Šta je novo?

Izreke i mudrosti

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Otvaram ovu temu kako bi mogli da razmenimo po koju pametnu izreku i mudroliju.
Oo Bože sad mi baš ne pada napamet ništa mudro i pametno :d, npr.

Samo su ljudska glupost i svemir beskonačni s tim što za svemir nismo potpuno sigurni.

Kad ukradeš malo skidaju glavu, al kad ukradeš puno, skidaju kapu.

Jedan crnjak, Kad ubiješ jednog, onda je to ubistvo, kada ubiješ pet-šest onda je to serijsko ubistvo, kada ubiješ na hiljade onda je to genocid, a kada ubiješ na milione, onda je to statistika.

Zena moze da bude i sa sela,ali auto mora da bude iz Nemacke :d

^ :d

Moje selo lepše od Pariza, svaki pogled kao paraliza.

Poslednja izmena:
Nije bogat onaj ko mnogo ima, nego onaj kome malo treba :) ili ono Zdrav covek ima mnogo zelja,a bolestan samo jednu
A ovo za statistiku cini mi se da je rekao staljin

tiha voda breg roni size :d

Ima još jedna prikladna:

"Kad mačke nema miševi kolo vode" ili u prevodu "Otvarajte glupe teme dok vam weasel ne dodje" :d :D

Cuvaj ono sto imas, da bi imao ono sto nemas.

Kažu da su virusi najsmrtonosniji po ljudski rod jer se stalno prilagođavaju uslovima i da nam od njih preti masovni pomor.
Da li znate koji je najsmrtonosniji virus?
Ideja, ideja jednom kada se pusti, nezaustavljivom brzinom se širi među ljudima i bukvalno je neuništiva jer se konstantno prilagođava uslovima.

Sve ću kupiti, reče zlato, sve ću uzeti, reče mač

Svet ima dovoljno za svačiju POTREBU, ali nema dovoljno za svačiju POHLEPU... *Mahatma Gandi

Uzdaj se u Boga, ali drži barut na suvom.

Kada se na dnu mora dve ribe svadjaju, znajte da je Englez u blizini. Gandi

Poslednja izmena:
Kažu da su virusi najsmrtonosniji po ljudski rod jer se stalno prilagođavaju uslovima i da nam od njih preti masovni pomor.
Da li znate koji je najsmrtonosniji virus?
Ideja, ideja jednom kada se pusti, nezaustavljivom brzinom se širi među ljudima i bukvalno je neuništiva jer se konstantno prilagođava uslovima.

Dom Cobb, licno ;)

Ko drugome jamu kopa sam u nju džerzi - nepoznat autor

Da je limun kiseo i ********* bi na drvetu rastao - Dr.Mrmot

Kom opanci Tom i Džeri:D
Tema je ok:)

A reader lives a thousand lives. The man who never reads lives only one.
- George R. R. Martin

Oko za oko, pasta za zube
Ko pre devojci, sam u nju upada :p

Ko tebe kamenom, ti njega plamenom :D.

U životu je važno jedno, a to su dve stvari - rad, red i disciplina.

`` Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno, nikad... kojekude`` - Crni Djordje :d

Izreke i Mudrosti - Ja kao Budist izmedju ostalog, imam odlicnih Zen prica.

JAGODA

Isao neki covjek poljem i nabasao na tigra. Dade se u trk, no tigar mu neprestano za petama. Stigavsi do neke provalije, uhvati se on za neku divlju lozu te se zanjise preko ruba i ostane visjeti. Tigar ga sa visine njuskase. Drscuci kao prut, covjek pogleda u dubinu, te na dnu provalije opazi drugog tigra kako samo ceka da ga prozdre. Samo ga je loza drzala da se ne sunovrati u bezdan. Dva misa, jedan crni i jedan bijeli, stadose malo-pomalo glodati lozu. Covjek tad opazi pokraj sebe socnu jagodu. Stisnuvsi cvrsto jednom rukom lozu, drugom ubra jagodu.
Kako samo bijase slatka!

