Šta je novo?

Izuzetno niski rezultati SSD-a u AS SSD testu...

maric62985

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
360
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22 Ultra
Pametni uređaji
Xiaomi Mi Robot
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle moj SSD OCZ Agility 3 120GB daje izuzetno lose reuzltate u AS SSD testu. Radi u masini iz potpisa. Ranije dok je bio u mojoj starijoj masini phenomii 955be na sataiII ploci je davao bolje rezultate. Dajte neki prijedlog kako ovo da rijesim. Health i performance u HD Sentinel-u je na 100%, trim ukljucen, ima slobodnih preko 40gb, ima samo 4.36TB upisa...
as-ssd-bench OCZ-AGIL ITY3 SC 01-Nov-14 13-54-34.png

Pa za početak vidi jel uključen AHCI i biosu.
Drugo bacio sam na brzinu pogled na tvoju ploču na sajtu i zbunilo me ovo 1 SATA Express, 6 SATA3
jel to znači da ima samo jedan port koji je SATA 3 čudno proveri na ploči da li treba fizički da promeniš kabal tj. sata port.

AHCI ukljucen, ploca ima 6 sataIII portova (zamisli tek da z97 ploca ima samo jedan sataIII port :d). SSD uboden u prvi (onaj za oznakom 00 ili 01, nisam ni sam sad siguran kako je asrock oznacio prvi ali je sigurno u prvom). Zato sam ja i zbunjen ovim rezultatima. Od jula su meni rez ovakvi, tj od kad sam mijenjao plocu, proc i grafiku ali nikako da se iscimam i pokrenem temu i vidim sa ostatkom benchmark-ovaca sta bi moglo da bude...
Evo i potvrde za AHCI:
AHCI.PNG

A jesi nesto "podesavao", da nije iskljucen write caching?

Write caching ukljucen...evo i ss.
Write Caching.PNG
Jedino sam ugasio virtuelnu memoriju, tj paging file stavio na nulu. Mada ja ne vjerujem da to moze da pravi ovakve probleme. Imam dovoljno rama da mi vm ne treba. Bar ja tako mislim...ispravite me ako grijesim.

Pa za početak vidi jel uključen AHCI i biosu.
Drugo bacio sam na brzinu pogled na tvoju ploču na sajtu i zbunilo me ovo 1 SATA Express, 6 SATA3
jel to znači da ima samo jedan port koji je SATA 3 čudno proveri na ploči da li treba fizički da promeniš kabal tj. sata port.

Sata Express je noviji kontroler, to su sad oni manji i brzi.

Evo i S.M.A.R.T.
S.M.A.R.T..PNG

SMART očitavaj u nekom programu kojem Data polje nije u HEX ciframa, npr. HD tune mada se i ovde vidi da su "01 RAW read error rate" , "201 Uncorrectable soft read error" i "204 Soft ECC correction" vrednosti ogromne, i taj broj grešaka u radu je u direktnoj vezi sa slabim performansama. Po ovim podacima se može reći da je disk neispravan, iako smart laički gledano ne signalizira ništa bitno. Proveri još jednom disk na nekom drugom sistemu, možda je i neki problem sa pločom ako tvrdiš da je na drugom sistemu radio bolje.

Evo i HD Tune ss-ova...
Health.pngErrorScan.png

Totalno nerealne vrednosti pod "Power on Hours" i "Temperature" pa je moguće i da prethodno navedene vrednosti RAW errora nisu merodavne. Opet ostaje problem slabih performansi. Bez testiranja drugog SSD-a na tvojoj ploči ili tvog SSD-a kod nekog drugog neće biti ni konkretnijih odgovora.

Poslednja izmena:
Najvece cudo je sto meni radi sve manje-vise ok. Nemam ja nekih problema u radu. Ponekad neki BSOD iskoci ali to je zato sto nisam bas totalno zategnuo trenutne klokove procesora. Ali ni njih nije bilo ni jednom u posljednjih mjesec dana...

Zanimljivo da HD Tune scan pokazuje brzinu skeniranja, sto je u stvari read, od preko 400MB/s dok AS SSD daje prilicno manje rezultate. Sta kazu neki drugi SSD testovi, ili HD tune "benchmark" i "File benchmark"?

Nazad
Vrh Dno