Šta je novo?

izgoreo molex pomoc

darkbaron

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900kf Arctic Liquid Freezer II 360
Matična ploča
gigabyte aorus elite ddr4 z790
RAM
g.skill 32gb
GPU
rtx 3090ti zotac
Storage
2x ssd 2x hard drive
PSU
cooler master MWE Gold 1250w - V2 Full Modular
Kućište
Cooler Master MasterBox
Miš & tastatura
red dragon wireless
Laptop
dell latitude
Mobilni telefon
samsung s22 ultra
Koliko ie sigurno da se koristi ova ploca daje sliku I windows I sta je konkretno izgorelo na ploci gledao sam diagram pise 3,3v I gnd

Prilozi

• IMG-1484322246392-V.jpg
    IMG-1484322246392-V.jpg
    45.9 KB · Pregleda: 250
To molex nije vec 24pin konektor za napajanje za celu plocu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

nemam pojma to je ploca od jednog drugara dali je moguce da se zaletyje drugi ovaj 24pin konektor sa druge neispravne ploce?Sto je najgore celeron je na ovoj ploci.

To je izgorelo jer je kontakt bio loš u tom konektoru, retko se dešava, ali nije ništa novo.

Ako ploča i dalje radi, naravno da se može popraviti skidanjem ispravnog konektora sa neispravne ploče i lemljenjem istog na tu ploču. Zadnji put sam to uradio na S754 ploči na kojoj je bila 6800GT u AGP-u i isto su izgoreli pinovi za 3.3V.

ustavi greska 3 i 5 su izgoreli GND je oznaka na oba

Da li su se i iglice istopile/oštetile? Sa 100% čitavim iglicam, ako bi se očistila izgorena plastika možda bi i moglo da se koristi, a samo ako su iglice 100% čitave.

Inače, ovo se obično se ovo dešava kada se konektor ne gurne do kraja.

istopile su se i iglice

pa de baš na Celeronu da izgori :d

hint: imaš PM za opravku ploče, a druga pošalji u Cryptovalute podforum. ;)

Moj stari phenom x4 940 je ubio 3 kineza ali na 4 pin konektoru

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Treba zakonom zabraniti ovim kineskim napajanjima da pise 500-600w. I proizvodjacima i prodavnicama koje prodaju iste treba zabraniti to i naterati ih da napisu realnu snagu tipa 150-200w koliko i moze da isporuci... Ako moze i toliko

Treba zakonom zabraniti ovim kineskim napajanjima da pise 500-600w. I proizvodjacima i prodavnicama koje prodaju iste treba zabraniti to i naterati ih da napisu realnu snagu tipa 150-200w koliko i moze da isporuci... Ako moze i toliko

Mogu da isporuce do 50% snage max, ako je suditi po JohnyGuru, ali vise od toga je mastanje koliko ce da traje :D

Najgore je sto u vecini pre-made konfi koje ljudi i dalje kupuju za 400-600e stoje takva napajanja..

Skoro videh u jednoj radnji prodaju i3,gtx 1050,8gb rama za 50 i neku hiljadu i stoji neko najgore napajanje na svetu.

Pa kad neko daje preko 400e za komp, bolje nek stave 415e i ubace Lc Power napajanje ako nista drugo :D

Pa najsladja im je zarada na tim krsevima, vec su ukljuceni u cenu kucista i eto problema.

Jel si uspeo da zamenis konektor ?

Poslednja izmena:
Sa stare ploce odlemio konektor I navario radi ploca kao sat :)

Nazad
Vrh Dno