Šta je novo?

Izolacija?!

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Imam problem zbog koga ne mogu da gledam tv na kompu!
Kada god ubodem antenski kabl u tv kartu, slika na monitoru treperi. Jel ima neko ideju kako i cime, ako je to moguce da izolujem kablove, jer je ocigledno da ovaj antenski utice na sliku?! Probao sam da ih obmotam izolir trakom (znam da zvuci glupo), ali nije pomoglo, pa me interesuje da li postoji neka cev, crevo koje bi posluzilo kao izolacija za ove kablove?!:wall:

:Klanjanje za svaki predlog!

Da li ima i koliko splitera do kartice (prepostavljam da imash kablovsku)?
Probaj sa kracim kablom ili direktno bez splitera. Ako ti je kabal neshto tipa 15m ne bi bilo chudo da pravi smetnje.
Takodje pokushaj da malo povecash frekvenciju monitora (ne preko deklarisanog maximuma).

Poslednja izmena:
Sorry za trecu temu ovog tipa...
Hvala svima, a narocito Cat-u. Probacu nesto od ovoga, pa javljam sta sam napravio.

I ja sam imao taj problem i moj drugar s posla. Resili smo ga ponovnim postavljanjem konektora na kabl. Znaci majstori iz kablovske kad postavljaju konektore na kablove iseku one tanke zice za uzemljenje i one nemaju kontakt sa konektorom pa je uzemljenje u prekidu.
Kod mene su tako postavili svaki konektor:mad:

To je obichna alu folija. Mozesh da probash i sa njom, ali drvo je bolji elektromagnetni izolator (zato su npr. kucishta subwoofera drvena).

jes siguran za tu tvrdnju? :D

pre bi se slozio sa @stankezom i odma proverio kako su odradjeni konektori :) , ali svakako ima veze i sa kvalitetom same tv kartice i software-om za gledanje tv programa, recimo imao sam ranije miro pctv tv karticu mislim iz 1998g i najbolju sliku davala je preko dscaler software-a, a kasnije sam imao kworld tv terminator (mislim 2004g), koja je bila za klasu losija (tamnija slika, to treperenje ili npr "sneg" kad je losiji signal...) iako sam takodje dobio bolju sliku preko dscalera nego preko original software-a koji je stigao uz karticu

Poslednja izmena:
Vrh Dno