Šta je novo?

Izbor knjigovodstvenog programa - pomoć

• Začetnik teme Začetnik teme VIA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
V

VIA

Guest
Dobio sam zadatak da za firmu pronađem nov softver za vođenje knjigovodstva pa sam pomislio da mi je bolje da konsultujem vas nego da dajem oglas - tender. Firma nije mala (50-ak stalno zaposlenih); bavi se uvozom, prvenstveno prehranbenih artikala; funkcioniše preko 2 glavna i nekoliko sporednih pravnih subjekata (preduzeća). Razlog za promenu softvera koji je trenutno u upotrebi je što je on produkt jednog, teško uhvatljivog čoveka kojeg je puškom potrebno terati da odgovori nekom zahtevu za promenu. Konkretno, već >nedelju dana čekamo njegov odgovor da li je u stanju da vrši sinhronizaciju sa palm računarima koje bi komercijalisti nosali po terenu i vršili trebovanja. Program bi trebao da radi i na 98-icama (i mašinama adekvatnim za taj OS), da ima mogućnost sinhronizacije podataka sa bankom i sa udaljenim magacinom (modemom, CD-om - kako god), da ne zahteva posebnu mašinu kao server (u pitanju su male LAN mreže - magacin i centrala), da brzo udovoljava promenama u poslovanju i zakonodavstvu, da daje kvalitetne i raznorodne izveštaje... da ne smaram sada.
LM, molio bih vas za preporuku nekog valjanog, kompletnog i fleksibilnog programa, ako ste zadovoljni korisnik ili autor.

unapred hvala na odgovorima

NISAM zadovoljni korisnik, tako da mogu da ti kazem samo da ABSoft zaobidjesh, javi shta si drugo pronashao i mene bi interesovalo u neko dogledno vreme da preporuchim mojoj firmi drugi softver.
Inache kod ovih je odziv spor, skup i bezobrazno nonshalantan.

Za ABSoft sam pretpostavio da su bezobrazni - pre nekoliko godina, firma u kojoj sam tad radio se odlučila za njihov softver pa sam osim klasičnih faktura za sređivanje programa uvideo i 2 (ne male) za reinstalaciju windowsa, što su nesumljivo i uradili, ali nijednog trenutka nisu pitali da li imamo nekoga ko bi to mogao da odradi (mene). Kakav im je program, nikad nisam stigao ni da vidim jer je počelo bombardovanje, posle kojeg se firma nikad nije oporavila.
Pozdrav

P.S. Izgleda da sam ovo trebao postovati među programiranje - nevreovatno mi je da niko nije radio na nekom od valjanih knjigovodstvenih programa.

da, kazem ti da su krajnje nonshalantni, naplate 3000 din da bi doshli taksijem, uchukali del *.ntx, reindex i ti teraj dalje. Znam imaju bar 800 firmi u Bg-u pa ti vidi kolko je to love u tim intervencijama i redovnom odrzavanju koje naplate i to masno. I uopshte nije chudno shto su bezobrazni, moze im se ochigledno...

ja u svojoj firmi imam programe AB Soft-a i moja zapazanja nisu nesto pozitivna, mada nas progami sluze vec godinama prilicno dobro (ovde mislim na tacnost samih programa u smislu kalkulacija i sl.). godisnje odrzavanje je oko 500 evra i placa se kvartalno (4 puta godisnje). to se odnosi samo na podrsku telefonsku ili ti ako imas neki problem da ti telefonom objasne sta i kako (naravno ako sa druge strane postoji iole kompjuterski obrazovana osoba). izlazak se posebno naplacuje oko 50 evrica svaki!

tuga je jos veca kada se zna da paket programa koji mi koristimo je radjen u cliperu sa dbase bazom podataka (inace tehnologija 80-tih). doduse imaju sada i win programe ali jos se ne usudjujemo da predjemo na iste zbog posla.

nazalost AB Soft programi su jedni od boljih na nasem trzistu iako to svakako ne zasluzuju da budu. jednostavno nase trziste je prezasiceno programima za knjigovodjstvo raznih programera i "programera". tako je najbolje uzeti programe po preporuci nekoga ko ima posao slicnog intenziteta kao i vas pa uporediti i slicno......

