Šta je novo?

izgubljena system particija

dumit

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2008
Poena
301
Pozdrav , čačkao sam nešto po particijama( smanjivao,delio,spajao...)i napravio čudo.Nije mi prvi put da to radim i do sada je bilo uspešno,nikad problem nisam imao. Koristio sam Paragon Partition Manager i Partition Magic ili manager ,nebitno.Bitno je ono što mi se desilo, sve particije su mi ostale Logical ,nemam sistemsku particiju pa ne mogu da instaliram OS (win 7,pokušao i win xp) .Kako da napravim system partition, inače na računaru nemam intaliran više ni jedan OS?Prilikom instalacije win 7 kada dođem do dela da biram particiju na kojoj hoću da ga inst. bilo koju da odaberem piše "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more information"

Poslednja izmena:
Treba ti neka alatka koja može da se butuje, recimo Acronis disk manager (grafički interfejs pa mislim da ćeš lako da se snađeš). Naravno trebaće ti drugi komp da bi pokrenuo program i napravio butabilni disk. Obriši sve particije koje si napravio dok ti ne ostane samo jedna stavka pored koje piše unallocated veličine diska. Posle pokreni setup windowsa. Na žalost ostaćeš bez svega na disku.

ako do sada to nisi uradio ni nemoj ovo što ti preporučuje BelThaZor
skini bootabilni cd partition magic
nareži ga na cd
bootuj sa njega
pod opcijom wizard imaš
partition recovery wizard
više puta sam uspešno povratio particiju

opcija - ubij sve na disk je uvek dostupna, ali najmanje popularna
pozdrav

Vrh Dno