Šta je novo?

Izbrisao upper filter i lower filter i sad ne vidim particiju

pailhead

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2004
Poena
319
Procitao sam na microsoft neko resenje za ne prepoznavanje eksternog hard diska. Izbrisao sam lower filter i upper filter (mislim da se tako zovu) u nekim unosima, i sad mi kompjuter ne prepoznaje particiju RAID 0 diskova. Digao sam sistem koji je na istim diskovima ali na drugoj particiji, ali ne vidim ovu drugu.

upomoc!

Sad mi se pojavio ali kao drugi drive letter, i nikako ne mogu da promenim.

Jel' ti sistemski drive, boot drive, na njemu PF ili slicno?
Ako jeste, jedini lek je da prestane da bude to sto jeste ;)

Ili da lepo rucno u registry-u izmenis drive letter mapping, i reboottujes.

Ne znam kako sam ovo uspeo da resim. Jedan reset je povratio particiju, ali su bile istumbane. C je dakle bio C jer ga je odatle dizao, ali u manageru uopste nije prikazivao c: e: d: f: i sta svasta imam, prikazivao je slovo samo za disk.

Usao sam u registry i u nekom unosu koji ima 965 i 967 cini mi se, (hkey machine, bla bla, i na kraju class) vratio upper filter sa nekom vrednoscu koju sam nasao na netu.

I sad radi. S tim, sto ne vidim dvd.

Poslednja izmena:
Samo se ti zezaj sa registrijem...
Nadam se da si napravio backup pre ove akrobacije, s obzirom da je čačkanje po registry bazi skup sport, veruj mi jako dobro znam još iz doba kada sam bio na Win-u.
Moguće rešenje:
Fizički otkači sve osim sistemskog drive-a i DVD-a, pa polako kači sve ostalo.
Ili što reče alfa da uradiš manuelno remapiranje drajvova iz registrija, ali ako ti nije najjasnije bolje nemoj da čačkaš, možda još više zezneš sve. Nadam se da ti sistem nije u RAID-u, jer si onda možda u problemu. Zeznuo si mu sistem mapiranja, tj. zbunio si Win pa zato sada ne vidi rezač. Probaj ovako pa javi, iako ti možda neko drugi pomogne sa nekim konstruktivnijim rešenjem, ja odavno nisam na Win-u pa sam pozaboravljao sve te džidža-bidže oko registrija, ***a, na OS X-u je to mnogo bolje rešeno.
I na kraju: backup-uj najpre sve ako možeš, pa se onda igraj.
Pozz

Uspeo sam sa registrijem da resim. Izbrisao sam samo taj upper filter koji je inicijalno i trebalo i sve se vratilo.

Nazad
Vrh Dno