Šta je novo?

Izgubljen izgleda ikonica... Kako povratiti?

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Danas sam na poslu instalirao jednu glupu igricu da je probam i eto problema.

Prvo su mi se izgubile sve ikone sa desktopa a zatim kada sam restartovao kom na desktopu su mi bile samo one OSNOVNE ikone umesto svih koje su bile (word, my computer,...)

Da li postoji neka varijanta da vratim na default ili sta vec. Najvise me nervira sto mi vise folderi nisu zute boje nego one glupave bele sa par tackica (kao file koji nema odredjen program kojim se otvara).

Dajte neko resenje da ne bih radio FORMAT C.:S:

Dajte neko resenje da ne bih radio FORMAT C.

Ako koristiš Windows XP uđi u "safe" mod (F8) i kad ti se posle učitavnja pojavi poruka na koju treba da odgovoriš sa "yes" ili "no" odgovori "no". To će ti otvoriti "čarobnjaka" za vraćanje sistema na neki "rikoveri point" u periodu od prethodna tri dana. Izaberi opciju da sistem vratiš u stanje pre instaliranja "glupe igre" i "Voala!" :happy: Haug! :happy:

Ma nije ti potreban Safe mode pokreni System Restore, START-RUN-RESTORE

Tačno, ali ako čovek sam ne zna kako da povrati ranije stanje sistema nego traži savet na forumu, sigurnije mu je da to uradi iz "safe" moda, manje su šanse da z.j.b. još nešto:lupko: Haug!

Nije ni restore pomogao. To sam odmah pokusao.

Reseno je FORMATIRANJEM.

Poz.

Formatiranje nije resenje nego izgubljena bitka za resavanjem problema!!!:D
Koliko sam uspeo da shvatim tu i nije bilo nekog veceg problema,nego su samo ikonice nestale sa deskopa koje si mogao manualno da povratis!!!

Ne, nisu izgubljene ikonice nego izgled ikonica. i poremeceno otvaranje foldera (otvarao se sa ACDSee-jem i sl). Opsti haos.

"Prvo su mi se izgubile sve ikone sa desktopa a zatim kada sam restartovao kom na desktopu su mi bile samo one OSNOVNE ikone umesto svih koje su bile (word, my computer,...)"

Dosta nejasno i nedefinisano napisano ali nema veze sada!!!

Kada ti nastelujes da neki falj otvaras standardno sa nekim programom,fajlovi prime optiku doticnog programa,tako da je to normalna pojava!!Windows usled loseg odrzavanja nekada zna da napravi gresku u Registry i promeni izgled ikonice na osnovu nekog drugog programa koji otvara te iste fajlove osim u slucaju ako ti manuelno nisi promenio prograram za otvaranje napomenutih fajlova!!
Zato nemoj nikada da zuris sa Formatiranjem nego sacekaj da se lagano i na pravi nacin resi problem!!!
Formatiranje se radi samo onda kada stvarno nemas nikakvog izbora!!!:smash:

Ajde ovako polako.

Znam sta pricam i vise nego sto se citi zbog pitanja koje verovatno nisam lepo formulisao.

Prvo da napomenem da je Win instaliran pre par dana i da nije nista bilo na njemu sem osnovnih stvari. Nista nisam izgubio jer ne drzim nista bitno na C-u.

A drugo, kada su mi se izgubile ikonice ostao je natpis ispod ikonica. Prvi put sam to video. Nije vredeo ni REFRESH niti sta drugo. E, onda sam restartovao i pojavile su se sve ikone ali one bele (koje se dodeljuju fajlovima koji nemaju dodeljen program za otvaranje).

E sad trece, Word, Winamp, AutoCAD i sl. su se otvarali kako treba iako nije bilo na ikonicama slicica koje inace stoje. Medjutim, problem je taj sto je pritiskom na FOLDER (ne precicu za aplikaciju ili sta vec) dobijam prikaz u ACDSee-u a ne OPEN kao sto bi trebalo da se otvori. Desni klik mi je prikazivao sve to (explore with ACDSee, Open, Explore,...) sto inace i stoji ali sve to i jos mali milion sitnica koje su se izdesavale su me tako iznervirale da sam poludeo.

Mislim da je sada jasnije.

OK, nisam najjasnije objasnio privi put.

p.s.Nemam puno vremena, dosta sam na poslu i malo kuci pored neta. Zato i izgleda ova tema ovakva.

Poslednja izmena:
Evo ovako - Zatrebace ti nekad:

Program se zove IconChanger (trenutna v3.7)i mozes ga skinuti sa sledece adrese:

http://www.shelllabs.com/

Inace je trial ali nije ti to bitno ako hoces samo da Save-Restore desktop icons. Ja ga
koristim vec duze vreme v3.5 i jos me nije razocarao. Tebi tu trebaju samo ove dve opcije:
- Save Desktop Icons Positions i
- Restore Desktop Icon Positions ... a ostalo se placa.

Pozz

Ljudi, opet mi se desilo isto.

Konfa je AMD 3800+ X2, ASUS M2N-e, leadtek 7600gs.

Da li je moguce da se nesto ovde ne trpi kada se kativira odredjena igrica. Igrao sam fudbal dosta dugo, toku isto tako i danas instaliram conter strike i izgubim ikonice. Samo mi ostanu slova (nazivi ikonica). Strasno. Bez veze.

Ne mogu da verujem. Danas mi je bilo sve OK. Ajde ako blude zezalo ponovo, probacu.

Nazad
Vrh Dno