Šta je novo?

Hardver Izbor memorije

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

dexx01

Poštovan
Učlanjen(a)
15.02.2020
Poena
80
Pazario sam 5900x i Asus b550 Pro Creator.
Zanimljivo da na support strani ploče za memorije ima malo Kingston memorija, 2,3 modela na 3200, ostalo na 2666!?
Da li onda treba zaobilaziti Kingston, tj. da li je potrebno/poželjno/nije bitno da je memorija na toj listi? Trenutno kod nas je možda i najveća ponuda Kingstona. Našao sam ovo:
https://www.kingston.com/datasheets/KF436C16RB1A_16.pdf za malo preko 8k din, pa sam mislio da pazarim 2, možda i 4 kom. Da li je ovo ok, 64Gb bi bilo za cca 35k din?

G.Skill ima mnogo modela sa sajtu, ali je trenutno kod nas mršava ponuda. Da li možda neko zna hoće li ih biti ponovo kod nas? Ima na KP, solidna ponuda, ali nekako zbog
garancije(neki daju samo godinu dana) radije bih kod nas...Mislio sam nešto ovako:Trident Z Neo DDR4-3600 CL16-16-16-36 1.35V 32GB (2x16GB)

Polako gledam, nije mi hitno, fale još neke komponente, napišite ako imate još neki predlog za 3600, CL16, 32Gb(2*16)

Ta lista samo pokazuje koje je module testirao proizvođač. Pošto ih ima na hiljade, normalno je da ne mogu da testiraju sve, je li...

Taj Kingston je ok. Možeš i da mi kažeš gde si ga našao, heh.
Sem njega, imaš iz Mađarske Corsair LPX 3600 CL16, ili ako iskopaš negde Crucial Ballistix...ali mislim da ti je taj Kingston najmanje cimanje sa najdužom garancijom.

Vrh Dno