Šta je novo?

J&W RS780UVD 128Mb - problem, ne daje znake zivota

Xith

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2004
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I9-12900K custom loop
Matična ploča
Asus Z690 Rog Apex
RAM
2x16GB G.Skill Trident Z5 6400Mhz
GPU
Gigabyte RTX 3080
Storage
Kingston KC3000 2TB, Adata SX8200 Pro 2TB
Kućište
Lian Li 011 Dynamic
Poz,
Uzeo sam prekjuce ovu plocu za neki Sempron LE1250.
Problem je sto ploca ne daje nikakve znake zivota. Prikljucim sve, pritisnem power dugme, nista. Zacuje se neki mali kvrc/klik/cak iz napajanja i nista vise. Nema lampice da sija na ploci, ventilatori se ne pokrecu, ma ni da bekne.
Probao sa 3 razlicita napajanja posto sam tripovao da mozda napajanje nije adekvatno, nista.
Ploca ima u gornjem levom uglu neki 8-pinski prikljucak za struju (pored standardnog). Tu ide onaj standardni 4-pinski koji ide iz napajanja, jel tako?

Pokusao sam sa otkacinjanjem svega ostalog sa napajanja, ista prica.

Ima li neka ideja sta jos da probam pre nego sto je reklamiram?

Hvala unapred
:wave:

Probaj da izvadis procesor i da ga vratis, promenis mesto ram modulu u drugi slot...

da li svetli lampica na kucistu...power led ???
ako je tako onda su pogresno spojeni tasteri...probaj ponovo :)

Probao sam sa vadjenjem procesora i rama. Nista jos uvek.
Lampica na kucistu ne svetli, kao da struja uopste ne dolazi do komponenti. :smash:

Meni se desilo da je radila van kucista P5QL pro a u kucistu nema lampice i ista situacija kao i tebi. Kanije tek sam provalio da je kratak spoj sa jednim od nosaca na kucistu koje sam odvrnuo tako da je proradilo odmah.

Znači ovako.Izvadi sve iz kućišta,pa na slobodnom stolu postavi neki kockasti sunđer (meni uvek dobro posluži onaj što stiže sa pločom).Postavi ploču na njega,a na ploču montiraj CPU,memoriju i grafičku karticu.Ništa više sem toga!!! Poveži napajanje na ploču,standardno i plus 4-pinsko u konektor sa 8-pina.Odvijačem prespoj konektore na ploči koji su označeni kao "power switch".Ukoliko dobiješ sliku,najpre bios,a zatim informaciju da nemaš boot-a,sve je ok.U suprotnom,moraš tražiti nepravilnost u ovih 5 komponenti.

Meni se desilo da je radila van kucista P5QL pro a u kucistu nema lampice i ista situacija kao i tebi. Kanije tek sam provalio da je kratak spoj sa jednim od nosaca na kucistu koje sam odvrnuo tako da je proradilo odmah.

ja sam tako spalio plocu prvi dan kada sam je kupio,lepo sam se isprsio,nova ploca,nova grafika,procesor,memorija i odem da kupim novo kuciste,neki kung fu,sve lepo povezem i onako sav happy pritisnem dugme kada ono plavi plamen da ne verujes,puf izgore ploca,oko 10 sec sam samo gledao jer nisam mogao da verujem da je upravo izgorela moja glanc nova ploca:wall:...mislim da je bila neka asus a7v8x..zato ti je moj savet da obratis paznju na sve kontakte koje bi ploca mogla da ima sa kucistem,a takodje izvadi bateriju pa je vrati posle par minuta nista te ne kosta...ajd pozdrav nadam se da sam bio od neke pomoci,posto pisem ruke mi otpadose:D

Mali updejt, bio danas u servisu, prikacili i isprobali i sve radi.
Izgleda da je problem u procesoru.

Hvala svima na savetima,
Poz :wave:

Kada isprobas,odnosno i istestiras plocu,molim te prenesi nam svoje utiske kako radi i da li si zadovoljan sa njom,ali obrati paznju na to da ta ploca ne moze da podrzi procesore koji trose 125w.
Ili ne moze da podrzi overklokovane procesore koji trose 125 ili preko 125W.

Imam je ja za HTPC. Za svakodnevni rad radi kao satić. Od igara sam isporbao samo WoW, i radi lepo (naravno sa svim detaljima na min).

ja sam istu plocu uzeo za HTPC sa x2 i sve radi jakoo dobro, cak ploca moze veoma dobro i lako da overclockuje CPU 1.35v 3.050 GHz na 40-50 stepeni

Vrh Dno