Šta je novo?

Izbor UPS-a

stefan1km

Cenjen
Učlanjen(a)
14.12.2010
Poena
169
Molim za savet oko izbora UPS-a , napajanje na kućištu mi je 1000w , ja sam iz Kosovske Mitrovice i mi ovde imamo velikih problema sa strujom , pre sam imao informguard on je nešto izgoreo, a pošto ovden imam jako dobre majstore ...
cena < 200 evra , ja sam gledao ove
1. PS PowerMust 2012 Line interactive, 2000VA/1200W USB
2. Inform Guardian 2000AP, 1200W/2000VA, AVR, Tel/Phone line, USB
3. UPS Mustek 1590, 1500VA/900W USB

Hvala unapred!

Mustek i nije neka firma, bilo bi daleko bolje da si uzeo neki APC, ali, dobro, sad sta je, tu je...

Kad smo vec kod izbora upsa.. da ne bih pravio novu temu..
malo glupo pitanje.. moze li na napajanje od 850W ups od 600W?
stalno me ubedjuju neki likovi da moze, pa ja da proverim.. Hvala.

Kad smo vec kod izbora upsa.. da ne bih pravio novu temu..
malo glupo pitanje.. moze li na napajanje od 850W ups od 600W?

Fizički naravno možeš da povežeš... To što imaš 850W napajanje ne znači da toliko ono vuče struje, nego da toliko može maksimalno da napoji kada ga opteretiš do daske.

Kupovinom 600W UPS-a, ti sebe, tj. napajanje limitiraš. Ako imaš jače komponente (nisi napisao šta imaš pa nije lako reći) i napajanje bude zaista htelo da povuče 600W (ustvari i manje, jer je UPS verovatno 600VA, što je manje od 600W u kontekstu UPS-ova i računarske opreme) ili preko toga, UPS će se preopteretiti. E sad, neki UPS-ovi se tada jednostavno isključe, drugi rade ali pište da ti daju na znanje da ako nestane struje oni neće odratiti posao.

Poslednja izmena:
Ja imam napajanje nominalnih 620W, a ups mi je Mustek 600USB - 360W. I nemam nikakvih problema, jer mi konfiguracija nikad ne zdrere vise od navedenih 360W.

Pozdrav.

Vrh Dno