Šta je novo?

Izbor zvucnika za HT

Shomy#1

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2008
Poena
330
Pozdrav svima.
Potrebno mi je par saveta i smernica oko kompletiranja kućnog bioskopa.
Elem, uvek sam mislio da to neće biti neki problem, sastavim HTPC, kupim zvučnike JAZZ 9940 i to je to!
E, vi mi recite, da li je baš tako?
Da li bih mogao za te novce i još koji euro nešto bolje nabaviti?
Koliko bi koštala neka varijanta sa pojačalom?

Za kvalitetan surround sistem tipa AVR i pravi zvucnici bez 1000e nemoj uopste da razmisljas. Neka entry varijanta bi izasla mozda 600e min.

Reci mu da lepo od tebe pazari Z5500 i gotova stvar :d
(I budi kavaljer, spusti malo cenu :p :d)

@Shomy#1
Mnogo zavisi od toga koliko si spreman da izdvojis za HT.

Pozdrav svima.
Potrebno mi je par saveta i smernica oko kompletiranja kućnog bioskopa.
Elem, uvek sam mislio da to neće biti neki problem, sastavim HTPC, kupim zvučnike JAZZ 9940 i to je to!
E, vi mi recite, da li je baš tako?
Da li bih mogao za te novce i još koji euro nešto bolje nabaviti?
Koliko bi koštala neka varijanta sa pojačalom?

Imam Jazz 9940 ako te zanimaju javi se na pp.:,,:

Hehe... pa covek rece da je mislio da je to resenje ali je uvideo da mu treba nesto kvalitetnije.
Mozda i ja gresim, kvaliteta sigurno nema u Jazzu.

Z-5500 je avion u odnosu na tog Jazz 9940. Slusao sam oba.

Hehe... pa covek rece da je mislio da je to resenje ali je uvideo da mu treba nesto kvalitetnije.
To je poenta!

Ne bih uzimao Z-5500 jer nemaju potreban izgled, idu u dnevni boravak i zato dajem prednost izgledu!

Ima li ko iskustva sa Mikrolab H-600!

sry ali ako hoces i izgled i kvalitet onda ima da puknes kintu.

To je poenta!

Ne bih uzimao Z-5500 jer nemaju potreban izgled, idu u dnevni boravak i zato dajem prednost izgledu!

Ima li ko iskustva sa Mikrolab H-600!

Definitivno uzimaj h600 ako neces logitech. Kvalitet zvuka je odlican, cak i bolji nego na z-5500. Ako nemas kesa za h600, onda mozes da se odlucis za jazz koji mozes naci u oglasima za male pare, a odlicno ce da te sluze.

A kakva su Vam iskustva sa nekim 2.1 sistemom? Neki hi-fi zvucnici, pošto sada kada sam ubacio nameštaj u dnevni boravak neću moći da zadnje zvučnike postavim na pravi način, zadnji levi bi bio paralelan sa prednjim ali zadnji desni bi bio pomeren najmanje jedan metar, gubi se neka simetrija pa mislim da bi bilo vizuelno ružno, (jedino da ih podignem visoko pa ih oborim ka sredini sobe ali tada bi se videle kanalice za kablove).
Pa sam počeo razmišljati o pojačalu i nekim trosistemskim kutijama + subwoofer.

Izgubi se osecaj prostora...

Ne znam kakvi su ostali zvucnici po pitanju ovoga ali, moja pohvala kod Z-5500 ide za THX-DTS podrsku. Radi izuzetno na HD ripovima. A ne treba ti nikakva posebna zvucna kartica.

POZ

Vrh Dno