Šta je novo?

Izgled fonta u Firefox nakon verzije 5

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
Firefox je nakon verzije 5 promenio izgled fonta i od tada slova izgledaju jako ruzno. Kao da koristim manju rezoluciju od nativne. U pocetku sam mislio da nesto nije ispeglano za moj monitor ali slucaj je slican i na drugim. Sada je aktuelna verzija 7 i dalje je isti slucaj. Nisam uspeo da pronadjem bilo kakve diskusije na tu temu, kao da sam ja jedini kome smeta. Ispod je primer poredjenja toga o cemu govorim u Firefox i Opera. Ako neko zna u cemu je problem i da li se to moze srediti kao sto je bilo ranije i kao sto je sada u Opera, Chrome, mnogo bi mi pomoglo.

Prilozi

• Firefox.png
    Firefox.png
    3.6 KB · Pregleda: 26
  • Opera.png
    Opera.png
    3.2 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Problem sa fontovima se javlja od verzije 4, dok je u v7 resen.

Evo, upravo uporedjujem izgled Google search-a u Firefox v7 i Chrome v14, izgledaju identicno.

Nemam trenutno Chrome da uporedim ali u Firefox 7.0.1 nema promena! To je regularna i poslednja verzija Firefox 7.0.1 koju trenutno koristim, nije beta ili slicno i naravno sve su Default podesavanja.

Moguce da si u pravu da je problem sa fontom nastao od verzije 4, a ne 5.

Poslednja izmena:
Firefox 7 - RESEN problema renderinga fontova...sve ostalo je tvog PC, cleartype podesavanja itd...

EDIT: problem sa fontovima je nasato u Firefox verzija 4

Poslednja izmena:
EDIT: Reseno zaista. Restartovao sam Browser i racunar i konacno normalan font nakon pola godine.

Poslednja izmena:
trebao si samo hardware-sku akceleraciju da iskljucis i ne bi gubio vid pola godine.

Nije do toga bilo, to sam probao prvo. Jako je slicno ali to je nesto drugo.

Vrh Dno