Šta je novo?

izbor tv kartice

brokvic

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
604
Uskoro mi stize kablovska televizija.
Treba mi savet u vezi izbora kartice.
Pronasao sam:Leadtek WinFast,Zoltrix GenieWP,Pinnacle S PCTV RAVE,Hauppauge Win TV GO i Prolink PlayTV HD.
Sve kartice su PCI.Daljinski upravljac mi nije bitan.Kakva su vam iskustva sa grebovanjem,
kvalitetom zvuka i slike,one "zive" i snimljene
sa tuner-a i coaxialnog ulaza?
Koji softver koristite?
Hvala,TV maniac.

Koju god da uzmes neces pogresiti kada imas kablovsku.
Od softvera koristim DScaler http://www.dscaler.org
Drajvere imas na http://www.iulabs.com i http://btwincap.sourceforge.net
Obicno softver koji dodje uz karticu bude krs.
Sa DScalerom grebujem u DivX bez vecih problema. Ima najbolju sliku ali trosi dosta procesorske snage. Sto brzi procesor to bolja slika, jer DScaler koristi razlicite algoritme de-interlace-ovanja.
Nisam probao grebovanje preko ulaza...

Koju god da uzmes neces pogresiti kada imas kablovsku.

Kod mene kablovske još uvek nema, a ka' će - neznAmo... :( , a takođe razmišljam da kupim TV tuner.
Koja od pomenutih kartica koje se vrte po oglasima ima najbolji prijem (sa spoljne antene), a da je oko 50-60€. Koliko vidim, skoro sve imaju i daljinski i FM, osim PCTV koji ima baš lep daljinac, ali nema radio.

I ja bih isto da kupim TV kartu...

... pa ko velim da pitam:
masina je 300A@450 na BXPro SIS-ovoj ploci pa me zanima da li PCI karta trosi procesorsko vreme...

MiroPCTV, vidim da ga ljudi koriste i preporucuju - da li je to jedinstven model ili tip karte koji proizvodi vise firmi?

Da li antena normalno ide uz kartu, ili se kupuje posebno?

Da li sobna antena moze da posluzi... ili se prijem ne razlikuje od obicnog TV-a i zavisi samo od mog polozaja?

Hvala unapred

Miro PCTV je jedinstven model i proizvodi ga samo jedan proizvodjac Miro/Pinnacle.

Antena ne dolazi s kartom :)

Sobna antena moze da posluzi ako si blizu repetitora :) Neznam sad konkretno za tebe, ali meni sobna nikako nije dovoljna....

super

za antenu si me obradovao...
Sad mi jos samo reci da li trazi jak procesor ili ce moja tristotka biti dovoljna?

Ja sam skoro sebi uzeo Leadtek Winfast TV2000XP Deluxe bas zato sto sam dobio kablovsku i slika je odlicna. U kutiji sem karte dobijas FM antenu, kablove, daljinac i baterije, CD sa drajverima, i 2 CDa sa Ulead programima. Software je OK, i prepoznaje ti sve kodeke koji imas instalirane na sistemu, imas par predefinisanih stavki za snimanje a mozes i posebno da biras video a posebno audio kodek. Nisam nesto mnogo snimao, probao sam 2 puta neke spotove da snimim cisto onako probe radi, snimao sam u WinMedia formatu i odlicno ih je snimio. Ne znam kako ce to raditi kod tebe na tom procesoru i toj ploci, samo za gledanje ce i moci, ali za snimanje tesko, pogotovu za DivX.

Snimanje me ne zanima... ali mi je jako bitno da gledanje ide glatko - inace cu pojesti karticu!
Dakle, 'oce li gledanje ici glatko, sta mislis?

minketa je napisao(la):
Snimanje me ne zanima... ali mi je jako bitno da gledanje ide glatko - inace cu pojesti karticu!
Dakle, 'oce li gledanje ici glatko, sta mislis?

Najbolje bi bilo da probas kod nekoga neku od tih kartica. Ja sam nosio kod ortaka koji ima cel400 i BX plocu (pravi BX, intelov) i 384MB rama i GF2MX400 i ide odlicno. Pretpostavljam da bi i kod tebe islo posto tu nema nekog posla, graficka samo postavi overlay prozor ili fulscrean i ispucava sliku, a zvucna samo propusta zvuk sa line-in-a na zvucnike.

Koliko je para taj Leadtek ?

Pozdrav!

Kad smo vec kod toga... hajde neka neko poredja one gore navedene karte po kvalitetu, uz kratak komentar. Po cemu se TV karte razlikuju, kako se porede? Ja prvi put razmisljam o TV karti i ne znam nista o tom parcetu.

minketa je napisao(la):
Kad smo vec kod toga... hajde neka neko poredja one gore navedene karte po kvalitetu, uz kratak komentar. Po cemu se TV karte razlikuju, kako se porede? Ja prvi put razmisljam o TV karti i ne znam nista o tom parcetu.

Imas ovde round-up Hauppage WinTV Go, Hauppage WinTV USB, Leadtek WinFast TV2000XP Deluxe i Pinnacle PCTV Pro http://www.lmbatech.com/index.asp?article=ab1&Page=1

A imas i ovde par linkova ka drugim testovima Leadteka http://www.neoseeker.com/Hardware/Products/Leadtek_TV2000XP/

Hvala za odgovor, procitao sam testove. Ako sam dobro shvatio Miro je standard, zar ne?

I ja sam bio u istoj dilemi s tim sto je meni potrebno i grebovanje sa SVHS kamere u divx (da sacuvam uspomene). Citao sam testove po internetu pozajmio neke modele probao i dosao do zakljucka da je miro PCTV jedini zaokruzen proizvod sa cenom oko 60e.

Sa AthlonXP 1600+ moguce su sve vrste grebovanja (MPEG1, MPEG2, DIVX i sl.). Najvise me je odusevilo snimanje programa sa TV-a. Kvalitet je odlican u MPEG1-HQ 355x288 formatu i za kucne potrebe veoma upotrebljiv.

Jedino sam kod PCTV-a nasao i mogucnost gledanja TV programa sa zakasnjenjem, sto ce reci:
-nemozete da stignete na vreme kuci da odgledate seriju ili utakmicu,
-podesite snimanje u zeljeno vreme,
-zakasnite 30 minuta (serija u toku)
-pritisnete jedno dugme, i serija pocne iz pocetka,
-odgledate seriju do kraja.

Znaci kasnjenje od xx minuta (moze se definisati). Mozda i drugi modeli imaju ovu opciju ali ja na takve modele nisam naisao!

PozdraV

Preporucujem Leadtek Winfast takodje. Sve ove karte (skoro) sto si nabrojao imaju isti video procesor, tako da one imaju iste capture sposobnosti, samo je razlika u softveru. Leadtek je to dobro odradio i mozes grebovati u sve formate (mislim i Divx). Sa 450mhz ne verujem da moze direktno u div-x, ali sa brzim procesorima sigurno moze. Slika je odlicna, a imas i FM tuner. Miro sa fm tunerom je skuplji tako da je Leadtek odlicno resenje i to najvise zbog dobrog softvera.

Nazad
Vrh Dno