Šta je novo?

Izbor SSD

A kakav je ovaj Corsair Force 3 180GB SATA3? Ima ga sada u jednom webshopu za 17000 dinara.

Što se tiče Samsunga 830 i M4, koji god da uzmeš, nisi pogrešio. Malčice mi se čini da mi je m4 bio brži, ali možda je to samo "emotivni utisak". Prešao sam na Samsung jer sam želeo veći SSD i mogu da kažem da za te pare boljeg SSDa nema.
Corsair Force 3 je SandForce SF-2281 disk, o tome će morati neko pametniji nešto da kaže, ja iskreno nisam pristalica SF diskova, jer imaju (ili su imali) problema kada je disk skoro pun.

u ovom slucaju m4 jer je drsaticno jeftiniji. da je ista cena morao bi da bacas novcic.

Da ne otvaram novu temu. Hoću da uzmem SSD od 120GB.

Na ovom marketu inače kupujem komponente

Molio bih da me pomognete u izboru SSD (link gore) i da li je važno koji da izaberem - radi kompatibilnosti sa mojom matičnom pločom (pogledati moja mašina).

Nisam baš nešto pretjerano upoznat koliko je važno i da li je uopšte važno izabrati određeni disk uz određenu matičnu i slične cake, pa bi mi svaka pomoć dobro došla.

Hvala!

Poslednja izmena:
Hvala vam svima na odgovorima i pomoći. Samo jedno pitanje npr. ovaj ovdje oglas SAMSUNG 830 Series - ispod oglasa piše "Energy efficient-improves battery life by up to 30 minutes". Je li ovo SSD za laptop ili su isti SSD za laptop i za desktop?

Kod nekih SSD modela postoje i netbook/laptop verzije, no razlika je samo u fizickoj debljini samog SSD-a (tanji je za koji milimetar), kako bi isti mogao da stane u netbook ili laptop, inace je sve potpuno isto i isti se moze koristiti i u desktop-u.

Pozdrav,

Da malo osvežim temu i unesem malo zabune sledećim modelom/modelima... ;)

Trebalo bi ubrzati moj HP 550 laptop. Unutra je "fabrički" SATA2 i vreme je da bude zamenjen nekim od sledećih modela. Budžet je ~70ak evra.

1. SAMSUNG 64GB SSD SATA600 830 Series MZ-7PC064B/WW
2. OCZ TECHNOLOGY 64GB SSD SATA600 VTX4-25SAT3-64G
3. OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE120G

Dakle, cene im se razlikuju za po 400din ali mi recite šta uzeti i koji će mi najviše ubrzati laptop od gore ponuđenih. Ne uzimajte kapacitet diska kao bitnu stavku jer ona to i nije... ;)

Hvala unapred

Koji god da uzmeš, osetićeš drastičnu razliku u odnosu na dosadašnji rad sa hdd a razlike između samih ssd i nisu toliko velike. Savet je da uzmeš najjeftiniji što je u ovom slučaju, pretpostavljam, Samsung. Ako ti finansijska situacija dozvoljava dodaj još ~1000 dinara i pokušaj da nađeš Kingston V200 od 128GB.

Dakle, što jeftiniji... Ok, u tom slučaju, na prvo mesto onda dolazi OCZ Vertex 2 jer za iste pare dobijam 120GB :) Ali potražiću i Kingston-a.

Hvala puno na brzom javljanju!

Pozdrav

Imam i ja slicno pitanje kao Dusan2510. Trebam jos jedan ssd za laptop, pa sada razmisljam da li uzeti OCZ Vertex 2 120GB ili dati 3500 dinara vise za Samsung 830 128GB?
Da li ce biti bitne razlike ili se sve svodi na 1-2 sekunde?

Onda ja u moj vremešni laptop ipak stavljam Vertex 2 ;)

Hvala puno

Sada gledam na newegg-u user review-e i dosta su pomesani utisci. Narucio sam jedan Vertex 2 od 60GB i jedan od 120GB, pa valjda nece da se javi bsod prilikom povratka iz sleep moda?! Nadam se da su to otklonili fw apdejtima.

U prilogu su rezultati SATA2, Samsung 830 128GB i OCZ Vertex 2 60GB. 830 je napunjen 60%<, dok je OCZ potpuno prazan.

Prilozi

• 530-ahci.png
    530-ahci.png
    87.7 KB · Pregleda: 92
  • ocz vertex 2.png
    ocz vertex 2.png
    92 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno