Prethodnih dana sam iscitao mnogo komentara i naravno sludeo se totalno. Kupujem klimu za sobu od 15m2 koja bi mi trebala uglavnom za hladjanje posto imam centralno grejanje koje je poprilicno dobro. Grejanje bi mi sluzilo samo dok ne pocne grejna sezona odnosno kada se zavrsi a bude malo hladnijih dana. Radi se o strani koja nije previse suncana ali sobzirom da se radi o zgradi kada se beton upali onda bude jako vruce. Nedoumica je mnogo. Prvo da li ici na 9000 ili na 12000 BTU. Predpostavljam da je devetka dovoljna ali nekako mi je razlika u ceni izmedju 9000 i 12000 mala pa mi je razmisljanje ide u smeru da je dvanestica isplativija i ako mozda to nije racionalno razmisljanje sobzirom da dvanestica trosi skoro 1 kw vise. S'druge strane toliko razlicitih marki i modela ima da se covek raspameti sa svim onim funkcijama koje reklamiraju. Razmisljao sam prvo o Midea klimi jer nekako mi se ona ucinila kao najsigurnija kupovina ali onda sam poceo da gledam cene i dosao do zakljucka da obicna Midea kosta koliko npr Vox inverter. Pa sam onda poceo naravno da razmisljam o inverter klimi mada ne znam da li vredi dati vise novca za inverter ako ce uglavnom samo hladiti.
Jel imate neki predlog iz svega prethodnog navedenog koju klimu kupiti? Devetka ili dvanestica? Obicna ili inverter? Za kojeg proizvodjaca se odluciti odnosno ako imate predlog nekog konkretno modela? Da li vredi dati kada pricamo o obicnim klimama za Midea klimu nekih desetak hiljada vise u odnosu na neku npr Vox klimu? Koliko sam video Vox daje 5 godina bezuslovne garancije dok Midea 2+3 godine.
Izvinjavam se na malao duzem postu i malo vise pitanja ali bi mi zaista znacila svaka pomoc posto izludeh vise citajuci sve i svasta. Hvala svima unapred na odgovorima.
Jel imate neki predlog iz svega prethodnog navedenog koju klimu kupiti? Devetka ili dvanestica? Obicna ili inverter? Za kojeg proizvodjaca se odluciti odnosno ako imate predlog nekog konkretno modela? Da li vredi dati kada pricamo o obicnim klimama za Midea klimu nekih desetak hiljada vise u odnosu na neku npr Vox klimu? Koliko sam video Vox daje 5 godina bezuslovne garancije dok Midea 2+3 godine.
Izvinjavam se na malao duzem postu i malo vise pitanja ali bi mi zaista znacila svaka pomoc posto izludeh vise citajuci sve i svasta. Hvala svima unapred na odgovorima.