BLATNJAVI PUT

Jednom su prigodom Tanzan i Ekido zajedno pješačili po nekoj blatnjavoj cesti. A kiša je neprestance lijevala kao iz kabla.
Iza jednog zavoja susretoše prekrasnu djevojku u svilenom kimonu stegnutom isto tako svilenim skupocjenim pojasom, koja nije mogla prijeći preko ceste.
"Dođi, djevojko", odmah će spremno Tanzan, pa je uzme u svoje naručje i prenese preko kaljuže.
Ekido ne izusti ni riječi sve dok te večeri nisu stigli do jednog hrama gdje su trebali prenoćiti. Tada se više ne uzmogne suzdržati. "Mi redovnici ne prilazimo ženama", reče Tanzanu, "a najmanje od svega ako su mlade i ljupke. To je opasno. Zašto si to učinio?"
"Ja sam onu djevojku ondje ostavio", odgovori Tanzan. "Ti je još uvijek nosiš sa sobom

UKRASTI MESEC

Zen učitelj je živio vrlo jednostavnim životom u maloj kolibi podno planine. Jedne večeri, dok je bio odsutan, lopov se ušulja u kolibu i shvati da u njoj nema ničega i da ne može ništa ukrasti.
U taj trenutak vrati se Zen učitelj i ugleda ga. "Prošao si dalek put da bi me vidio", kaže on lopovu, "i ne bi se trebao vratiti praznih ruku. Molim te, uzmi moju odjeću kao dar."
Lopov je bio zbunjen, ali mu uzme odjeću i pobježe. Učitelj ostane sam pa sjedne gol gledajući mjesec.
"Jadan čovjek", pomisli on, "Da sam mu barem mogao dati ovaj predivan Mjesec".

--------------------------------

izreke (iz glave koje pamtim) :

NE ZNAM AUTORA - "Bog najvise pruza onome ko mu najmanje trazi"

GANDI - "Moramo biti promena, koju zelimo da vidimo" (kasnije dobila oblik - Be the change you wish to see in the world)

CHERCIL - "Upseh se sastoji od dozivljavanja poraza za porazom, bez gubljenja entuzijazma"

CHERCIL - "Najbolji argument protiv demokratije je 5-minutni razgovor sa prosecnim glasacem"

DZORDZ BERNARD SHO - "Ne prestajemo da se igramo zato sto smo ostarili, starimo zato sto smo prestali da se igramo."

BUDA - "Neces biti kaznjen zbog svog besa. bices kaznjen od svog besa."

Ko drugom jamu kopa,
trecom sigurno shlajfa.

Ajde da ne kvarite temu sa forama iz osnovne, ok ?

Hitler:

"Ne treba mi da ucimo istoriju,veci istorija treba da uci nas"
"Ako je laz dovoljno velika i puno puta ponovljena postace istina"
"Ne uporedjuj sebe sa ostalima jer ako to cinis vredjas sebe"

- Ko zna, ne zja!

- Ljudi su gusto posejani, ali retko niču.

- Kad čovek nema svoga dobra, tudje zlo premeće.

Hitler:

"Ne treba mi da ucimo istoriju,veci istorija treba da uci nas"
"Ako je laz dovoljno velika i puno puta ponovljena postace istina"
"Ne uporedjuj sebe sa ostalima jer ako to cinis vredjas sebe"

Main kampf ;)

Jednom je i ova izreka imala smisao u mom životu,

Ne pitaj šta država može da učini za tebe, već šta ti možeš da uradiš za nju. J. F. Kenedi

Poslednja izmena:
Lud čovek ima mnogo želja . A normalan samo jednu - da bude lud .

Ovo je rekao Rambo u prvom delu.
Kada bi nas veterane država volela upola koliko mi volimo nju.

Neko od američkih pretsednika, zaboravio sam ko
Ja i dalje imam san o ovoj državi, ja ne želim da imam više taj san, ja želim da živim taj san.

Poslednja izmena:
Otvaram ovu temu kako bi mogli da razmenimo po koju pametnu izreku i mudroliju.
Oo Bože sad mi baš ne pada napamet ništa mudro i pametno :d, npr.

Samo su ljudska glupost i svemir beskonačni s tim što za svemir nismo potpuno sigurni.

Kad ukradeš malo skidaju glavu, al kad ukradeš puno, skidaju kapu.

Jedan crnjak, Kad ubiješ jednog, onda je to ubistvo, kada ubiješ pet-šest onda je to serijsko ubistvo, kada ubiješ na hiljade onda je to genocid, a kada ubiješ na milione, onda je to statistika.

Prva izreka je od Ajnstajna.

Vrh Dno