Šta je novo?

Izlazak iz stendbaja

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
930
Može li i gde u Windowsu XP da se namesti da se izlazak iz stand by moda vrši samo preko tastature, a ne i preko miša? Strašno me nervira što ovako izlazi iz standby-a čim neko malo jače zgazi pored kompjutera...

Hvala.

U device manageru odes na properties za misa, power management, iskljuci "allow this device to bring the computer out of standby"

A gde je power management kod miša (na kojoj kartici)? To kod mene nema...

Bude treca kartica kad imas USB misa.
O kom standby-u pricamo, S1 ili S3?

Probaj da disable-ujesh (ako postoji) opciju "mouse break suspend" u biosu.

POZ:wave:

@Voodoo NBGD

A na koji "standby" si ti mislio:
a) celog komapa - izgleda kao i kad potpuno isključiš komp s tim da power lampica treperi.
b) samo monitora - komp radi normalno a monitor se izgasi posle nekog vremena tj ode u "standby"

Na onaj koji se dobije na Start > Turn Off > Stand By...
Probaću ovo sa BIOS-om...

Najbolje ti je da prebacis na S3, nece ti zujati ventilatori dok je u standby-u, a neces ni moci da ga palis na PS/2 uredjaje, samo na USB ili power na kucistu.

Nema u BIOS-u mouse break suspenda... moraću izgleda da prebacim u S3. Hvala.

Da ne otvaram novu temu...

Znači, ne radi mi scroll na mišu otkad sam prebacio u S3 :wall:
Možda doduše ovo nije povezano sa tim, ali se tad desilo... vratio sam na S1, ista situacija... Everest prijavljuje PS/2 miš sa wheelom, u mouse propertiesu u device manageru stoji "assume wheel is present", sve lepo/fino ali wheel ne radi... pomagajte, ne reinstalira mi se Windows nikako...

Pa probaj da otvoris i ocistis mis, to pomogne po neki put 😀

Teško je reći šta ima u konkretnom BIOS-u, ali kod mene je ta stavka za disejblovanje "mišjeg suspenda" podmeni u BIOS-u i uopšte nije očigledna dok se podmeni ne otvori. Elem, ne bih da davim, ali proveri BIOS još jednom.

Voodoo_NBGD koji mish je u pitanju? Jesi li pokusao da instaliras Logitechov Mouseware softver?

Ma jok, Genius NetScroll+ optički... izgleda da je otišao skrol točak u mišu...

Nazad
Vrh Dno