Šta je novo?

izdrzljivost HDD

zvicko

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2009
Poena
304
Pre nekoliko dana na jednoj Nemackoj televiziji bio je veliki test izdrzljivosti Hard diskova.
Prvo sto su uradili jeste da su uzeli pecaljku zavezali hdd i umocili u vodu.Kad su ga doneli do racunara i prikopcali uspeli su da ga startuju ali imao je error(tj. gresku).
Drugo -II- otisli su do jedne pekare i zamolili pekara da stavi HDD u pecnicu i posle istog "tretmana" koje prolazi i hleb u pecnici HDD je uspesno kopirao fajlove sa eksternog HDD
Trece -II- otisli su do jedne poslasticarnice i zamolili poslasticarku da stavi HDD u zamrzivac koji je inace namenjen za sladolede(mislim da su rekli da je temeperatura oko -20 stepeni).Testirani HDD je preziveo i uspesno uradio isto sto i HDD iz prethodnog testa
Cetvrto -II- popeli su se na vrh vatrogasnih merdevina i ispustili HDD.Ostao je u komadu ali iznutra se slomio tako da on nije preziveo ovaj test.
Peto -II- uzeli su malj i udarili HDD.Odmah pri prvom udarcu se raspao i naravno nije preziveo test.
Sesto i zadnje -II- da su uzeli magnet i namagnetisali citav HDD ukljucujuci i glavu.HDD je kao njegova ''braca'' iz drugog i treceg testa uspesno kopirao fajlove sa eksternog HDD.

Ovu temu sam otvorio cisto kao zanimljivost, mozda nekom i posluzi:D.

Cekaj,koliko sam ja razumeo hard disk je proradio od kako su ga stavili u pivo?
Inace na ovom testu iz Nemacke upotreblavali su clasicne HDD(ne sa lap top-a).

diskovi ce sve lakse da podnesu od fizickog udarca/potresa!!!

Mene zanima koliko je običan hdd osetljiv na nošenje tamo- amo i cimanje po torbama? Znači ne pad sa dva metra, već malo cimanje i truckanje u autobusu naravno dok je ugašen. Recimo ako hoću da odnesem hdd kod ortaka radi kopiranja velike količine podataka, i sl. Da li je tako nešto raditi bezopasno?

manje-vise ne bi trebalo da ce mu se ista desiti.ja sam cesto nosao hdd-ove tamo-amo i nikad nijednom nista nije bilo.cak sam i cesto kupovao diskove ovdje na forumu tako sto su mi ih slali kurirskim sluzbama i nikad nisam imao problema.a uzmi i to da imas i prenosne mp3/mp4 playere sa ugradjenim hdd-ovima pa im se nista ne desi.naravno da ako ih udaris malo jace da postoji mogucnost da ce ostati osteceni.meni je prije par dana tako unisten hdd iz mog sony nw-hd5 mp3 playera.ali zato sto je drugarici ispao sa koljena na pod.
mada ukoliko je moguce naravno da je pozeljno da se hdd sto manje pomjeraju.

nadam se da sam ti pomogao!

Ja mislim da mu nista nece biti ali ako ti bude ispao,e onda postoje velike sanse da se osteti.

manje-vise ne bi trebalo da ce mu se ista desiti.ja sam cesto nosao hdd-ove tamo-amo i nikad nijednom nista nije bilo.cak sam i cesto kupovao diskove ovdje na forumu tako sto su mi ih slali kurirskim sluzbama i nikad nisam imao problema.a uzmi i to da imas i prenosne mp3/mp4 playere sa ugradjenim hdd-ovima pa im se nista ne desi.naravno da ako ih udaris malo jace da postoji mogucnost da ce ostati osteceni.meni je prije par dana tako unisten hdd iz mog sony nw-hd5 mp3 playera.ali zato sto je drugarici ispao sa koljena na pod.
mada ukoliko je moguce naravno da je pozeljno da se hdd sto manje pomjeraju.

nadam se da sam ti pomogao!
nadam se da si joj to dobro naplatio :D

Inace hardovi u prenosnim uredjajima imaju senzore koji vrse parkiranje glava u slucaju detekcije g sile.

i obicni hardovi parkiraju glave kad se iskljuce, zato je vazno ne cimati kuciste dok racunar radi, a to u torbi u autobusu nije strashno

nadam se da si joj to dobro naplatio :D

Inace hardovi u prenosnim uredjajima imaju senzore koji vrse parkiranje glava u slucaju detekcije g sile.

naravno da sam naplatio.ovo joj nije prvi puta da mi sj..... uredjaje.nema vise zaj.......nasao sam slican mp3 player(creative zen xtra 30GB)ovdje na bench-u i porucio.sutra mi stize.ja sam platio a ona ce da mi da pare kad bude imala.a ovaj moj cu da sredim kad stignem i kad mi naleti jeftin hdd.

ima i ovaj moj mp3 g sensor ali ova drugarica je toliki specijalac da bi pokvarila i vec pokvaren kliker.
:p

naravno da sam naplatio.ovo joj nije prvi puta da mi sj..... uredjaje.nema vise zaj.......nasao sam slican mp3 player(creative zen xtra 30GB)ovdje na bench-u i porucio.sutra mi stize.ja sam platio a ona ce da mi da pare kad bude imala.a ovaj moj cu da sredim kad stignem i kad mi naleti jeftin hdd.
al si se ovajdio, a naknada za izgubljeno vreme i prerpljenu bol :d... bolje bih joj ja to naplatio :p

Vrh Dno