Šta je novo?

Izbor memorije

form1

Slavan
Učlanjen(a)
11.06.2007
Poena
305
Poz svima,
Nameravam da zamenim dosadasnje 2x512 mem module (Patriot i Kingston) sa jednim modulom od 2gb pa mi je potreban pomoc oko izbora memorije.

Maticna ploca mi je Gigabyte GA-M61VME-S2 i u manualu i na sajtu sam video da podrzava samo memorije do 800Mhz tako da pretpostavljam da one od 1066 ne dolaze u obzir.

E sad koja je najbolja memorija od 2gb na 8000mhz Kingston, Transcend,Apacer, Geil??? Ne mogu da se odlucim koju da uzmem i na sta da obratim paznju na koje karakteristike??

Drugo pitanje je posto mi ploca podrzava dual chanel dal cu moci kasnije da kupim jos jedan identican modul koji sad izaberem i dal ce onda raditi u dual chanel modu(Sad mi ne radi valjda zbog razlicitih memorija).Posto ne bih sad da kupujem kit od 4gb, vec kasnije jos 2gb.

Procesor mi je AMD Athlon64 AM2 ako je to bitno :)

Znaci koju biste vi memoriju uzeli na osnovu ovih podataka, Hvala unapred.

Ne znam da li si upoznat sa cenama, ali imas Apacer 2x2GB 800MHz za 2500dinara u Imtelu.

Kupovinom jednog modula sada, rizikujes da drugi modul ne bude sa istim cipovima, pa mozda nece raditi dual channel (koji ti verovatno i ne znaci nista :)).

Trazi samo da je cl5 (cas5). Uglavnom su svi takvi...

Nazalost kolko sam video ta prodavnica postoji samo u BG a ja nisam odatle tako da cu morati da izaberem nesto drugo, iako zvuci kao jako primamljiva ponuda, prosto da ne poverujem kako je jeftina memorija.

Brine me jedino to sto kazes da ako budem kasnije kupio istu takvu memoriju nece biti sa istim cipovima... Razmislicu jos sta da uzmem a ako neko ima jos neke predloge neka slobodno napise :) . Hvala i pozz

Vrh Dno