Šta je novo?

Izbor Z170 ploca

Dager

Cenjen
Učlanjen(a)
14.03.2012
Poena
151
Dajte predloge za jeftiniju Z170 plocu. Koristice se za svakodnevni rad, bez igrica.

Ne znam da li da pisem ili da dignem ruke od ovog foruma.
Izbor je vec pao na Z170 plocu. Ako treba da objasnim detaljno zbog cega, uradicu to u drugoj temi.
OC? Da li iko normalan kupuje kompjuter ZBOG overkloka?

Pitanje je mnogo prosto.
Pitanje je da se uporedi nekoliko proizvodjaca ploca i nekoliko njihovih jeftinijih Z170 modela po kvalitetu i osobinama (komponente, hladjenje, BIOS, stabilnost, problemi...).
Ima 4 proizvodjaca i 10ak modela. Ko prati - valjda zna.

Prvo, nisi nimalo bio precizan u svom pitanju, zato nemoj da se cudis sto ti niko nije ni dao odgovor. Prvo si trebao da navedes do koliko novca, jer to 'jeftinija ploca' je mnogo sirok pojam. Za mene npr ne postoji jeftinija Z170 ploca, jer je najjeftinija 13650 din a to je preskupo! Drugo dal hoces DDR3 ili DDR4 plocu itd itd... Ne mislis valjda da ce neko sad da ti razlaze i uporedjuje 10tak modela ploca a da ti uopste nisi jasno oznacio sta hoces?

OC? Da li iko normalan kupuje kompjuter ZBOG overkloka?

druze,nalazis se na forumu koji ima naziv benchmark. :)

a OC je manje vise jedini moguci i normalni i nenormalni razlog zasto bi neko ko ne igra igre isao na z170 cipset.eventualno ako vrtis neki memory intensive softver ali u tim varijantama verovatno bi i imao od toga da uzmes jacu platformu od z170.

^
Ovo.

Prvo, nisi nimalo bio precizan u svom pitanju, zato nemoj da se cudis sto ti niko nije ni dao odgovor. Prvo si trebao da navedes do koliko novca, jer to 'jeftinija ploca' je mnogo sirok pojam. Za mene npr ne postoji jeftinija Z170 ploca, jer je najjeftinija 13650 din a to je preskupo! Drugo dal hoces DDR3 ili DDR4 plocu itd itd... Ne mislis valjda da ce neko sad da ti razlaze i uporedjuje 10tak modela ploca a da ti uopste nisi jasno oznacio sta hoces?

Ne mora da bude najjeftinija, ali da bude od jeftinijih. Svi proizvodjaci imaju jeftinije i skuplje Z170 ploce, sto bi rekli, osnovne i high-end. Recimo, high-end su one tipa "gaming" i ostalo od 150+evra.... pa do 300+evra (bolest). Znaci, mene interesuju one osnovne Z170 ploce. Cena im se krece oko cene koju si naveo. DDR4 sam napisao u jednom od prethodnih postova, ali je on nestao.
Ne mora da uporedjuje 10ak modela, nego neka preporuci neki model, kao sto je to uradio "Ludak2013", ali samo neka obrazlozi zasto je recimo ta ploca odlicna...ili zasto nije...
Ja bih recimo, po svom iskustvu sa DS3L plocom, opet uzeo Gigabajt, ali, citam ovde na forumu, da su tu neki korisnici ispljuvali Gigabajta, navodno, da je znatno smanjio kvalitet svojih ploca.... E, mene takve stvari interesuju, a ne da mi neko uporedjuje broj USB portova ili boju PCB-a.

druze,nalazis se na forumu koji ima naziv benchmark. :)

a OC je manje vise jedini moguci i normalni i nenormalni razlog zasto bi neko ko ne igra igre isao na z170 cipset.eventualno ako vrtis neki memory intensive softver ali u tim varijantama verovatno bi i imao od toga da uzmes jacu platformu od z170.
Cenim ovakav odgovor iako ga nisam trazio.

z170 p ddr4 asus, odlicna ploca a nije puno para.
Eto, znao sam da ima odlicnih ploca za ne puno para. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno