukljucen pa su rekli da je to zbog softwera a da to nesteti bateriji i kad je telefon smrznut onda je softwer svakako zeznut vec.
Pa ja se bas i nerzumem, mogu da me farbaju jel neznam. Sta vi znate o tome?

Pa ako ti se i posle restarta telefona jave isti simtomi, znaci da je tel. lose dekodiran, idi tamo gde si ga kupio i trazi da ti daju novi.
ps. nedaj da te zavlace
pozdrav

Vrh Dno