Šta je novo?

izbor integrisane ploce za file server

sasamil

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2005
Poena
319
Dvoumim se izmedju MSI S775 865GVM3-V All-In-One mATX i MSI S775 RC410M-L ATI VGA+PCI-E (ati x200) resenja.
pre svega radi se o file serveru koji opsluzuje 20-tak racunara u raid 0 modu. Na sve ovo ide i P4 2.8GHz a mozda se odlucim i za neki celeron. Neverujem da ce celeron biti nesto primetno sporiji obzirom da se radi o dos programu za knjigovocstvo i backup podataka. Sve zavisi od finansija mozda bude i 805-ica.

Dali neko ima iskustva sa 865 integrisanom plocom, kako sam video na zvanicnom MSI sajtu nigde nepise da ploca podrzava raid, sto je meni obavezno.

Pa ne znam koliko će taj RAID na toj ploči moći da opsluži 20 računara (kao file server). Bolje rešenje je da uzmeš neki PCI SATA RAID kontroler.

Ja bih ti predlozio da za tu plocu nadjes neku kvalitetniju , naprimer nadje se i Intelovih ploca (integrisanih) moze i Tyan (ne mislim na serverske nego Workstation) a u slucaju da imate malo vise para svaka preporuka za Supermicro . Ipak taj racunar je najbitniji u toj mrezi i treba da je pouzdan . Veruj mi isplati se uzeti nesto skuplje , na kraju , posto je manja mogucnost otkaza , mi sto to naucili na tezi nacin .
(Jos samo da u to ubedis i sefove ...) .
Pozdrav

Vrh Dno