Šta je novo?

Iznajmljeni server 2 domena 1 ip adresa - problem

IGGSy

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
619
Imam deducted server i 2 registrovana domena. Na serveru imam samo jednu IP adresu i kreirana 2 vhosta. Kako da podesim da domen1.com ide na vhost1 a domen2.com ide na vhost2?

Na sezamu mi je podesen a record za domen1.com a sada kada sam postavio na namecheap.com a record na istu IP adresu za domen2.com, Kada u browseru ukucam domen2.com dobijem sajt koji se nalazi na domen1.com ?!!!

Sta da radim?
Na deducted serveru nemam mogucnost da podesim nameservere ali na namecheap imam ali neznam kako se to radi, mislim provalio bih ja kada bih znao sta to u stvari radi i sta je to. Mislim treba mi jednostavno objasnjenje tipa trebas da podesis to i to i to radi tu stvar.

Pa ukoliko neko zna o cemu pricam ....

Hvala!

Nisi dao dovoljno podatako o samom serveru, ali pretpostavicu da je OS Linux i webserver Apache
Oba domena treba da gadjaju IP adresu tog servera.
Ako je tako onda moras da na serveru podesis NameVirtualHost i dodas odgovarajuce virtuelne hostove. Posle toga bi trebalo da radi.

Sorry fokusiran sam na problem pa ...

Debian linux apache. Bez cpanela, pleska i sl ali ima neku administratciju u kojoj koreiram vhostove i sama pravi htpd.

Oba vhost su kreirana ali sa oba domena ide samo na prvi vhost. :(

Poslednja izmena:
Ako oba domena gadjaju isti vhost onda mislim da je problem u konfiguraciji web servera. Moze biti da taj admin interfejs nije ispravno omogucio taj NameVirtualHost i onda gadjas samo onaj koji je prvi naveden.

Evo primera kako bi otprilike trebalo da izgleda vhosts.conf

Kod:
NameVirtualHost xxx.xxx.xxx.xxx

<VirtualHost xxx.xxx.xxx.xxx>
        ServerName      www.domen1.com
        ServerAdmin     [email protected]
        DocumentRoot    /putanja/do/roota/domen1.com/sajta
</VirtualHost>

<VirtualHost xxx.xxx.xxx.xxx>
        ServerName      www.domen2.com
        ServerAdmin     [email protected]
        DocumentRoot    /putanja/do/roota/domen2.com/sajta
</VirtualHost>
Naravno ovo je samo radi ilustracije da makar znas sta trazis.

Restartovati apache?

Evo sada sam probao i radi, obrati paznju samo na Directory Index da stavis i index.php index.htm ako imas...

http://www.debian-administration.org/articles/412

posto je debian u pitanju, verovatno je i Apache2 u pitanju???

Za to znam ali to nisam ni pokusavao. Ja mogu da kreiram domene iz direktorijuma, da kreiram domene za pristup preko porta ali ne mogu da napravim da rade kao posebni vhostovi. Nadam se da me razumete meni se vhost nalazi u /usr/virtualweb/domen1.com i /usr/virtualweb/domen2.com samo tako cu moci da imam kompletnu administraciju tih domena.

Vidim ja da cu najverovatnije morati da promenim davaoca usluga... :(

Pa kakav je to server kada nemas ssh na njega?

Pa sta je onda problem da podesis to kao sto pise u linku koji sam ti dao?

Nazad
Vrh Dno