Ja u firmi nisam dobio, vec dao sebi zadatak da to promenimo 🙁
Koristimo softwara Data Trade-a kojih nema bas nesto mnogo na informatickoj mapi ove zemlje (kakva god bila 🙁 ), uglavnom software radi pod DOSom i ima gomilu smarackih komandi koje od njih, naravno, ne mozes da dobijes, a svaki "izlazak na teren" ti zestoko naplate 😡
Ja predlozio da menjamo, svi prihvatili sa punom podrskom, pa ako nadjem neku OK zamenu mozda dobijem neki plus 😉

http://www.bs99.com/

Covek koji ovo distribuira (a i ucestvuje u njegovom razvoju) mi je dobar poznanik, pa sam imao prilike da vidim kako to izgleda, i da cujem ponesto o tome pre 2-3 godine kada se ovaj softverski paket razvijao (odnosno kada su imali tek oko par desetina prodatih paketa), Inace nista se ne razumem u ekonomiju i racuvodstvo.

Sve u svemu, lici na sve win (office) aplikacije, komande su na srpskom... Koliko se secam cena je bila 200dm (valjda je sada 100 evra). Znam da je taj moj poznanik cesto isao po Srbiji i drzao prezentacije demonstrirajuci taj sw. Verovatno to i sada radi. U svakom slucaju verujem da sve bitne informacije postoje na sajtu.

Druze postoji Slovenacki program koji je moja sestra prevodila na nas jezik, a pisala ga je firma DATALAB. Program se zove Pantheon i jedino sto ti mogu reci je da IZUVA !!! Ako ti trebaju neke reference poslednjih 4-5 godina je na najvecem IT sajmu u Ljubljani proglasavan za najbolji softverski proizvod na polju knjigovodstvenih programa. Sto je najbolje od svega posto su na nasem trzistu manje od godinu dana prodaju ga po promo ceni od 220EUR (cena u sloveniji oko 1200EUR). Evo ti adresa na webu:
www.datalab.co.yu ili u Sloveniji www.datalab.si pa pregledaj malo, ako te bas nesto interesuje cimni me pa cu te povezati sa sestrom.

Ajd pozdrav

Obzirom da radim POS-opremu, cesto se srecem sa raznoraznim ""boli glava"programima.Na zalost obzirom na nase "prosto" knjigovodstvo (nadam se da cemo ga uskoro menjati) i nesuvisleeeeeeee zahteve korisnika NE POSTOJI sjajan univerzalni program . Valjda Vam je kristalno jasno da program sa takvim hardverskim zahtevima (multi LAN, wirless, itd) plus softver koji ce to da odradi nema sansi da kosta 200E. Jedina ozbiljna firma sa odlicnom ref.listom je EUROPOS , makar za sada.
Momci su OK ,dogovori se za prezentaciju.
www.europos.co.yu
011/100669

:evil:

Najzad sam našao vremena da pregledam linkove koje ste postovali. Naručio sam cd za probu od Blue Soft-a (ako bude došao, preneću utiske), te bih zamolio goluma da me "poveže" sa sestrom. Zanimljivo izgleda i Bizpro firme MSM. Europos mi izgleda više za maloprodaje.
Pozdrav

VIA je napisao(la):
Najzad sam našao vremena da pregledam linkove koje ste postovali. Naručio sam cd za probu od Blue Soft-a (ako bude došao, preneću utiske), te bih zamolio goluma da me "poveže" sa sestrom. Zanimljivo izgleda i Bizpro firme MSM. Europos mi izgleda više za maloprodaje.
Pozdrav

ajde da se prijavim kao zainteresovan za utiske, ako ne budesh postovao o vde poshalji neku rechenicu meni na [email protected]

Nazad
Vrh Dno