Šta je novo?

Izbacivanje vokala iz pesama

vampire

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2005
Poena
319
Znam da je malo cudna tema, al sta da se radi :D
Da li neko zna program pomocu koga mogu da izbacim vokal iz pesme (da napravim instrumental)? Pesma mi je u Wav formatu.
Hvala unapred

Na nekim plocama u podesavanjima za zvuk postoje neki karaoke preseti koji izbacuju vokal. Ali se nekako deformisu frekvencije ostatka pesme. Mislim da ne moze da bude idealno.

Rasprave na ovu temu su jako stare.

Blago receno, program za takvo nsto ne postoji.

Postoje programi koji udese pjesmu pa izvodje neke ritam topnove dok druge ubiju i "istrumentala" prakticno bude beskorisna.

Stvar je sto razlika izmedju glasa i instrumenata ne p+ostoji. nema softwera koji to moze kulturno izdvojiti. moze se jedino raditi izdvajanje po visini tona pa da se ukinu recimo visoki a da se ostave duboki i obrnuto. no .to se moze raditi i sa equalizerom.

Da budem iskren, davno se nisam bavio sa audio fajlovima i ne znam kakvo je sada stanje ali i dalje tvrdim da ne postoji nacin da se iz jedne obicen pjesme dobije upotrebljiva istruemntala sa "brisanjem" glasa.

Tako nešto imaju neki programi, ali UVEK uz veliku distorziju ostatka pesme, dakle koliko ja znam idealno rešenje zasada ne postoji. Jedino ti ostaje da probaš Sony Acid Pro ili Sound Forge 10 Pro, možda bar donekle uspeš.

Pozdrav,
svojevremeno kad mi je to trebalo to sam radio mehanički,
džek za slušalice sam polako izvlačio i na nekom mestu se gubi ili pesma ili glas (zavisnosti od pesme).
Šta se tu dešava ne znam ali znam da sam tako izvlačio neke stvari.

To se takodjer postigne sa pogresnim spajanjem kablova na recimo slusalicama. Pa se dobije samo kao ritam gitare dok ostalo potone. Da se znaju cuti bek vokali ali glavni vokal skoro 95% nestane. Takodjer treba reci da tu nema basa te je zvuk kao iz konzerve (zavisno od audio materijala). Opet, i u tom slucaju fali dosta instrumenata..

Kakao god, nije ni to rjesenje.

Kao sto sam rekao, ne mozes reci nekom softweru da izdvoji glas jer fakticki ne postoji razlika izmedju glasa i nekog instruemnta. Sve su to zvukovi.

to se zove raz*ebavanje faza i ostatak je prakticno neupotrebljiv.. i usput unisti sve sto se nalazi u sredini stereo snimka kao i glavni vokal (noga-kick, dobos...) to ima i kao integrisan defaultni dsp plugin na aimpu... ukratko, nemoguce je, 100%, a da ne raz*ebes zvuk posteno

Vrh Dno