Šta je novo?

Izbor MB za D 805 !!!

deshacam

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2004
Poena
309
Pozdrav!
Suzio sam izbor na nekoliko ploca od kojih su najznacajnije sledece:

GIGABYTE GA-8I945G-ME
GIGABYTE GA-8I945P-G-RH
Intel® Desktop Board D945PSNLK
Intel® Desktop Board D945PWMML

Neke od njih su sa grafickom i FireWire, ali to nije uslov za moj izbor!!

Konfiguracija kojoj tezim treba da radi video edit, ali sa najboljim odnosom cena kvalitet.
Na tom putu dosao sam do sledeceg moguceg rezultata :)

MB S775 i945P GA-8I945P-G-RH
Procesor D 805 2.66GHz Box
DIMM 1GB DRAM DDR2 667MHz NCP
HDD SATA2 250GB 16MB Maxtor
Club 3D GF 7300GS 256MB DDR2

Voleo bih da ga prokomentarisete!!

I jos jedna sitnica pa da vise ne smaram se odnosi na pitanje:
Da li chipset 965 prvi u grupi 9xx podrzava C2D, i koja bi maticna sa tom podrskom bila best buy za naravno najjeftiniji C2D???

Hvala!!!

Najbolje uzeti neku 965P plocu, kostace te 20-25e vise od neke prosecne 945P ali ces zato imati solidnu osnovu za upgrade na C2D.

Poslednja izmena:
deshacam: po meni odlicna kombinacija ta koju si naveo. I sam sam pre neki dan presao na isto (mada imam problema zbog neispravnosti ploce i graficke; odnete na servis) i mogu ti reci da kada se malo overklokuje mnogo fino radi. Jedino to preporucujem da pazaris 2x512mb rama zbog dual kanala osim ukoliko neplaniras skoro da uzimas jos 1x1024!!! Takodje mozes pogledati na oglasima i neki polovan d920 (oko 120e) koji je opet poprilicno bolji.Inace sam c2d je odlican procesor ali ce da te izadje skoro duplo skuplje nego kombinacija koju si zamislio (ploca i procesor).

mLaki: ima i 945p modela koje rade sa c2d.

Rax13: ta ploca je jos uvek prilicno skupa i do vremena kada covek bude kupovao c2d verovatno ce izgubiti poprilicno na ceni.

Proday je napisao(la):
Rax13: ta ploca je jos uvek prilicno skupa i do vremena kada covek bude kupovao c2d verovatno ce izgubiti poprilicno na ceni.
Znam, ali mozda covek hoce sad da kupi Conroe ready plocu i bude miran i obezbedjen za sledeci CPU upgrade... :wave:
Inace, ploca koshta 160e.

Hvala ljudi!!!
Ponovio sam se:

Pentium D 805
GA-8I945P-G-RH
Veritech 1GB DDR2 667MHz
Asus 7300GS 256MB DDR2
Chieftec DX 01 W-D-U 410W

Kloknuo sam ga na BOX-u 3.4G i za sada radi OK, mislim PRETERANO !!!
Da kontam i ja C2D, ali taj 965 koji bih npr uzeo bi bio prastari model u trenutku moje spremnosti (finansijske) da predjem na C?D !!!

Nazad
Vrh Dno