Šta je novo?

Periferni uređaji Izbor monitora 24" Full HD

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

jaskot12

Poznat
Učlanjen(a)
03.01.2022
Poena
25
Pozdrav dobri ljudi, trebam Vašu pomoć prilikom izbora novog monitora. Potraga se prilično odužila zbog moje neodlučnosti a delom i zbog neznanja. Monitor za gaming mi nije potreban, može se reći da mi treba kancelarijski monitor. Smatram da mi je idealna veličina 24 inca, i da za 27 inca nema potrebe. Full hd rezolucija je po mom mišljenju sasvim dovoljna za 24 inca.
Poželjno bi bilo da monitor može da se podešava po visini tj po z osi da tako kažem. Monitor bi pre svega bio korišten za rad u ofis programima, autocadu i sličnim, fotosop i takve programe ne koristim. Ono što je mene zbunjivalo i zbog čega se dvoumim je da li juriti monitor sa opcijom da se stavi usb u njega, da li juriti i da ima zvučnike itd. Monitor bi preko hdmi bio povezan za laptopom. E sad našao sam neki usb hub kod kuće tako da mi opcija da ima usb možda i nije potrebna.
Budžet je nekih 200e da kažemo, 26k je baš krajnja cifra koju bih izdvojio. Monitori koje sam razmatrao su dell s2421 hn/h/hs, hp e24g4, lg 24bk750y i samsung ls24a400veuxen koji se čini kao jako dobar i da ima sve ali nigde ne videh nikakve komentare za njega.
Unapred hvala

AOC24G2U ako bi uspeo da nađeš verziju sa starijom vrstom panela, u novije ugrađuju lošije panele.
aoc2.png
Dell ultrasharp imam, AOC je bolji, Dell bi preporučio Profesional P verziju.

Hvala na komentarima!
Dell ultrasharp nisam mogao da nađem ispod 300e i više, a toliko ipak nisam planirao da dajem zbog ulaganja u druge stvari.
Dell p2419h sam sad video u jednoj prodavnici za 29k toliko bih možda i kogao da se ispružim.
Što se tiče ovog aoc vidim da ga ima za oko 200e ali da su izgleda sve novije verzije.
Ako imate još neki predlog bio bih Vam zahvalan, nadam se da cenovni rang od nekih 200-220e nije toliko nezahvalan za kupovinu.

Da ne otvaram temu interesuje me monitor 24" Full HD. Iskljucivo za surfovanje internetom (drustvene mreze,Youtube i sl.) poneko gledanje filmova. Kod filmova bih napomenuo da ih prebacujem da gledam na tv-u. Odavno nisam u ovoj tematici. Budzet do 20K (osim ako nije neki bas dobar monitor za malo preko te cifre). Posto dugo visim na internetu pozeljno je da ne zamara oci.

Evo sta nadjoh sto mi je interesantno: https://gigatron.rs/monitori/asus-monitor-238-ips-va24ehe-360157

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno