Šta je novo?

izbor izmedju ova dva notebook-a

luka78

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
319
e cao...kolega mi treba doci iz SAD pa sam kontao da mi gore kupi notebook...gledao sam konfiguracije na HP-ovom site-u i nesto sam od prilike sastavio...Treba mi za kancelarijski rad uz koristenje multimedije i mozda neka igrica, ne nista najnovije vec rekreativno...Sastavio sam ove dvije konfiguracije pa po Vasoj ocjeni, koja malo "odskace" od druge?Takodje, sta mu dodju ovako izracunate cijene i na kraju "price after rebate", tj da li su ovo cijene koje trebam platiti bez postarine i sl...Ne kontam pa da na kraju ne ispadne skuplja pita od tepsije...
hvala i cao

Operating System Microsoft(R) Windows(R) XP Home Edition with SP2
Processor AMD Athlon(TM) 64 3500+ (2.2GHz/512KB L2 Cache)
Display 15.4" WXGA BrightView Widescreen (1280x800)
Graphics Card 128MB ATI RADEON(R) XPRESS 200M w/Hypermemory(TM)
Memory 512MB DDR SDRAM (2x256MB)
Hard Drive 40 GB 4200 RPM Hard Drive
Primary CD/DVD Drive DVD+/-RW/R & CD-RW Combo w/Double Layer Support
Networking 54g(TM) Integ. Broadcom 802.11b/g WLAN & Bluetooth
Primary Battery 12 Cell Lithium Ion Battery
Productivity Software Microsoft(R) Works/Money

price $1,144.00 *
instant rebate −$100.00
mail-in rebate −$50.00

price after rebate $994.00
you saved 13.1%

Operating System Microsoft(R) Windows(R) XP Home Edition with SP2
Processor Intel(R) Pentium(R) M Processor 725A (1.60 GHz)
Display 15.4" WXGA BrightView Widescreen (1280x800)
Graphics Card Intel(R) Graphics Media Accelerator 900
Memory 512MB DDR SDRAM, 333MHz (2x256MB)
Hard Drive 40 GB 4200 RPM Hard Drive
Primary CD/DVD Drive DVD+/-RW/R & CD-RW Combo w/Double Layer Support
Networking Intel(R) PRO/Wireless 2200BG & Bluetooth(TM)
Primary Battery 6 Cell Lithium Ion Battery
Productivity Software Microsoft(R) Works/Money

price $1,198.00 *
instant rebate −$100.00
mail-in rebate −$50.00

price after rebate $1,048.00
you saved 12.5%

Kompovi su slični nijedan ne odsakče ni u čemu mnogo od drugog tako da je ovo manje-više stvar ukusa. Ja bi uzeo prvi mada ti to uopšte nije presudno za tvoje potrebe.Rebate ti je popust; A ne razumem kakvu poštarinu plaćaš ako ti kolega uzima komp?

Poslednja izmena:
Pa to i pitam jer stvarno ne znam, to znaci da je ono finalna cijena gdje pise "price after rebate". Znaci tamo kupi tacno za tu lovu?I drugo, kako bi se baterija drzala sa AMD-om a kako sa Intelom po Vama?
Hvala i cao

Ja mislim da kada on to bude kupovao tamo kupiće po regularnoj ceni dakle 1)$1,144 i 2)$1,198 jer nazivi popusta instant i mail-in mi tako govore, ali u ovo nisam 100% siguran. Što se tiče baterije AMD 64 je sigurno veći potrošač, ako ti je bitna baterija bolje da uzmeš neki centrino.Generalno intelovi notebook procesori su uglavnom pravljeni da manje troše baterije ali zato za nijansu imaju slabije performanse, ipak su bolji izbor za kancelarijski rad.

Pa morace ortak da pozove za uslove. Naime rebate znaci da placas punu cenu, a da se odredjena kolicina novca vraca kupcu posle izvesnog vremena... Mozda gresim, ali ipak neka ih on pozove.

Nazad
Vrh Dno