Ja se izvinjavam sto sam vec postovao slicno ali niko nije odgovorio....
Dakle, i ja bi da kupis sebi neki volan konacno i razmisljam o tome ali nisam bas pametan za sta da bacim pare......
Znam za sve sto ima da se kupi kod nas ali:
Logitech je totalno degradirao svoje proizvode. Sada su to bedni plastikaneri. Osecaj kada se uhvati volan je grozan. OK, FF verzija ima nesto kao gumirano ali i dalje mi je nekako plastican.
Ona skuplja varijanta sa "force feedback" - om mi je imala smisla u proslom aluminijumskom "izdanju" ali sada u ovom plastikanerskom mi je potpuno bez veze.
Guillemont ima onaj Modena Pro racer koji lepo izgleda i ima strava gumirani volan kao u Ferariju, medjutim, nema force feedback.
One Dexxa, Saitek i Genius varijante mi se ne svidjaju, kako izgledaju, tako i kvalitetom.
Jedina dobra solucija je onaj Logitech - ov Momo volan koji je nazalost kod nas monstruozno skup.
Mada mi se ni on bas vizuelno ne dopada, ali to je ipak Momo.
Moj drugar ga je u USA kupio za 170$, odusevljen je njime potpuno, a ima ga i za 150 $ tamo.
Inace, kod nas je oko 500 - 550 DEM.
Jedino ne znam koliko je u Evropi.
I tako stvarno nisam pametan sta da kupim......
Ima u Digitalu br. 3 test volana, ali jedini zakljucak koji sam uspeo da izvucem odatle je da je Logitech sa FF najisplativija kupovina, medjutim, strasno me odbija onaj grozni "plastikaner" volan....
Ne znam, evo sada ga bas gledam, nekako mi je najgore sto nigde nema da se proba barem.....
U svakom slucaju, bilo bi lepo da onaj ko postuje na ove teme, kaze nesto o ponasanju volana u najigranijim igrama, preciznosti, "odnosa" zakretanja volana fizicki i volana automobila u igri, mogucnostima kalibracije itd. Dakle, da se odgovor ne svede samo na super je itd...
Hvala........