Šta je novo?

Izgubio daljinac za IPTV

Solesoslav

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
535
Pozz, imam IPTV i pri krecenju je nekako izgubljen daljinac.
Sad ne mogu da menjam kanale i to je veliki problem.
Imam IPTV i na drugom televizoru, ali on ima drugi risiver(valjda se tako zove) sa HDMI izlazom, dok je ovaj gde je izgubljen daljinac samo sa analognim izlazima i daljinac ne menja kanale na analognom risiveru.
Posto daljinci imaju mogucnost kontrole televizora i jos nekog dodatnog uredjaja pored risivera(za televizor je vec podeseno) zna li neko kako da podesim daljinac da mu treca kontrolna sema bude za analogni risiver?
Posto je verovatno u pitanju infracrvena veza, mogu li nekako sa nekim telefonom koji ima Infra Red da kontrolisem risiver?
Za kraj zna li neko gde mogu naci novi daljinac, eventualno neki univerzalni ili isti model kao sto sam izgubio(u pitanju je bio beli daljinac)?

Najjednostavnije je da odes do njih ili pozoves,da vidis kolko ce da ti traze ,za novi daljinac,pa tek da trazis druge varijante.Ja sam pre par dana uzeo jos jedan uredjaj za drugi tv,sada kolko vidim daju sve hd uredjaje/iako je drugi tv analogan/ i on se dosta razlikuje od starog risivere ali su daljinci indenticni.

koji su daljinci identicni?
novi je prilicno bolji od prve generacije IPTV....

Ja sam prosle godine uzeo hd paket,davali su istu marku uredjaja/entone/ ,ali je ovaj risiver /proslogodisnji/skoro dva puta veci i deblji.Evo slike proslogodisnjeg modela
http://imageshack.us/f/254/amulet2frontenhancedrev.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/17/entonestbkamai.jpg/ ovo je slika ovog ovogodisnjeg koji sam uzeo za drugi tv.Daljinci za njih su identicni.http://imageshack.us/photo/my-images/692/iptvhd1.jpg/Zanimljivo je par stvari,iako je hd ,u telekomu ti zamene hd kabal ,za scart,i gledas normalno na analognom tv-u.,a druga stvar ,sve pakete ,koje imas,mislim na dodatne pakete,cak i hd pakete. na prvom tv-u,gledas i na drugom.Jedino problem koji imam sa ovim daljincem,je da ne radi dugme za povecavanje i smanjivanja tona,osim toga sve je ok./Menjanje kanala,teletext,vodic programa.../

Poslednja izmena:
ok,nisamo se razumeli.....ja sam mislio na razliku izmedju prve generacija risivera,onog malog sa postoljem....i ovog Treceg sa hdmi kablom(takav ja imam)....nisam ni znao da je bio onaj crni debeli...:)....meni daljinac sluzi i za risiver,i za Lg Lcd Tv....cak nisam morao nista da podesavam,samo na njemu,kliknem dugme Tv...i on upravlja Tv-om...nikakve kodove nisam ubacivao...samo sam ga spojio hdmi kablom....

Mali off, novi D3 2,0 ti radi sa LG TV pomoću hdmi

Pogledaj da nije iza kreveta,moj sinoc nadjoh tu :d

Ja sam prosle godine uzeo hd paket,davali su istu marku uredjaja/entone/ ,ali je ovaj risiver /proslogodisnji/skoro dva puta veci i deblji.Evo slike proslogodisnjeg modela
http://imageshack.us/f/254/amulet2frontenhancedrev.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/17/entonestbkamai.jpg/ ovo je slika ovog ovogodisnjeg koji sam uzeo za drugi tv.Daljinci za njih su identicni.http://imageshack.us/photo/my-images/692/iptvhd1.jpg/Zanimljivo je par stvari,iako je hd ,u telekomu ti zamene hd kabal ,za scart,i gledas normalno na analognom tv-u.,a druga stvar ,sve pakete ,koje imas,mislim na dodatne pakete,cak i hd pakete. na prvom tv-u,gledas i na drugom.Jedino problem koji imam sa ovim daljincem,je da ne radi dugme za povecavanje i smanjivanja tona,osim toga sve je ok./Menjanje kanala,teletext,vodic programa.../
Ja imam ovaj na drugoj slici od kad sam uzeo IPTV(znaci sigurno pre vise od godinu dana) i njegov daljinac je jos tu, ali koliko god molio nisu hteli da mi daju isti takav i za drugi televizor vec su insistirali na onoj analogni risiver sa postoljem.
Zanimljivo je to da moj brat ima ovaj na prvoj slici koju si postavio iako je uzeo IPTV pre samo par meseci.
Sto se tice pojacivanja i smanjivanja tona to si uvek morao da podesis, bez obzira kakav daljinac dobio, nijedan nije mogao da se magicno poveze sa tv-om out of the box.

Cale je pricao sa njima ali mislim da su trazili veliku cifru i da mi je zato rekao da trazim alternativno resenje.
Zna li neko kod koji treba ukucati kada se daljinac povezuje sa drugim uredjajima(kao kad ga povezujes sa TV da mozes pojacavati i utisavati) ne bi li ga povezao sa drugim risiverom ili pak neki program koji omogucava mobilnom telefonu da bude daljinac?

Au, ne zavidim ti. Mislim da nema nikakve sanse da nadjes taj kod, jedino da pustis neki univerzalni daljinski da automatski izrotira sve frekvencije. Mada mislim da STB ne radi na frekvencijama standardnih TV univerzalnih daljinaca, probaj sa nekim daljincem koji ima veci opseg frekvencija (ne samo za TV), nemoj ici na jeftinog Kineza. Srecno, javi sta si uradio!

Po nekom mom razmisljanju ,bolje ti je da ga sada uzmes po toj ceni ,i da ga koristis,jer ces na kraju ugovorne obaveze u svakom slucaju morati da ga vratis/tj platis daljinac.

200 evra cene ceo box, sigurno su odrezali i cifru za daljinac...a svakako su u isporuci "en gros" dobili dosta rezervnih daljinaca. Pitanje je pristupa potrosacima kako ce se postupati - ciganski ili dzentlmenski. Naravno, svi vec unapred znamo sta da ocekujemo ovde u Srbiji.

200 eura za IPTV Box od telekomA????...uuu

Možda je najbolja varijanta uzeti neki od Logitech daljinaca. Koristim njihov Harmony 300 model i sve može da se podesi, a za IPTV uređaj ima kod u podešavanju, tako da radi bez problema. E sad cena jeste malo jača, ali meni je to bilo najbolje ulaganje, pošto sa jednim daljincem kontrolišem TV, IPTV, zvučnike i klimu.

pa ga nosis na more u Grcku,i sam sebi palis klimu...:)..a tamo 5 eura dnevno....
ja sam nosio neki Univerzalni za sve klime...:)

I sta si uradio na kraju, verovatno ipak nasao svoj daljinski?
Imam utisak da ce pre ili kasnije klinac da mi unisti daljinac, pa da vidim koje su alternative.

Nisam nista uradio, probao sa univerzalnim, nije hteo, probao sa onim koji sam dobio uz drugi IPTV risiver ni tu nije htelo.

Nazad
Vrh Dno