Šta je novo?

Izbor 32" LED TV-a

radisasvr

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2005
Poena
330
Molio bih upucene u materiju da mi pomognu savetima i licnim iskustvom koji tv da odaberem od sledecih modela:

VOX 32S883 , smart, 100 Hz, HD Ready , 33.000 din
PHILIPS 32PFL3158H, Full HD, 100 Hz, 40.000
TOSHIBA 32L2353DG, Full HD,T2 tuner,50Hz, 40.000
SHARP LC-32LD145V, HD Ready ,100 Hz, 35.000
LG 32LN540B, HD Ready, 100 Hz, 38.000
LG 32LN5400 , Full HD, 50 Hz, 40.000
SAMSUNG UE32F4000 , HD Ready, 100 Hz, 39.000
SAMSUNG UE32F5000 , Full HD, 100 Hz, 41.000

Budzet mi je oko 40.000 i to treba da bude moj prvi hd tv. Do sada sam koristio samo crt.

Molim pomoc oko izbora. Cini mi se da je po specifikacijama najbolji samsung ue32f5000 ali ljudi govore da se samsung televizori dosta kvare, tj. cim izadje garancija vrlo brzo prestaju sa radom.
Da li imate saznanja da li je ovo zaista tacno i da li bi na osnovu ove liste ( ovo mi je dostupno) mozda predlozili neki drugi tv?

Mozda neki koji nisam naveo?
Napominjem da mi je za novac koji imam (cca 40.000 din) vazno da kupim dobar i pouzdan tv jer nemam mogucnosti da lako dolazim do novca.

Hvala unapred svima koji mogu da pomognu u izboru.

Pozdrav

LG 32LN540B, HD Ready, 100 Hz, 38.000
SAMSUNG UE32F5000 , Full HD, 100 Hz, 41.000
Nesto od ova dva...
Ili Sharp LC-LE154V HD ready 100 Hz Aquos panel(japanski)...
Pricamo o slici,sad koji ce koliko raditi je krajnje nezahvalno pitanje.U svakom slucaju za Samsung i LG ces uvek naci deo i kakvog takvog majstora.

ljudi govore da se samsung televizori dosta kvare, tj. cim izadje garancija vrlo brzo prestaju sa radom.
Da li imate saznanja da li je ovo zaista tacno i da li bi na osnovu ove liste ( ovo mi je dostupno) mozda predlozili neki drugi tv?
Ljudi pričaju svašta a često i lažu :) Pouzdan TV ne postoji jer sve je to elektronika. Ako ti je do pouzdanosti, gledaj gde imaš najbolju servisnu podršku u zemlji. Ako je nešto loše to prestane sa radom u prva dva-tri meseca u 99% slučajeva.

Kako je podrška za Samsung i LG najbolja (jer se najviše prodaje) biraj između ta dva. Uporedi karakteristike, ali one koje ti stvarno nešto znače u životu. To što neki TV ima neku fensi stvar koju ti nikada nećeš upotrebiti ili nemaš uslova zbog očajnih signala, tehnike i standarda svih kablovskih operatera zaboravi već uporedi realne stvari. Ako više od 2/3 vremena provodiš gledajući sadržaj sa računara (ili USB, SAT) onda ti možda i znače neke karakteristike.

Ja sam za LG jer mi je uvek donosio karakteristike koje sam u praksi koristio do maksimuma (imam 3 komada u stanu, raznih serija).

Poslednja izmena:
Hvala obojici na sugestijama.
TV bih koristio za sve to i jos ponesto. Imam dosta SD materijala, privatnih video snimaka, i znacilo bi mi da uzmem tv koji to dobro moze da prikazuje.
Takodje sve filmove koje skidam su najmanje 720p.
Ne znam na koje karakteristike najvise paznje da obratim, tj. sta je u realnoj upotrebi vaznije od komercijale reklame :).
Koliko sam uspeo da se informisem, LG nema DTS dekoder u nekim televizorima.
Da li ovi sa mog spiska imaju ili nemaju taj dekoder i koliko je to vazno?
Takodje me malo zbunjuje to sto novije serije tv-a dolaze kao HD Ready a ne kao full HD a opet su skuplji od ovih starijih koji imaju full HD.
Da li je bolje dabiram stariji model sa full HD ili noviji sa HD Ready?

Ja bih ti preporucio Philipsa, bar bih ja kupio taj. Imam vec 4 Philipsa u kuci i za sada sam prezadovoljan.
Sto se DTS-a tice, moji nemaju podrsku za DTS, a ne verujem ni da ovaj model koji si predlozio ima. Inace je ovaj model u full HD, i treba uvek birati full HD, jer je HD ready proslost.
DTS podrsku nemaju samo kad se pusta sa fleske ili externog kard diska, ali se to moze srediti jednim programom koji svaki mkv sa DTS zvukom pretvara u mkv sa AC3 zvukom za nekoliko minuta, vidi: http://kako-da-uradim.blogspot.com/2013/01/kako-konvertovati-video-klip-sa-dts.html
Znaci to vazi samo sa fleske ili externog hard diska kad prikljucis.
Ako filmove gledas sa bluray plejera a na bluray film ili dvd film imas DTS zvuk, zvuk ces moci da cujes normalno kao i svaki drugi.
Sto se tice SD materijala, Philips odlicno to prikazuje. Danas cak postoje dvd i bluray plejeri koji rade upscaling na 1080p.

