Šta je novo?

Izdvajanje bad sectora?

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
915
Imam jedan HDD koji je pre nekog vremena poceo da zeza i pojavili su se bad sectori. Pokusao sam da ih popravim softverski, navodno ih je popravio, ali su se pojavili nakon 2 nedelje ponovo.

Da li postoji nacin da ih izdvojim na posebnu particiju? Recimo, da 1. particija bude za upotrebu, a 2. particija da bude skup tih losih sektora?

Koristio bih taj HDD za povremeni storage jer je od 320GB..

Probaj Hard Disk Sentinel.

Možeš da uradiš to sa particijama, samo nađi gde su loši sektori.

A kako da nadjem gde su losi sektori? I kako da ih izdvojim na posebnu particiju? HDD Sentinel mi samo pokazuje da ih ima 132. I to je sve.

Pa ako se ne varam, HDD ti sam remapira te sektore, a koristi one sa kraja diska(mozda sam se malo lose izrazio ali tako radi). Probaj da ih popravis sa nekim programom iz hiren'sa, nije nemoguce.

Rekoh vec. "popravi ih", a posle se pojave ponovo. Evo, pustih tokom noci chkdisk i nasao je 237 Bad Sectora. Nije nista popravio. U HDD Sentinel health je 12%.

pa nije ih on popravio ,vec ih je samo video, i relocirao.
Posto imas WD treba ti neki njih program koji to radi(kod samsunga je ES tools).
Probaj na njihovom sajtu.
Ako ni to ne uspe , onda ti nema pomoci.
Javi sta si uradio.

Iz hirens boota probaj sa hdd regenerator-om, mozda ti on ispravi bad sectore.

HDD Regenerator mi je uspešno "opravio" dva diska, rade već nekoliko godina, pa ti vidi

Pa ako se ne varam, HDD ti sam remapira te sektore, a koristi one sa kraja diska(mozda sam se malo lose izrazio ali tako radi). Probaj da ih popravis sa nekim programom iz hiren'sa, nije nemoguce.

ja ako se ne varam sam pre skoro 7-8 godina prvi pricao o remapiranju , kada je to imalo nekog smisla i jos uvek svako malo neko hoce da impresionira drustvo zvojim znanjem o HddRegeneratoru koji nije nista drugo nego wipe program malo bolji.
Al ajde. Entuzijazam ok, ali program koji ima jedan klik ne da ti da prebacuje bad sektore u trake da iz g pises u p ...

ja ako se ne varam sam pre skoro 7-8 godina prvi pricao o remapiranju , kada je to imalo nekog smisla i jos uvek svako malo neko hoce da impresionira drustvo zvojim znanjem o HddRegeneratoru koji nije nista drugo nego wipe program malo bolji.
Al ajde. Entuzijazam ok, ali program koji ima jedan klik ne da ti da prebacuje bad sektore u trake da iz g pises u p ...

Ma dobro, to je prva pomoc pri problemima sa hardom.
Uvek je preporuka , naravno, da ako ti se pojave bad sectori(prvo odradis sa njihovim alatom) u servis i bez razmisljanja.

Tome sluzi garancija.

Ma dobro, to je prva pomoc pri problemima sa hardom.
Uvek je preporuka , naravno, da ako ti se pojave bad sectori(prvo odradis sa njihovim alatom) u servis i bez razmisljanja.

Tome sluzi garancija.

Ne ne tu su se mnogi *****ali, zamaskiras BB odneses na garnciju i on ti kaze nama BB. Za mese dana oni ponovo izadju. Ako ima garanciju Backup pa pravac garancija.
Ako oces da se igras cepaj al ako ti treba disk...

Pa da, oni se pojave, a ti zato imas print screen ili uslikas aparatom.
Jedino je problem onom koji ima samo jedan disk, njemu nije do vozanja.

Ne ne tu su se mnogi *****ali, zamaskiras BB odneses na garnciju i on ti kaze nama BB. Za mese dana oni ponovo izadju. Ako ima garanciju Backup pa pravac garancija.
+1 za ovo,nema tu zezanja...ako je u garanciji ne popravljaj bad sectors.

+1

Ljudi slusajte duksu, ako on kaze ovo onda to dodje definitvno amin. HDD Regen... je samo maska kao sto duksa kaze, ja sam se zamlacivao da popravljam bad sectore na hdd-u, pa pre bi njivu preorao nego sto bi on zavrsio i "popravio" HDD

Ma jedino sto je sigurno , je ono sto ti pokazuje hdd sentinel u vezi bad sectora i relokacije istih

Vrh Dno