Šta je novo?

Hardver Izbor monitora (IPS, Full HD, 240Hz)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
Učlanjen(a)
27.02.2023
Poena
30
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 10400F + Arctic i35 argb
Matična ploča
B560M PRO VDH WIFI
RAM
Fury Beast 32gb (2x16) 3200mhz
GPU
Sapphire pulse RX 6700 XT
Storage
SSD: KINGSTON 1TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280 SNV2S/1000G
Zvuk
Logitech Z207 + Logitech G Pro X
PSU
COOLERMASTER MWE White V2 700W
Kućište
METROPOLIS PRO
Monitor
Dell G2724D
Miš & tastatura
Logitech G Pro X Superlight + Logitech G Pro
Ostale periferije
Logitech G840
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A55
Pozdrav društvo, razmišljao sam se da uzmem neki nov monitor, prvo sam se razmišljao za nekih 75hz, pa 144 i evo sada na kraju sam došao do 240hz... Zanimame neko vaše mišljenje ili iskustvo sa ovim dell s2522hg monitorom. Može i predlog za neki drugi (parametri koji su mi bitni: 240hz, full hd, ips panel, minimum 1ms odaziv). Monitor bih koristio za sve, najviše gaming ali i povremeno programiranje, rad sa slikama, video, animacije, 3d.. I naravno filmovi/serije. Čini mi se da je ovaj s2522hg skroz korektan što se tiče uloženog i dobijenog. Što se tiče budžeta on je u cenovnom rangu kao i ovaj monitor.

U principu ako hoces 25" / 1080p / 240Hz monitor tesko ces naci jeftiniji i mnogo bolji od Dell-a.
Kod nas imas jos Lenovo Y25-30 Legion, Samsung Odysey G4 25 .. ali svi su vrlo slicni i u slicnom cenovnom rangu.
Sa nesto visom cenom imas i 27" naravno u FullHD-u .. pa kako ti odgovara

U principu ako hoces 25" / 1080p / 240Hz monitor tesko ces naci jeftiniji i mnogo bolji od Dell-a.
Kod nas imas jos Lenovo Y25-30 Legion, Samsung Odysey G4 25 .. ali svi su vrlo slicni i u slicnom cenovnom rangu.
Sa nesto visom cenom imas i 27" naravno u FullHD-u .. pa kako ti odgovara
Pa gledaj ne mora baš da znači, primera ovaj AOC 27" C27G2ZE/BK je čak i jeftiniji od ovog. Pošto je moj prošli monitor bio od 27" i ovaj i dell-ov bi mi odgovarali, nego vidim po recenzijama da su ljudi više koristili ovaj dell-ov iako je i ovaj aoc-ov primamljiv.

Pošto ćeš se baviti i drugim stvarima sem igranjem, možda ti je bolje da ideš na 27" 1440p 144-170Hz, ako imaš prostora...
Razmišljao sam se i o tome, ali ako mi veruješ brate sa ovim mojim internetom ja ni 720p ne mogu da gledam bez laga. Meni se ne bi ni učitala 2k rezolucija😅

Rezolucija nema ništa s tim (uglavnom) osim kad gledaš video preko neta a 1440p video nećeš ni naći, svejedno ćeš gledati 1080p/720p preko YT i streaming servisa...
Kako želiš. Za ono šta radiš bi ti dobro došao što veći i oštriji ekran ili dva manja, ako budžet dozvoljava...1080p high refresh za igre/pucačine i 27" 1440p/4K za posao, s tim što bi koristio manji kao pomoćni...

Predlog za 1080p 240Hz:

Kod nas je 350-370€.

Još jedan predlog, poznat model:

Kod nas je 370€ u BC.

I još jedan (nema pivot, doduše):

Kod nas je 410€ u Atomu.

Poslednja izmena:
Predlog za 1080p 240Hz:

Kod nas je 350-370€.

Još jedan predlog, poznat model:

Kod nas je 370€ u BC.

I još jedan (nema pivot, doduše):

Kod nas je 410€ u Atomu.

Hvala na predlogu, razmisliću, ali idalje me nekako više vuče ovaj dell. U svakom slučaju imaću i njih u razmatranju

Hvala na predlogu, razmisliću, ali idalje me nekako više vuče ovaj dell. U svakom slučaju imaću i njih u razmatranju
Edit:
Našao sam malo vremena pa sam pregledao ove monitore. Iskreno me iznenadio ovaj iiyama, u poređenju sa ovim od dell-a ima manji odaziv i noviju verziju dp-a (1.4). Ali nema g-sync što i nije neki problem ali eto. Cena mu je malo veća ali vidim da može da se nađe na kp za skoro pa istu cenu kao i ovaj od dell-a tako da je pristojna opcija. Što se druga dva tiče, po meni bacanje para. Da vrede, vrede, ali ne za ovaj novac. Ja idalje stojim na strani dell-a ali eto ako namerava takođe da uzima i iiyama je itekako isplativa opcija, čak možda i isplativija od dell-a (sa tim da ga uzimate preko kp, jer mu je ovako cena isto kao i kod ona dva "malo" veća).

Vm279QM

Extra monitor, ali nekako 1080 na 27" mi ne ide. Više sam za ovakvu varijantu 1440, 27", 144hz. Ali ovakvi monitori su dosta skuplji, a sa činjenicom da sam ja i ovako već probio budžet za sada nema ništa od toga.

sve zavisi od graficke koju imas planiras

sve zavisi od graficke koju imas planiras
Imam rx6600 sapphire pulse, ona je baš namenjena za 1080 pa je zbog toga izbor pao na na s2522hg. Što se tiče grafičke koju planiram o tome još nisam razmišljao, ali šta znam kada budem uzimao novu gledaću da bude za 1440, tjst da na toj rezoluciji radi glatko kao ova rx6600 na 1080.

I na kraju ono sto si predlozio je uglavnom bestbuy.. mada AOC 24G2SPU /165Hz/ergonomski nosac / je snizen - gotovo badava u BCgroup
To sam i ja gledao. Neverovatno mi je da ga ljudi uopšte ne spominju toliko a baš bomba monitor i što se tiče cene a i kvaliteta.

Nazad
Vrh Dno