SHARP je isto odlican, ali model koji si postavio je samo HD ready.

Poslednja izmena:
Hvala obojici na sugestijama.
TV bih koristio za sve to i jos ponesto. Imam dosta SD materijala, privatnih video snimaka, i znacilo bi mi da uzmem tv koji to dobro moze da prikazuje.
Takodje sve filmove koje skidam su najmanje 720p.
Ne znam na koje karakteristike najvise paznje da obratim, tj. sta je u realnoj upotrebi vaznije od komercijale reklame :).
Što se tiče SD videa i 720p, 90% TV će prikazivati isto. Ja gledam sve preko računara (ili DLNA) tako da mogu da podesim preko plejera sliku kako želim. Fleš ili eksterni USB uređaj ne koristim uopšte ali svaki TV ima dovoljno podešavanja da doteraš sliku. Uvek možeš tvoj lični test snimak da poneseš sa sobom na USB pa obilazi radnje i probaj kako radi sa raznim podešavanjima TV-a ako ti je to baš bitno. Ne znam odakle si, ali uvek postoje 2-3 radnje gde možeš ući i testirati svaki primerak koji ti je bitan (ako je izložen, naravno).

Samsung 32f5300 од Мађара, и још ти остане кусур...

Gledam i to ali sta sa garancijom? Da li vazi u Srbiji (mislim na LG i Samsung).

Takodje sam ubacio jos jedan tv u jednacinu: LG 32LN570R ....43000 din, smart, 100 Hz, HD Ready.

Sto vise gledam sve manje vidim :).

Мени су рекли да они решавају све проблеме око гаранције ако нешто цркне. Уколико негде запне, лако се то реши. Наручиш ТВ, и онда заплениш целу испоруку.
Мада до сада нисам видео да се неко жали. Тим момцима не иде у прилог да неког зај..., јер би им опао промет.

Da li je dobar izbor LG 32LN570R ( 100Hz, HD Ready, smart...) ili da idem na samsung UE32F5000 a da dodam neki android i na taj nacin dobijem smart mogucnosti?

Da li je inace bolja varijanta smart televizor UE32F5300 ili UE32F5000 sa dodatnim android plejerom?

Da li je dobar izbor LG 32LN570R ( 100Hz, HD Ready, smart...) ili da idem na samsung UE32F5000 a da dodam neki android i na taj nacin dobijem smart mogucnosti?

Da li je inace bolja varijanta smart televizor UE32F5300 ili UE32F5000 sa dodatnim android plejerom?
Ja imam smart LG TV, nisam video uživo kako radi Android u kombinaciji sa TV osim na Youtube ali ti sigurno donosi mnogo više opcija. Ima tu i za i protiv integrisanih Smart funkcija i Androida ali lično mislim da je mnogo više pozitivnih na strani Androida. Jedina po meni negativna je što moraš minimum bežičnog miša da imaš za upravljanje Androidom :)

Poslednja izmena:
Kupio sam preko jednog lika sa kupujem-prodajem Samsungov TV 32eh5020 za zaista smesan novac (265 evra), navodno sam dobio garanciju od 2 godine, mada mi to nije pouzdano, ali na kraju sam se ipak odlucio za tu varijantu, jer za taj novac LED televizor, full HD nisam nigde mogao naci. Da napomenem, da je i panel Samsungov, a tv se proizvodi u Poljskoj.Za sada sam prezadovoljan (ima vec oko 40 dana) i zaista se nisam pokajao. Pre toga sam koristio Philips koji mi se 2-3 puta kvario i na kraju sam odustao od njega, zaista veliki problemi sa tom Philips elektronikom.....sto se mene tice Philips nikada vise.

moj savet je flesku u ruke, stavi 2,3 filma sa prevodima, i da nije dts zvuk, [licno bih jurio samo full hd] i zamoli da isprobas i bockaj fleske redom u modele koje bi uzeo, videces funkcije i uporedices slike...ja sam uzeo philips 42inca led pre 2 dana, i mucim muku da namestim nase titlove tj kvacice, mada i to je resivo, il cu da kupim android box ili cu da sklopim neki htpc sto bih najvise voleo jer televiziju ne gledam, iskljucivo serije i filmove sa kompa...bitno je da je slika perverzija iako gledam 720p a tv je 1080p...cak i yifyjevi 1080p ripovi od giga i po-dva, se odlicno vide :) a o 5-10giga ripovima i jace ne mogu da kazem, jos nisam stigao da isprobam ali verujem da je jos kristalnije i lepse :)

Jel to samo Filips može da pušta MKV fajlove? Gledam šta ima do 50 hiljada din od 32-jki ali samo kod Filpsa navode podršku za mkv.
Inače, jesu li Filips modeli u rangu sa Samsungom po kvalitetu slike?

Nazad
Vrh Dno