Šta je novo?

Izbor... MSI ili Epox (Mercury)

smireni

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2002
Poena
630
Dobio sam dve ploce od kojih treba da izaberem koju cu uzeti:
- MSI K7N2 Delta 2LSR
- Mercury (Epox 8RDA3i) u pitanju je bas ona verzija sa Mercury nalepnicom na Epox ploci

Sta da ostavim sebi?

Epox 8RDA3i

Zavisi.Ja bi ti predlozio da uzmes onu na kojoj ti sigurno radi memorija koju
imas ili nameravas da pazaris.MSI K7N2 Delta 2LSR nije losa ploca i podrzava i
nVIDIU Soundstorm ali Epox 8RDA3I daje bolje performanse.EPoX ploce tradicionalno
su izbirljive sto se tice memorije,pa imaj to u vidu....

K7N2 Delta2-LSR nema soundstorm (samo ALC655), ali ima NV Raid (P-ATA i S-ATA)
Sto se performansi tice, trenutno imam Platinum verziju te ploce (prakticno isto +GB Lan i Firewire) i prilicno je brza od 8RDA+ koju sam prethodno imao (3070 u sandri, 200, DualChannel, na 2.5-3-3-11, dok je 8rda+ imao nesto ispod 3000 sa corsair LL 2-2-2-11)
Sto se tice O/C-a, ovaj MSI nece preko 220FSB, dok epox verovatno moze.

na 8rda3i 220, DC (v-data 2x256 3-3-3-11) 3340/3180
mozda MSI zbog raida ima prednost, ne zbog samog raida vec zbog mogucnosti kacenja vise uredjaja...

edit: sad nam se ovi intelasi smeju kad nam gledaju mem. bandwith :d

Poslednja izmena:
[Mancha] je napisao(la):
K7N2 Delta2-LSR nema soundstorm (samo ALC655), ali ima NV Raid (P-ATA i S-ATA)
Sto se performansi tice, trenutno imam Platinum verziju te ploce (prakticno isto +GB Lan i Firewire) i prilicno je brza od 8RDA+ koju sam prethodno imao (3070 u sandri, 200, DualChannel, na 2.5-3-3-11, dok je 8rda+ imao nesto ispod 3000 sa corsair LL 2-2-2-11)
Sto se tice O/C-a, ovaj MSI nece preko 220FSB, dok epox verovatno moze.

Ne znam ali ucinilo mi da pise K7N2 Delta-ILSR koji sigurno ima podrsku za
Soundstorm.Razlika u oznaci je samo u I ali ovako je sustinska.Sorry,moja greska .....

Poslednja izmena:
Isprobao sam Epox-a, dopao mi se. MSI sam samo pogledao kako izgleda. Nisam imao vremena da experimentisem.
Epox je iz prve proradio sa Kingston (Hynix) i Corsair modulima (edit: i Barton 2500+ na 200MHz), a nisu mi se dopala iskustva na bench-u sa K7N2 Delta2 plocom.

Hvala na savetima... cheers

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno