Šta je novo?

Izludi me Disconnect

dmaras

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2005
Poena
304
Vec par dana imam problem sa diskonektovanjem na DialUp. Kada se iskljucujem sa neta ranije je to bilo u sekundu a sada moram da cekam ravno 25 sekundi. Ima li to veze sa centralom jer nema sta nisam pokusavao. Reinstalirao sam i Windows ali bez promena. Par puta sam probao nakon diskonektovanja ( u intervalu tih 25 sekundi ) da restartujem sistem ali nakon toga mi se deinstalira modem. Vidim ga u opcijama ali ga sam Windows ne moze pokrenuti. Moram ga tada reinstalirati da bi ponovo radio. Modem je externi Acorp international 56000 inace do sada ( 3 godine ) radio sasvim OK. I sada je korektan u radu, samo da nije tog zaglupljivanja prilikom diskonektovanja. :zgran:

a kada si poslednji put reinstalirao win??

Udari defaulte u bios-u. Promeni slot modem. Skini sa Acorpo-vog sajta najnoviju verziju drajvera. Obavezno instaliraj sp2, jer su na nekim terminalima resili probelm zaglupljivanja pri diskonektovanju hotfix-om koji se sadrzi u sp2.

Windows sam reinstalirao pre dva dana. Inace, kada to radim odmah nakon instalacije dodam sp2 pa ostalo - drajveri, windows update te nakon toga potreban softwer. Default u biosu mi ne znaci nista , Acorpa kacim na jedini serial port ( MB Intel 865 PERL) a i ne volim da mi racunar radi po defaultu. Mozda gresim sto izbor podesavanja ostavljam samom sebi ali valjda navika, cini mi se da sam tada u FULL postavci. Jutros upalim racunar i krenem na surf a ono 'oces malo sutra. Nema modema. Kliknem u kontrol panelu na njega i tamo ga ima a sistem ga ne vidi. U panelu kliknem na remove i izadjem iz prozora a windows ga odmah prepozna kao novi uredjaj i kazem ja OK dodam drajver i evo, tu sam. Odem na restart racunara a ono ga potom opet nema. Dojadio mi. Idem da kupim nekog Intela od par eura pa da ga ubodem u slot, cisto da vidim kako ce da fura. Mada, iskreno receno, boli me glava od tih Ambient i ostalih "plocica" jer sam to ranije menjao nakon svakog iole jaceg nevremena. Voleo bih ovome stati na put ali ajde. Zao mi samo sto nisam nakon reinstalacije pre skidanja zakrpa probao kako radi. Cini mi se da problem moze biti tu ali sada mi se ne da da to sve ponovo brisi-pisi.

Ma imao sam do pre godinu ili cak dve jedan ali sam ga spalio svojom greskom, previse ga opteretio. Nekako kontam da ni tu nije zastita stoprocentna, no u svakom slucaju slazem se da ga treba imati ustekanog u napon.
Nego, kupio sam danas interni modem, nekakvog Sweexa, za sicu od love i prikopcao ga da vidim kako ce ici ovaj problem sa njim. Kada sam se konektovao on mi prikaza brzinu konekcije od 115.2 Kbps. Nikada nisam imao vecu brzinu od 52.0 Kbps pa mi nije jasno sta je ovo. Evo i sada prelazim preko ikone i ocitava mi 115.2 . Da nisam gde sam, pomislio bih da koristim ADSL. Verovatno da se radi o nekakvim drugim decimalima kod njega jer nemoguce da ostvaruje ovakvu brzinu ili ...
Inace sa njim mi diskonektovanje ide za nekih 10-12 sekundi. U principu nije strasno ali kada pomislim da se danas bar 20-30 puta konektujem, nervira i to jer mi je u tom intervalu racunar gotovo blokiran, bez mogucnosti opcija u radu.

U Control Panel-u vidi Phone and Modem Settings... pa selektuj vrednost uznad 115.2... ;)

Gledam tamo i vidim da je podeseno na 115200 a mislim da tako i treba podesiti vrednost, na najvisu. Bez obzira na koliko je podesen on bi trebao davati stvarnu brzinu a ovaj je evo zakucao na 115.2 i ne mrda. E' da hoce jos da i download zakuca na tu brzinu.

A jesi li probao sa starim modemom i očišćenim slotom od prašine?

To sto pise 115200, to je brzina izmedju modema i ploce, sto je normalno, tj, ta brzina uvek treba da bude otprilike 2 puta veca nego realna brzina modema.
Inace, novijim drajverima se resava taj problem.

Nazad
Vrh Dno