Šta je novo?

Iznenadno gasenje

FooL

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Pre nekoliko minuta mi se desilo da mi se laptop ugasi iz cista mira, znaci samo kao da nestane struje u njemu, ne reaguje nista. Dok ga ne preklopim, i ponovo upalim, onda se digne bez problema. Ovo mi se drugi put desava u poslednjih mesec dana. Baterija je bila na nekih 41%.Upitanju je Dell Inspirion N5030, kupljen pre manje od dva meseca. Da li bi neko znao u cemu bi mogao biti problem i sta da proverim? Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Imao sam prilike da vidim to isto i na drugim racunarima, i na tetkinom Dellu. Velika je verovatnoca da se to desilo zbog zagusenosti kulera i pregrevanja. Nakon sto sam ga dobro produvao, i podmazao procesor to se vise nije desavalo.

Poslednja izmena:
verovatno se pregreva obrati paznju da nisi necim zatvorio proreze sa donje strane gde usisava vazduh za hladjenje,znaci laptop bi trebalo da stoji na ravnoj povrsini izmedju koje i donje strane laptopa treba da ima malo prostora da moze da cirkulise vazduh,ne treba ga stavljati na krevet,neki debeo stolnjak i slicne stvari jedan moj drugar ga je cesto stavljao na krevet koji je imao neki vuneni pokrivac cije je duge dlake namotao ventilator i zbog toga mu se laptop grejao i sam gasio kad se pregreje.

Bas sad gledam temperaturu i ne prelazi 40 stepeni..Mislim da ce najverovatnije biti da sam zatvorio proreze na donjoj strani, mada su oni dosta manji u odnosu na ove sa strane..Inace ja ga uglavnom drzim u krilu pa je moguce da mi je trenerka prekrila proreze.. Izbegavacu to ubuduce, pa cu videti da li je do toga.. Hvala na odgovorima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno